“The Great Crypto Heist” de Roubini, enmig de la sonda CFTC BitMex, sagna 524 milions de dòlars en fluxos de sortida

publicitat Phemex

La severa censura del Dr. Doom, de Nouriel Roubini, de la plataforma de derivats de criptografia, BitMEX, hauria aterrat l’empresa amb greus problemes. BitMEX, enmig dels rumors sobre una sonda CFTC de ple dret, va experimentar 524 milions de dòlars en sortides al juliol, mentre que la resta de la comunitat criptogràfica gaudia d’un mercat alcista. 

Artur va cometre un error barrejant-se amb Permabear Roubini?

La cadena d’esdeveniments que va provocar que BitMEX perdés més de mig milió de dòlars va començar amb un debat entre Nouriel Roubini, economista i criptoescèptic i Arthur Hayes, CEO de BitMEX. 

A la Cimera Asia Blockchain de 2019 a Taipei, Roubini va ser convidat a debatre amb Hayes sobre el tema de les criptomonedes, ja siguin una estafa o el futur. Pocs dies abans del debat, Roubini havia fet una piulada sobre una actualització de BitMEXResearch sobre BitMEX aconseguint més de 9.000 milions de dòlars en volum de negociació i 1.000 milions de dòlars en interès obert sobre el contracte de permutació perpetua de Bitcoin. El comentari de Roubini implicava que aquestes xifres no eren fiables, ja que el 95% de totes les transaccions de bitcoins en una borsa típica eren falses.

Font: Twitter

En el debat, Roubini va mantenir la seva típica actitud hostil envers les criptomonedes.

Va afirmar que la indústria de les criptomonedes es caracteritzava per un “comportament de merda” amb estafadors i delinqüents i que Bitcoin no era “no segur, ni descentralitzat ni tan sols és escalable”. 

També va compartir la seva opinió sobre altres tecnologies emergents, inclosa la intel·ligència artificial (IA), el Big Data, l’Internet de les coses (IOT), dient que la revolució a l’espai fintech ja s’estava produint amb aquestes tecnologies i que no necessitava criptomonedes. “No necessitem aquest conjunt de monedes shi * pudents”, va afirmar Roubini. 

Hayes va defensar les propostes de valor que ofereixen les criptomonedes, especialment la digitalització dels diners i la descentralització. “En 50 anys, si Alibaba, Facebook i Google ho controlen tot, a la gent li agradarà allò que no controlen les grans empreses. Bitcoin no serà un nínxol de mercat ”, va subratllar Hayes.

El debat també es va debatre sobre volums falsos sobre intercanvis criptogràfics, incertesa reguladora i la propera criptomoneda Libra de Facebook.

“The Great Crypto Heist” de Roubini

Gairebé dues setmanes després del debat, Roubini va atacar de nou les criptomonedes amb el seu article “The Great Crypto Heist”. L’article va començar amb comentaris inflamatoris sobre les criptomonedes i l’actitud dels reguladors cap a elles:

“Les criptomonedes han donat lloc a tota una nova indústria criminal, que inclou borses offshore no regulades, propagandistes remunerats i un exèrcit d’estafadors que busquen inversors minoristes de velló. Tot i això, malgrat les proves aclaparadores de fraus i abusos desenfrenats, els reguladors financers i les agències policials continuen dormint al volant ”.

L’article descrivia els problemes amb BitMEX, és a dir, la seva naturalesa no regulada i el seu model de negoci que consistia en “transitar fins a“ jugadors degenerats ”(que vol dir inversors despistats despistats) derivats de criptografia amb un palanquejament de 100 a un”. Roubini va explicar a més que “amb un apalancament de 100 a un, fins i tot un canvi de l’1% en el preu dels actius subjacents podria provocar una crida de marge i acabar amb tota la inversió”.

A més, Roubini va acusar la plataforma de cobrar comissions elevades i atreure els estalvis dels inversors a un “fons de liquidació” que era desproporcionadament gran per evitar riscos de contrapartida. El criptoescèptic també va compartir que els experts de BitMEX li havien revelat que l’intercanvi no feia res per aturar els terroristes i altres delinqüents de Rússia i l’Iran que utilitzaven l’intercanvi de blanqueig de diners a gran escala.. 

La condemna de la plataforma va continuar amb el Dr. Doom dient que no seguia les normatives AML / KYC adequades i que els inversors nord-americans i britànics, que no tenien permís per utilitzar la plataforma a causa de la normativa, l’utilitzaven de totes maneres emmascarant les seves adreces IP amb VPN estàndard aplicacions.

Les greus conseqüències per a BitMEX

Els rumors suggereixen que l’article i l’enredat de Taipei van desencadenar la investigació de CFTC sobre les operacions de BitMEX. La sonda, destinada a invertir els comptes dels inversors nord-americans a BitMEX, es va anunciar el 19 de juliol i, a finals de juliol, la plataforma havia experimentat més de mig milió de dòlars en sortides. 

El lloc web de BitMEX també ha caigut en popularitat. De la seva posició número 11.851 el 19 de juliol, ha baixat a # 12.763 a Alexa.com. El compte de Twitter de BitMEX es va actualitzar per última vegada el 15 de juliol, mentre que Arthur Hayes també va callar a Twitter el 12 de juliol i el va actualitzar amb un tweet críptic el 31 de juliol.. 

El tuit de Hayes ha estat controlat pels usuaris de Twitter i l’han acusat de ser un covard i d’experimentar-lo quan la seva empresa passa per una investigació. 

Per fer un seguiment de les actualitzacions de DeFi en temps real, consulteu el nostre canal de notícies DeFi Aquí.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me