Criptomonedes i impostos: actualitzacions recents de 5 països

Els països de tot el món s’enfronten a la qüestió de com regular les criptomonedes durant els darrers anys. Malgrat tots els esborranys i taules rodones de regulació de criptomonedes, la majoria d’ells només han fet progressos parcials en aquest front i les criptomonedes continuen mantenint-se a la zona gris. No obstant això, les autoritats fiscals estan desesperades per llançar-se a aquest mercat de 290.000 milions de dòlars i reclamar la seva part dels guanys dels inversors i comerciants criptogràfics.. 

A continuació, hi ha cinc països que han actualitzat recentment sobre com tributen (o no tributen) les criptomonedes:

Els Estats Units d’Amèrica

A la NOSALTRES, Bitcoin podria ser-ho una mercaderia, una propietat o una garantia, en funció del regulador (CFTC, IRS o SEC), es fa referència. Una recent audiència organitzada pel Comitè de Banca, Habitatge i Afers Urbans dels Estats Units va tenir moltes discussions sobre si s’hauria de prohibir o es podria prohibir el bitcoin, però els membres de l’audiència no van poder obtenir respostes definitives sobre el tema.. 

Tanmateix, malgrat l’estat inconsistent actual de la criptomoneda entre estats i organismes reguladors, l’IRS envia cartes als propietaris de comptes criptogràfics, els informa sobre les normes sobre criptomonedes i els insta a informar correctament dels seus ingressos.. 

Carta 6174 de l’IRS

Tenim informació que teniu o teniu un o més comptes que contenen moneda virtual, però és possible que no conegueu els requisits per informar de transaccions que impliquin moneda virtual, que inclouen monedes virtuals de criptomoneda i no criptogràfiques. Després de revisar la informació (educativa) següent, si creieu que no vau informar amb precisió de les vostres transaccions en moneda virtual en una declaració d’impostos sobre la renda federal, hauríeu de presentar declaracions esmenades o declaracions morals si no presentàveu una o més taxes anys “.

El fet de no informar adequadament de “les conseqüències de l’impost sobre la renda de les transaccions en moneda virtual” pot comportar impostos, interessos, sancions o fins i tot processos penals.. 

Índia

En Índia, el Departament d’Impost sobre la Renda va enviar avisos fiscals a inversors i comerciants en criptografia al juliol que incloïen una llista de 26 preguntes sobre les fonts d’ingressos dels destinataris, les seves transaccions de criptomoneda, les plataformes que han utilitzat per fer transaccions en criptomoneda i si han pagat impostos sobre la seva beneficis dels guanys de criptomonedes. A més, l’avís ordena als destinataris que apareguin a l’Oficina del subdirector de l’Impost sobre la Renda en una data especificada i aportin proves amb un llibre de comptes o altres documents sobre les seves fonts d’ingressos. També els instrueix “que no marxin fins que rebin el permís dels funcionaris per fer-ho” i adverteix sobre la possible multa de fins a 10.000 rupies si no arriben a proporcionar les proves requerides. 

Cal assenyalar que l’Índia ha imposat una prohibició bancària de les criptomonedes i un document no verificat recentment filtrat per l’advocat de cadena de blocs Varun Sethi suggereix que l’Índia podria imposar una prohibició general de totes les criptomonedes, excepte la rupia digital i les monedes estrangeres digitals. El projecte de llei, titulat, “Prohibició de la criptomoneda & Regulació de monedes digitals oficials ”afirma

“Cap persona no pot explotar, generar, mantenir, vendre, tractar, emetre, transferir, eliminar o utilitzar la criptomoneda al territori de l’Índia”.

Tot i això, encara no s’ha anunciat cap decisió oficial sobre la prohibició general de les criptomonedes.

Brasil

Brasil es va convertir en l’últim país que es va unir a la llista de països que imposaven impostos sobre la criptomoneda. A principis de maig, el president de la Cambra de Diputats del Brasil, Rodrigo Maia, havia ordenat la creació d’un encàrrec de treballar en el disseny de regulacions sobre criptomonedes. No hi ha hagut cap actualització pública sobre cap novetat en aquest front. No obstant això, segons els darrers informes, el Departament d’Ingressos Federals va ordenar la divulgació obligatòria de les informacions sobre transaccions superiors als 30.000 dòlars reals brasilers (7.600 dòlars) a les autoritats fiscals. El moviment, dirigit tant a inversors privats com a empreses criptogràfiques, s’està veient com un mitjà per augmentar els ingressos fiscals. 

Singapur

És possible que els comerciants de criptografia de Singapur aviat tinguin una raó per alegrar-se perquè l’autoritat tributària del país podria eximir de GST les transaccions de criptomoneda. El 5 de juliol, l’Inland Revenue Authority de Singapur (IRAS) va publicar un document Guia d’esborrany d’e-Tax per detallar les directrius sobre la imposició de “fitxes de pagament digitals”. 

La guia indica clarament què constitueixen les “fitxes de pagament digital”:

Token digitalFont: IRAS e-Tax Guide

L’aprovació de l’esborrany de la guia donarà lloc als següents canvis a partir de l’1 de gener de 2020: 

SingapurFont: IRAS e-Tax Guide

L’IRS també busca alimentar-se d’aquest canvi de tractament de la GST de les empreses que s’ocupen de transaccions de criptomoneda. 

L’enfocament del govern de Singapur per regular i gravar les criptomonedes el converteix en un dels pocs països que desenvolupa un entorn propici per al creixement de les criptomonedes digitals.. 

Geòrgia

Geòrgia ha publicat recentment una actualització sobre la fiscalitat de les criptomonedes, tot i la insuficiència de les regulacions al seu voltant. El ministre de Finances del país, Ivane Matchavariani, va signar recentment un projecte de llei que aclareix com s’han de tributar les entitats que negocien criptomonedes, tant empreses com particulars.. 

Segons aquest nou projecte de llei, els residents al país podran canviar criptomonedes per moneda fiduciària sense haver de pagar l’IVA de la transacció. Això implica que és possible que el país estigui considerant Bitcoin com a moneda, ja que només s’imposa l’IVA als béns i serveis. 

Cal tenir en compte que el lari georgià seguirà sent la moneda de curs legal al país i que les criptomonedes, com les monedes fiduciàries estrangeres, no s’acceptaran per als pagaments. Les empreses mineres hauran de pagar l’IVA tret que estiguin registrades a l’estranger. 

L’absència de regulacions expresses al voltant de les criptomonedes és una causa de consternació entre els titulars de criptomonedes, especialment quan els reguladors de països com els Estats Units i l’Índia proposen una prohibició completa de les criptomonedes i fins i tot suggereixen la penalització dels que tenen criptomonedes. En aquest moment, les notícies dels impostos sobre criptomonedes es podrien considerar com un núvol revestit de plata. 

Si les agències tributàries del món estan redactant regulacions fiscals al voltant de les criptomonedes, implica que no tenen previst prohibir les criptomonedes. Els inversors en criptomonedes prefereixen disposar de regulacions sobre criptomonedes i pagar impostos sobre els seus guanys en criptografia que viure amb la por constant de ser penalitzats en cas de prohibició de criptomoneda..

Per a les economies, regular la criptografia podria ser una opció més favorable, ja que es podran beneficiar d’ingressos fiscals addicionals. La prohibició de les criptomonedes només impulsarà aquest creixent mercat sota terra, on les autoritats tindran poca visibilitat o control sobre el comerç de criptomonedes. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me