Esteu segur que els pirates informàtics no us roben la criptomoneda?

Sens dubte, s’ha produït una mania de bitcoins a l’economia!

Amb un valor de la criptomoneda que va arribar als 20.000 dòlars el desembre de l’any passat, un màxim històric, ha cridat l’atenció de persones de tot el món. Tot i que el valor del bitcoin s’ha reduït fins a uns 9.000 dòlars, tothom encara en vol un tros.

La creixent mania ha conduït a la intervenció de les autoritats governamentals que volen regular-la i tributar-la. Però no ho és tot, un dels principals factors que preocupen aquí és la pirateria i el robatori de bitcoins. Igual que qualsevol altra indústria, les criptomonedes com el bitcoin també són susceptibles de perdre’s o robar-les.

Si esteu disposat a fer una entrada en aquest sector pròsper o ja en formeu part, assegureu-vos que tingueu una idea de l’altre costat. Això és correcte! És possible que aquests hacks o robatoris siguin, en última instància, la mort de Bitcoin entre altres criptomonedes. Sens dubte, demana un enfocament mesurat, però això és per un altre dia. Avui analitzarem aquells factors que us podrien robar els bitcoins.

  1. Riscos de seguretat en intercanvis de criptomonedes  

Mt. L’intercanvi Gox ha estat el pirateig més gran de la història, amb un valor de 473 milions de dòlars en bitcoins robats. Bitstamp amb 5,1 milions de dòlars, un hack de 66 milions de dòlars a Bitfinex i l’últim que Coincheck va perdre uns bitcoins per valor de 400 milions de dòlars només marca alguns dels hacks més costosos de la història.

Aquest tipus de pirates informàtics es produeixen a mesura que els pirates informàtics accedeixen a les carteres de bitcoins de la companyia que tenen fons de la gent. Podria ser per qüestions de seguretat massa fàcils d’evitar.

de l’intercanvi.

Els hacks d’intercanvi també poden resultar estafes. Una empresa ofereix un servei d’intercanvi relacionat amb bitcoin on els clients mantenen el seu compte bitcoin i, de sobte, un dia la companyia desapareix. És possible que l’empresa afirme que ha estat piratejada, però en realitat acaben de fer una estafa de sortida.

  1.  Estafes de pesca amb ICO

Hi ha hagut algunes notòries històries de pirateria relacionades amb el bitcoin que van passar quan les empreses van celebrar les seves ofertes inicials de monedes (ICO). ICO és una forma de recaptació de fons on els inversors compren fitxes del projecte pagant en moneda digital o en diners fiduciaris.

El que passa en aquests casos és que els pirates informàtics suplanten el lloc web d’una empresa amb un de fals. A continuació, el pirata informàtic persuadeix els inversors per enviar els seus fons a una cartera de bitcoins diferent. Un cop hàgiu enviat els vostres bitcoins, ja no els podreu recuperar. Significa que tant l’inversor com l’empresa han perdut els seus bitcoins.

El que podeu fer aquí és assegurar-vos que el lloc web al qual envieu els vostres fons sigui un lloc web genuí.

  1. Explotació de canals FB, Google i Youtube

El descobriment de canals globals com Facebook, Google i Youtube que s’utilitzaran per estafar els inversors de bitcoins ha estat recent, cosa que va portar FB a prohibir aquests anuncis, però com ho fan exactament els estafadors??

Els estafadors ofereixen diners instantanis a canvi de bitcoins que demanen una tarifa inicial d’inici amb la promesa de duplicar la inversió inicial. Amb l’ampli abast de les xarxes socials, van transmetre amb èxit la seva estafa a milers de persones i van robar bitcoins sense mantenir l’altre extrem de la negociació.

A més, aquests estafadors utilitzen Bitcoin com a esquer per embolicar el vostre equip mitjançant descàrregues de programari maliciós juntament amb l’esquema de pesca (suplantació d’identitat), on els estafadors suplanten la marca Bitcoin per guanyar la credibilitat de la víctima..

Els estafadors es dirigeixen als anuncis de la cerca de Google fent falsificacions a les principals marques de la indústria de bitcoins que apareixen com a anuncis a la part superior de les pàgines de cerca de Google. Aquests anuncis falsificats reenvien els usuaris a les pàgines semblants que estan controlades pels estafadors des d’on roben la informació personal de la víctima..

Recentment, els pirates informàtics també van utilitzar YouTube per extraure la criptomoneda als ordinadors dels usuaris. Els pirates informàtics bàsicament van aprofitar els anuncis que apareixen abans i entre els vídeos. Pel que sembla, aquests anuncis contenen un codi de mineria que fa servir aproximadament el 80% de les CPU del vídeo que mira.

Per tant, aquest tipus de risc de pirateria i robatori al qual és vulnerable quan es tracta de bitcoins. El coneixement complet, la comprensió i la precaució són les claus aquí. Si teniu cap pregunta o suggeriment sobre els riscos, no dubteu a posar-vos en contacte amb mi comentant a continuació!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me