Resolució del problema de liquiditat “Rug Pull” a Uniswap DEX després de la debacle SUSHI

publicitat Phemex

La indústria de les criptomonedes canvia gradualment el sistema financer tradicional que permet als usuaris enviar transaccions i fer pagaments monetaris a tot el món sense deixar de banda les limitacions geogràfiques i governamentals. Això ha vist com l’ecosistema criptogràfic ha evolucionat per crear solucions totalment descentralitzades en finances (aplicacions de finançament descentralitzat (DeFi)) que proporcionen un sistema financer complet que inclou préstecs, préstecs, estalvis, etc. sense friccions..

No obstant això, aquests projectes DeFi, sobretot si són petits, han tingut dificultats per aconseguir que les seves fitxes es mostrin en intercanvis centralitzats com Binance i Coinbase. A més, per enumerar aquests projectes d’aixecament, alguns d’aquests intercanvis centralitzats demanen comissions exorbitants, poc pràctic per a aquests petits projectes.

Comprensió dels DEX: Uniswap

Això va donar lloc a intercanvis descentralitzats, com ara Uniswap, que proporciona una llista gratuïta de tokens ERC-20. Els DEX també difereixen dels intercanvis centralitzats en què els usuaris proporcionen liquiditat a l’intercanvi en un mètode anomenat agrupació. Aquí, els proveïdors de liquiditat dipositen criptomonedes al fons de liquiditat i guanyen una part de les comissions pagades durant la negociació.

Uniswap DEX utilitza el fabricant de mercats automatitzat per liquidar les operacions entre iguals i el fons de liquiditat. Tot l’ecosistema DeFi depèn en gran mesura de la liquiditat, de manera que la manca d’ell podria plantejar problemes per a una negociació fluida a la plataforma.

Sense liquiditat, als titulars de la criptomoneda els falta un incentiu per mantenir el testimoni, ja que no el podran vendre al mercat. A Uniswap, els tokens prefereixen crear agrupacions amb un 50% d’ETH i un 50% del seu testimoni seleccionat per garantir que es mantingui la liquiditat.

Problemes de liquiditat

Al llarg del 2020, diversos projectes de criptografia han arribat a l’augment de l’ona DeFi, però com va passar el 2017, les estafes de criptografia també han augmentat. A DeFi, la liquiditat segueix sent el manipulador clau del protocol i massa centralització d’aquesta liquiditat (o massa poca liquiditat) pot ser dolenta per als protocols..

Sortida d’estafa SUSHI

Recentment, el món de les criptomonedes ha estat inundat d’històries sobre una de les “estafes de sortida” més desagradables en finances descentralitzades (DeFi) recentment, que han generat dubtes sobre tot l’ecosistema. SushiSwap (SUSHI), un competidor de la primera borsa descentralitzada – Uniswap, va caure més del 80% en una setmana, ja que el creador del projecte va vendre tots els seus beneficis per un pagament de 16 milions de dòlars a Ethereum.

Aquest tipus d’estafes, conegudes com a taps, fan que l’hacker estableixi liquiditat a la piscina només per treure-la després d’un temps, deixant als titulars desprevinguts amb greus pèrdues.

A mesura que aquests problemes esdevenen prevalents en el sistema DeFi, projectes com Unicrypt, LID Protocol i Vesta Protocol tenen com a objectiu resoldre aquests problemes de liquiditat en Uniswap i DEX similars en el futur..

Una solució a la liquiditat?

Com s’ha explicat anteriorment, una estafa contra el tapís es produeix principalment uns minuts, uns dies o un parell de setmanes després de la injecció de liquiditat del pirata informàtic. Aquesta enorme venda de fitxes provoca un col·lapse en cascada de projectes, per la qual cosa la petita acció de retirar liquiditat per obtenir beneficis condueix a un eventual col·lapse del sistema..

Llavors, com es pot resoldre aquest problema relacionat amb SUSHI? Els protocols de liquiditat que regeixen la liquiditat de les agrupacions són una de les solucions que augmenten ràpidament a les estafes i als problemes de liquiditat relacionats amb Uniswap. Un dels projectes robustos, Protocol LID, o el Protocol de dividends de liquiditat, ofereix un testimoni de “Prova de liquiditat” que resol aquest tipus de problemes.

Prova de liquiditat

La prova de liquiditat fa que els estafadors no puguin treure la seva liquiditat, ja que estan investits durant un període de temps per millorar el desenvolupament i la innovació a la plataforma. Això s’assegura bloquejant la liquiditat dels tokens que s’han llançat prèviament a la seva plataforma. Això vol dir que els propietaris del projecte no poden treure la liquiditat del seu projecte de manera que els inversors dels seus diners, ni els seus tokens, siguin contraris.

La participació es produeix

La plataforma també prevé problemes de liquiditat a Uniswap DEX proporcionant incentius relacionats amb la participació en la governança del protocol llançat. Aquí, els proveïdors de liquiditat estan incentivats a participar i votar les decisions sobre el protocol. Projectes com ara LID Protocol i TrustSwap proporcionen incentius com ara pagaments de token i incentius fiscals als usuaris que participen en el creixement del protocol.

Això incentiva els titulars de fitxes perquè participin en accions beneficioses per a la comunitat en general.

Tiro de separació

La recent debacle de SUSHI per estafes de sortida obre converses sobre com resoldre i prevenir eficaçment les estafes de trencament de catifes a Uniswap, Justswap i altres DEX. El creixement de proveïdors de solucions de liquiditat ajudarà a fer créixer el sistema de finançament descentralitzat, proporcionant als usuaris una plataforma segura i de gran confiança per dur a terme “transaccions financeres sense friccions”..

Per fer un seguiment de les actualitzacions de DeFi en temps real, consulteu el nostre canal de notícies DeFi Aquí.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me