Zilliqa- Revisió de la criptomoneda en profunditat

Per innovadors i enginyosos que siguin la majoria de projectes de criptomoneda, encara hi ha un repte important que la majoria d’ells lluita per superar, i és l’escalabilitat. Aquest és un problema que pateixen actualment les plataformes de criptografia més grans i complexes.

L’escalabilitat es pot definir com la capacitat de la xarxa per processar transaccions en un període predefinit (o en un període més curt). Dos dels exemples més evidents són Bitcoin i Ethereum. En el cas de Bitcoin, l’enorme nombre de transaccions que cal processar ha augmentat tant que la xarxa simplement ha arribat als seus límits. Per tant, Bitcoin té una de les taxes de transacció més lentes i costoses de qualsevol projecte de criptografia.

Tot i que el cas d’Ethereum és una mica diferent, els resultats són pràcticament els mateixos i el problema es fa més que evident quan tot l’ecosistema es va aturar durant gairebé una setmana, quan es va iniciar la moda de CryptoKitties a finals de desembre de 2017. En resum, el el problema sorgeix pel fet que a mesura que la xarxa creix, es fa més difícil arribar al consens.

Tot i això, hi ha una plataforma de criptografia que s’ha dissenyat des del principi per tenir en compte aquest problema i solucionar-lo d’una manera molt enginyosa. Aquest projecte es diu Zilliqa (ZIL).

Què és Zilliqa?

Zilliqa és un ambiciós projecte de criptomoneda de nova era que es basa en el sharding, a més d’una tecnologia que permet que la seva cadena de blocs pugui escalar d’una manera lineal, sense restriccions i eficient a mesura que l’ecosistema creixi en mida. En teoria, Zilliqa no té límits en el nombre de transaccions que pot processar per segon.

El que probablement és el més impressionant de Zilliqa és el fet que aconsegueix processar desenes de milers de transaccions per segon (igual que totes les solucions de pagament digitals tradicionals), tot i que és capaç d’executar contractes intel·ligents en una xarxa compartida..

Com resol Zilliqa el problema d’escalabilitat??

Per tal de corregir l’escalabilitat, la majoria de projectes de blockchain augmenten la mida del bloc. Això permet confirmar més transaccions en cada ronda de consens. Una altra solució és moure la informació de la cadena de blocs. Aquestes mesures, per molt efectives que siguin a curt termini, no poden resoldre el problema d’escalabilitat.

La solució de Zilliqa, en canvi, soluciona el problema d’escalabilitat en permetre redissenyar tota l’arquitectura de la cadena de blocs. Això significa que la mida de la xarxa i la velocitat de la xarxa no estan enllaçades directa o inversament.

Compartir Zilliqa, DS Epoch i DS Committee

Una manera fàcil de pensar-hi és que la cadena de blocs de Zilliqa remodela la seva arquitectura des de zero. La plataforma utilitza un protocol de consens híbrid que augmenta el rendiment amb cada 600 nodes addicionals.

Per tant, una de les característiques distintives de Zilliqa és el fet que sigui linealment escalable, és a dir, que a mesura que augmenta el nombre de nodes a la xarxa, el rendiment augmenta a una velocitat gairebé lineal..

Zilliqa també fa servir una característica única basada en el concepte de sharding. El fragment es pot definir com el procés mitjançant el qual la xarxa es divideix en grups de consens més petits anomenats fragments. Cada fragment és capaç de processar transaccions en paral·lel, cosa que els permet processar més transaccions. Només per fer-vos una idea de l’eficàcia d’aquesta tecnologia, als primers dies del Testnet, Zilliqa registrava un rendiment 250 vegades superior al d’Ethereum.

Cada fragment crea un microbloc amb totes les transaccions que processa. L’equip de Zilliqa va anomenar DS Epoch el final del període de processament paral·lel. DS Epoch significa que els microblocs es combinen per formar un bloc complet, que simultàniament s’afegeix a la cadena de blocs.

Un altre concepte que val la pena discutir és el del DS Committee. Segons l’equip de Zilliqa, DS Epoch té un comitè de DS. Un DS Committee és un petit grup de nodes seleccionats aleatòriament que gestionen tots els altres fragments; bàsicament decideix quines transaccions s’assignen a quins fragments.

El mecanisme de consens de Zilliqa

Una de les característiques més importants de Zilliqa és el seu mecanisme de consens. Utilitza un mecanisme de prova de treball que només se centra a establir identitats mineres. El més interessant és que Zilliqa no confia en un protocol de consens tradicional. En lloc d’això, utilitza un protocol de consens byzantine Fault Tolerant (pBFT) per permetre una gestió més eficient dels requisits d’emmagatzematge. Per simplificar al màxim el concepte, aquest protocol de consens fa que no s’hagi de desar tot l’historial de transaccions a la cadena de blocs, cosa que es tradueix en requisits de gestió i emmagatzematge més eficients..

Llenguatge de programació a mida de Zilliqa

El fet que Zilliqa també hagi creat el seu propi llenguatge de programació a mida no hauria de sorprendre, sobretot tenint en compte la innovació de la plataforma. El llenguatge de programació a mida anomenat Scilla té la capacitat de separar l’estat i la funció dels contractes intel·ligents, fent que la programació funcional sigui més segura i estandarditzada.

L’inconvenient d’aquest llenguatge de programació en particular és el fet que no és complet Turing. Per tant, no es pot utilitzar per crear aplicacions, especialment aplicacions que requereixen sentències condicionals i diversos tipus de bucles.

Token ZIL

Com es pot esperar, Zilliqa també té el seu propi testimoni, anomenat ZIL. El testimoni ZIL té el mateix propòsit que la majoria de fitxes: s’utilitza per incentivar la mineria, com a mitjà per pagar comissions de transacció, i també es pot utilitzar com a gas per a l’execució del contracte. ZIL és un testimoni ERC-20, que encara funciona a la cadena de blocs Ethereum.

ZIL es pot comprar, vendre i negociar en un gran nombre de borses, com ara Binance, Upbit, Bithumb, KuCoin i Huobi.pro. Per descomptat, un cop llançat el mainnet de Zilliqa, el testimoni s’intercanviarà per fitxes natives de Zilliqa.

Testnet i Mainnet

Zilliqa ha llançat recentment el Testnet 2.0 i ha fet moltes millores. L’equip va treballar per millorar l’estabilitat de la infraestructura i oferir un millor suport contractual intel·ligent. A més, els usuaris ara es poden beneficiar de la cartera Scilla, que els permetrà desplegar els seus propis contractes intel·ligents al seu testnet.

#Zilliqa Testnet v2.0: nom de codi: D24 és aquí. Podeu llegir la redacció detallada al nostre blog aquí https://t.co/QoD6WEieCF

– Zilliqa (@zilliqa) 30 de juny de 2018

Tot i que el llançament de Mainnet estava previst per al segon i després el tercer trimestre del 2018, l’equip va ajornar el llançament per garantir el lliurament d’un producte d’alta qualitat. Actualment, l’equip treballa dur per al llançament de Mainnet, que tindrà lloc a finals d’any o al gener de 2019.

Un cop llançat Mainnet, hi ha moltes possibilitats que Zilliqa sigui encara més gran del que ja és.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me