Els pakistanesos que observen la criptografia per sobreviure enmig de l’economia en col·lapse poden estar movent el camí de Veneçuela

publicitat Phemex

Tot i que és possible que el Pakistan celebri la formació d’un nou govern amb més probabilitats de ser encapçalat per Imran Khan, el problema de l’economia enfonsada encara no està resolt. Tot i que tots els pakistanesos desitjarien que les celebracions de la política també giressin cap a la seva economia, molts pakistanesos s’estan avançant cap a criptos per mantenir-se davant de l’augment de la inflació i de la caiguda de la rupia pakistanesa, tal com va passar a Veneçuela.

L’economia enfonsada del Pakistan que busca un respir

El Pakistan viu moments difícils. La seva inestabilitat política també s’acosta a la seva economia. El seu govern sortint espera que l’economia creixi al ritme més ràpid en més d’una dècada el proper exercici fiscal, però els economistes dubten. Segons la mitjana de sis economistes enquestats per Bloomberg, el creixement de la segona economia més gran del sud d’Àsia es reduirà fins al 5,2 per cent l’any que comença el juliol.

La desacceleració prevista es produeix quan el govern redueix els plans de despesa en carreteres i infraestructures per assolir els objectius fiscals, la clau per obtenir el suport financer del Fons Monetari Internacional.

En la seva humiliació mundial, el gos de vigilància internacional contra el blanqueig de diners i el finançament del terrorisme, la Financial Action Task Force (GAFI), també ha posat el Pakistan en una llista de “jurisdiccions amb deficiències estratègiques”, també coneguda com la llista greyl. El raonament del GAFI és les “deficiències estructurals” del Pakistan en matèria de lluita contra el blanqueig de diners (LMA) i la lluita contra el finançament del terrorisme (CFT). No és la primera vegada que el Pakistan es troba en una de les llistes de no-tan bons de la GAFI; el país hi va ser el 2008 i del 2012 al 2015.

Però Pakistan destaca com el nom més significatiu de la llista amb més població i economia més gran, per no oblidar els militars més nombrosos.

La rupia pakistanesa també ha caigut al mínim històric enmig del temor del banc central del país d’una crisi de la balança de pagaments. L’aparent devaluació mostra signes de vulnerabilitat en les economies de gairebé 300.000 milions de dòlars pakistanesos, ja que la disminució de les reserves estrangeres i l’augment del dèficit del compte corrent desencadenen especulacions sobre la tornada al Fons Monetari Internacional per a préstecs per segona vegada des del 2013..

A mesura que la rupia paquistanesa devalua molts pakistanesos es mouen a criptomonedes per mantenir, cosa que està prohibit pel seu govern. Això va resultar evident, ja que el nombre de persones que compraven i venien bitcoins va arribar a 57 a la plataforma Localbitcoins, l’única font de compra i venda de criptomonedes després del seu primer tancament d’intercanvi d’Urdubit..

“La gent recorre a la criptomoneda com a inversió, però més lent que el món occidental, ja que la taxa d’alfabetització és més baixa aquí i és un fenomen totalment nou per a ells,

”, Va dir Abu Shaheer, el fundador de la criptocurrency Pakcoin, amb seu a Pakistan. “Amb la caiguda de la rupia, alguns l’utilitzen com a mitjà de pagament alternatiu”,

Va afegir Shaheer.

“La majoria de les persones que utilitzen criptomonedes són comerciants diàries o a curt termini que troben oportunitats d’inversió en criptografia i creixen en nombre”.

Llegiu també: Veneçuela hiperinflada acollirà la prevenda de PetroCryptocurrency el 20 de febrer

Pakistan replica les tendències de Veneçuela

Veneçuela es va convertir en un exemple per a les persones que es desplaçaven a Bitcoin, ja que la inflació va augmentar ràpidament. El país està en forta crisi en els últims anys des que els preus del petroli van caure per sota de la zona de 100 dòlars el 2014 fins a un terç del preu a principis del 2016. La República Bolivariana de Veneçuela és la llar d’una de les pitjors crisi d’hiperinflació del món.

El president Nicolas Maduro havia culpat dels factors externs i de la interferència dels Estats Units, però la realitat era que la inflació s’ha disparat fins al 8900% el març de 2018, segons tradingeconomics.com. i el Bolívar veneçolà es submergeixen als carrers de Caracas, cosa que va reduir el poder adquisitiu del salari mínim oficial i va fer gairebé inútil el Bolívar.

Com que l’economia dels països sud-americans va assolir el seu punt més baix a l’abril, el volum de LocalBitcoins per a la setmana del 14 d’abril de 2018 va ser de 2.789.991.957.138 Bolívares veneçolans. La setmana anterior va tenir una xifra inferior als dos bilions de VEF, amb 1.744.669.576.098 bolívars veneçolans. Els volums eren majoritàriament inferiors a 1 bilió de VEF abans.

Veient la situació, Erik Voorhees, de Shapeshift, havia fet una piulada al volum de transaccions de Bitcoin de persona a persona a #Venezuela, la setmana passada va assolir un rècord … tristament, tant la mesura de l’adopció de BTC com la de la degradació de #bolivar.  

Font: coin.dance/volume/localbitcoins/VEF

Volum de negociació de Bitcoin de persona a persona #Veneçuela fa un rècord històric la setmana passada … per desgràcia, tant la mesura d’adopció de BTC com la de #bolivar degradació. https://t.co/mNAuT3KWb4

– Erik Voorhees (@ErikVoorhees) 19 d’abril de 2018

Això va desencadenar les respostes quan la gent de Veneçuela va dirigir-se a Twitter per dir que està a mercè de les criptomonedes que sobreviuen. Es va llegir un tuit

“Gràcies al comerç i criptografia puc viure aquí a Veneçuela sense patir el que pateix la majoria de la gent cada dia. Però és desgarrador veure com la gent menja directament de les escombraries (famílies senceres) i veure tanta pobresa ”, va dir.

Com que l’economia pakistanesa s’està enfonsant, s’assembla als mateixos signes que Veneçuela pel que fa al canvi a les criptomonedes. Fins i tot per a la comunitat de criptografia un país que es veu obligat a utilitzar la criptografia no és un bon senyal. Espero que el nou govern millori la situació econòmica i abraça les criptomonedes en bons moments i no enmig de crisis

Podrà el Pakistan resoldre la seva crisi o s’enfonsarà igual que Veneçuela? Feu-nos saber les vostres opinions sobre el mateix.

Per fer un seguiment de les actualitzacions de DeFi en temps real, consulteu el nostre canal de notícies DeFi Aquí.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me