Bitcoin va introduir oficialment el “mode de descobriment de preus”, per què el preu de BTC no pot revisar mai 20.000 dòlars

publicitat Phemex

Actualment, amb més de 30.000 dòlars, Bitcoin (BTC) ja ha entrat en el mode de descobriment de preus molt esperat. Aquesta concentració de preus de Bitcoin està avalada per una important participació institucional amb alguns grans actors de l’espai financer que inverteixen milions de dòlars en aquest or digital.

Amb l’augment de la participació institucional, els gegants financers han començat a elaborar instruments d’inversió de Bitcoin que s’adapten a les demandes institucionals. Alguns dels gegants financers regulats, com CME i Bakkt, ja ofereixen el comerç de futurs de Bitcoin. D’altra banda, hi ha prou feina per introduir ETF de Bitcoin al mercat.

Però perquè tots aquests productes d’inversió existeixin al mercat, és important entendre el mecanisme de descobriment de preus per a la classe d’actius. Fem una ullada al que significa en realitat el descobriment de preus de Bitcoin.

Factors que juguen un paper clau en el descobriment de preus de Bitcoin

Com tots sabem, Bitcoin funciona completament en una xarxa descentralitzada de blockchain i no hi ha cap organisme regulador que la governi, a diferència d’altres classes d’actius. El Bitcoin i les criptomonedes en general són un actiu molt volàtil i han estat objecte de manipulacions de preus importants en el passat.

El descobriment de preus de Bitcoin ha estat durant molt de temps una tasca difícil. Però a mesura que apareixen més borses i mercats regulats, l’escenari va millorant. És probable que la participació institucional a BTC impulsi encara més la demanda de vehicles d’inversió com els ETF de Bitcoin i altres.

L’augment de l’activitat dels inversors ja és una confirmació que el dret de Bitcoin es troba en un territori propi i és possible que no vegem una gran correcció com es va veure durant la caiguda del preu del 2017.

Font: Twitter, gràfic d’activitat dels inversors de Bitcoin

Com que aquests productes només funcionen a través de plataformes regulades, ajudarà a frenar la volatilitat de preus i el comportament imprevisible de BTC. Durant una taula rodona l’any passat a Invest: ASIA a Singapur, Lennix Lai, director del mercat financer d’OKEx va dir Coindesk:

“Si només podeu comprar o vendre fitxes subjacents de bitcoins particulars i no teniu la possibilitat de curtmetratge, bàsicament especular en una altra direcció, el mercat seria molt més volàtil perquè estaria completament impulsat pel sentiment”.

“Per exemple, podeu veure que el bitcoin és molt més volàtil abans que s’introduïssin CME Futures … per tant, hauríem de tenir més instruments financers com opcions per ajudar més en el procés de descoberta de preus en relació amb la volatilitat”.

La recent participació de fons de cobertura, inversors veterans, institucions i altres grans actors aportarà més claredat a aquest concepte de Bitcoin Price Discovery a mesura que maduri el mercat.


Per què el preu de BTC no pot tornar a revisar els 20.000 dòlars??

Com va assenyalar l’analista criptogràfic Willy Woo, Bitcoin Price mai no tornaria a visitar 20.000 dòlars. Al seu parer, la compra de punts elevats combinada amb l’augment de l’activitat dels inversors ha fet que aquest ral·li es diferenciés dels anteriors. Segons la seva opinió, el nivell de preus de 24.000 dòlars és el mateix que el que es va observar en el rang de preus BTC entre 12 i 14.000 dòlars i requerirà una caiguda massiva del mercat per superar aquest nivell..

Mai tornarem a veure BTC de 20.000 dòlars.

El suport de 24.000 dòlars necessitaria un esdeveniment de cigne negre per desglossar-se.

El preu del sòl suportat pels compradors a llarg termini augmenta molt ràpidament.

– Willy Woo (@woonomic) 3 de gener de 2021

Un punt clau més a destacar de la investigació de Woo és que Bitcoin pot no veure mai correccions del 30-40% de les operacions de criptografia i, com a màxim, podríem veure correccions de preus de l’ordre del 20 al 25% en aquesta cursa.

Lectura extra: què és el mode de descobriment de preus de Bitcoin?

El mecanisme de descobriment de preus significa bàsicament derivar el preu d’un actiu dins d’un mercat basat en les interaccions comprador i venedor. El descobriment de preus de Bitcoin significa establir un preu al comptat per al comerç de Bitcoin (BTC) que depèn d’una sèrie de factors tangibles i intangibles..

A part dels clàssics principis econòmics de demanda i oferta, hi ha una sèrie de factors que entren en la imatge del descobriment de preus de BTC. Això pot incloure factors com el flux d’informació entre els mercats criptogràfics, els intercanvis, així com les interaccions amb els mercats tradicionals. Com vam veure aquest any, la situació econòmica mundial i les incerteses també tenen un pes considerable en el descobriment de preus.

Com s’ha dit, el nucli del descobriment de preus de Bitcoin és el factor de demanda i oferta més important. A més, el descobriment de preus de Bitcoin depèn en gran mesura del mercat de futurs i d’opcions. Els comerciants d’aquest mercat tenen millor informació i criteri per prendre les mesures desitjades. En el cas de qualsevol informació o notícia externa que afecti les condicions del mercat o l’economia, les accions realitzades pels comerciants especulatius alimenten nova informació al mercat de derivats que impulsa encara més els moviments de preus..

El mercat de futurs i opcions de Bitcoin juga un paper clau en el descobriment de preus de Bitcoin, ja que són els primers a reaccionar, ja que els costos de transacció són molt baixos en comparació amb els mercats spot. Per tant, inclouen l’element de la predicció futura sobre el que és probable que passi.

Per fer un seguiment de les actualitzacions de DeFi en temps real, consulteu el nostre canal de notícies DeFi Aquí.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector