Els projectes DeFi restablixen la reputació de les fitxes d’utilitat?

Les fitxes d’utilitat van perdre gran part de la seva brillantor després del frenesí de l’ICO de 2017, ja que nombroses fitxes que no tenien una proposta de valor sòlida van acabar desapareixent. En lloc d’aportar un valor real als titulars de fitxes, molts d’aquests van ser dissenyats simplement amb la finalitat de recaptar fons per als equips del projecte, en una captació d’efectius de curta durada..

Tot i el mal rap, les fitxes d’utilitat segueixen tenint un potencial increïble, cosa que l’ecosistema DeFi sembla reviure ràpidament.

Les plataformes DeFi, amb la seva necessitat inherent de governança i controls descentralitzats, presenten el cas d’ús final per als tokens d’utilitat. Això ha provocat el recent augment de Fitxes DeFi amb economia, casos d’ús i emissió acuradament dissenyats, de manera que proporcioni valor a llarg termini tant als titulars de tokens com als equips del projecte.

Per tant, què és el que separa un bon testimoni d’utilitat d’un de dolent?

Distribució de testimonis justa i sostenible

La manera com s’executa la venda de fitxes d’utilitat és extremadament crucial per a l’èxit del projecte.

S’ha de construir acuradament l’economia de venda de tokens, que recompensi els compradors de fitxes en proporció al risc que assumeixen. També s’han de tenir en compte els incentius per fomentar la tinença o l’ús a llarg termini de les fitxes per part dels inversors. 

A continuació, es detallen algunes maneres de gestionar de manera més eficaç la distribució de tokens d’utilitat:

Bloqueigs de token

Els bloqueigs de tokens s’expliquen per si mateixos: els testimonis propietaris dels fundadors de projectes i dels primers inversors es fan “tancats”, normalment mitjançant un contracte intel·ligent, durant un període de temps determinat. D’aquesta manera, s’evita que es mostrin els tokens al mercat lliure en les primeres etapes del projecte. 

Peatges de ponts

Un peatge pont simbòlic es descriu millor com una comissió que incorren els primers inversors si intenten vendre en un termini determinat. Això té una naturalesa similar a un bloqueig de token, en el sentit que dissuadeix els primers inversors i membres de l’equip de vendre els seus tokens. No obstant això, en lloc d’un tancament total, es desaconsella una taxa.   

Corbes d’unió

Les corbes d’enllaç s’utilitzen generalment com a forma de vendre fitxes per preus més baixos a inversors inicials i preus progressivament més alts per a inversors posteriors.. 

Això compensa els primers inversors pel seu risc addicional, a més de fomentar la participació en la venda.

Un model híbrid

Una forma ideal de construir una venda de fitxes d’utilitat seria implementar una combinació dels mecanismes anteriors. Plutus DeFi – un agregador centrat en la privadesa de les plataformes de préstecs DeFi – ha fet exactament això, amb el que ells anomenen “corba d’unió híbrida de pont”. Això comença utilitzant una funció de peatge pont per a inversors inicials i, a continuació, incorpora una corba d’enllaç exponencial per a inversors posteriors..

Combinant les funcions de peage de pont i de corba d’enllaç, el preu del testimoni PLT de Plutus DeFi s’estableix per mantenir-se el més estable possible en les primeres etapes del projecte, mentre que els inversors posteriors estan protegits dels inversors en fase inicial que aboquen fitxes..

Valor i utilitat tangibles

Algunes de les primeres iteracions de tokens d’utilitat tenien una funció única: eren necessàries com a pagament per accedir i utilitzar una plataforma o servei. 

Aquesta naturalesa unidimensional planteja barreres a l’ús de la plataforma per a tothom que no pugui obtenir fàcilment el testimoni i no proporciona cap altre valor als titulars de tokens..

A través de DeFi, comencem a veure com els tokens d’utilitat evolucionen per ser més multidimensionals, oferint més valor que l’accés a la plataforma. 

Aquí hi ha algunes propostes de valor que es poden afegir a un testimoni d’utilitat estàndard:

Governança i votació

Les plataformes DeFi requereixen una governança descentralitzada, si volen continuar ajustant-se i evolucionant al llarg del temps. La governança descentralitzada requereix tokens amb dret de vot per efectuar canvis de protocol de manera justa, com ara recursos, funcions i paràmetres admesos, com ara els honoraris.

Els drets de vot són extremadament importants per als principals usuaris o grups d’interès, ja que estan directament afectats per aquestes decisions. L’exemple més establert de testimoni amb drets de governança és Token MKR de Maker, que s’utilitza per votar els canvis al protocol Maker.

Control del subministrament mitjançant cremades

Una altra manera d’afegir valor a un testimoni d’utilitat és mitjançant una reducció del subministrament a través de cremades de token. Aave – un molt popular Préstec DeFi plataforma: és un bon exemple de plataforma que fa cremades de token, que es financen amb els seus honoraris. 

Per assignació El 80% de la seva quota de tarifes de plataforma per comprar i cremar els seus tokens LEND, Aave redueix lentament l’oferta total de tokens, augmentant el valor de la resta de tokens. 

Compartir beneficis amb els titulars de fitxes

Compartir beneficis amb els titulars de tokens és una manera excel·lent d’aportar valor al testimoni d’utilitat. Una manera fàcil de fer-ho és redirigir una part de les tarifes de la plataforma cap als titulars de tokens, mitjançant un mecanisme de participació.

Aave, esmentat anteriorment, aviat passarà del model de cremada de fitxes a compartir beneficis directament als titulars de fitxes, mitjançant un mecanisme de participació. 

Proporcionar descomptes amb un pagament simbòlic

Passar de fer complir TOTS els pagaments que es facin amb el testimoni a fomentar l’ús del testimoni proporcionant un descompte als pagaments realitzats en aquest testimoni també és un moviment molt útil.

Això elimina les barreres a l’ús de la plataforma o servei, cosa que permet un accés més fàcil i una adopció més àmplia. El testimoni encara té un ús considerable, però es recomana fer-lo en lloc de forçar-lo. 

Conclusió

És possible que les fitxes DeFi hagin trobat el “punt dolç” per a les fitxes d’utilitat, combinant finalment casos d’ús tangibles amb models econòmics forts per a la venda de fitxes. En facilitar la creació de valor tant per als titulars de tokens com per als equips de projecte, és possible que el testimoni d’utilitat torni a ser gràcies a DeFi, i millor que mai.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me