Àfrica és el nou centre de criptomonedes? Les empreses africanes insten el banc central a comprar Bitcoin per sobre de USD

Els núvols augmenten per sobre del valor de USD i poden provocar una caiguda posterior del seu valor en un temps proper. Les empreses africanes s’assumeixen aquest risc seriosament i ho consideren una qüestió de preocupació nacional, que demana al Banc Central una acció al respecte i han instat a afavorir Bitcoin per sobre del dòlar nord-americà..

Per què el caos?

El dòlar nord-americà va patir la resposta contínua de “vendre el fet” a l’aprovació de la factura fiscal. Els ajustos de la cartera de final d’any, juntament amb la confiança del consumidor més feble, l’absència de reclamacions per desocupació i altres notícies negatives no van ajudar al bitllet verd. L’augment del preu del petroli i d’altres monedes de productes bàsics també ha provocat que el USD perdés terreny general.

Vegeu el gràfic a llarg termini de l’índex del dòlar americà a continuació. L’índex fa un seguiment essencial del comportament del dòlar en relació amb altres monedes importants.

                            Gràfic cortesia de StockCharts.com

De fet, molts països africans confien en les reserves de diners en efectiu en dòlars i els dòlars nord-americans predits que la caiguda del valor ha alarmat els representants de moltes empreses. Groupe Nduom, vicepresident d’un holding financer líder, Papa-Wassa Chiefy Nduom, s’ha dirigit a Linkedin i Twitter per presentar aquest número per “menys dependència dels dòlars verds i més inversió en bitcoins”..

Pregunta el senyor Nduom a través del seu compte de Linkedin.

“Què passa si aquest continent finalment pogués generar consens al voltant d’un nou actiu de reserva digital i esbrinar maneres de finançar el desenvolupament d’infraestructures aprofitant-lo”,

Ell va escriure.

“Cercaré el primer banquer central africà que digui:” Estic fart de posar-me el barret a la mà i de suplicar “, arriscem-nos i aprofundim en aquest nou ecosistema financer global, sense permisos, robust i extensible. Tot el que hem d’aprendre és gratuït a Internet ”.

Creix l’interès dels països africans per la criptomoneda i el Bitcoin

Hi ha prop de 2.500 milions de persones que no tenen accés a bancs ni comptes i la majoria viuen en països inestables econòmicament i políticament. El bitcoin es pot utilitzar com a mitjà per emmagatzemar riquesa, eliminant així les possibilitats que qualsevol govern local expropiï fons d’un compte bancari.

Recentment, Àfrica també està observant un augment de l’activitat de Bitcoin. Els clients del segon continent més gran del món i el segon més poblat del món ja fa temps que es prenen seriosament les criptomonedes.

Sud-àfrica és un dels actors clau pel que fa a criptomonedes i blockchain, amb diverses startups que funcionen al país..

Actualment, Sud-àfrica no té cap normativa sobre l’ús de criptomonedes. Tot i això, el Banc de Reserva ha esborrat la seva posició sobre les monedes virtuals i les ha esbossat en aquest document sobre  Document de posició sobre monedes virtuals emès el 2014.

Les oportunitats al continent africà per a arrencades de criptomoneda

Bitcoin per a les remeses

Una àrea particular on Bitcoin i altres criptomonedes poden resultar particularment perjudicials al continent africà és la de les remeses. S’esperava que les remeses de diners a l’Àfrica subsahariana, principalment enviades per membres de la comunitat que treballen a l’estranger, augmentessin 41.000 milions de dòlars EUA el 2016. S’estima que les remeses a Àfrica representen una mitjana país per país del 5 per cent del PIB.

Pot ser Bitcoin una alternativa a la banca tradicional?

Com a tal, Christian, fundador de la start-up nigeriana Bitstake, diu que Bitcoin pot oferir una forma alternativa viable de serveis financers per a Àfrica..

“Bitcoin pot ajudar les institucions financeres d’Àfrica i produir alternatives saludables, si un banc no està a l’abast d’una població, necessitaran alternatives viables per assegurar i transmetre les finances amb seguretat; creiem que el nostre servei s’adapta a aquest segment” no bancari “.”

Les barreres al creixement

Sens dubte, el bitcoin és un concepte nou que pot transformar l’economia del continent africà, però encara està en fase inicial. Els principals obstacles que poden sorgir per a l’adopció de Bitcoin és que

  • Àfrica encara és molt poc líquida,  
  • Hi ha escassetat digital, ja que la majoria de la gent no té accés als dispositius digitals.
  • Àfrica té escassetat de poder com a tal, resisteix qualsevol tipus de mineria.

Falk Benke, fundador de Ghanian bitcoin startup, beam, sosté que Bitcoin no podrà complir el seu potencial tret que es faci més fàcil la seva adopció mitjançant diverses mesures, que van des de l’educació comunitària fins a la creació d’un règim regulador favorable.

“Bitcoin té el potencial de tenir un impacte a l’Àfrica en determinades circumstàncies: l’adopció de masses que requereix educació i accessibilitat a través de telèfons funcionals, així com un entorn regulador amigable”,

ell diu.

Ens porta a una pregunta, afectarà la caiguda del valor en dòlars a Bitcoin??

Feu-nos saber els vostres pensaments sobre bitcoin’s el 2018 als comentaris següents o escriviu-nos a [protegit per correu electrònic]

El contingut presentat pot incloure l’opinió personal de l’autor i està subjecte a les condicions del mercat. Feu la vostra investigació de mercat abans d’invertir en criptomonedes. L’autor o la publicació no es fa responsable de cap pèrdua econòmica personal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me