Volkswagen forma una altra associació Blockchain amb IOTA per a “Digital CarPass”

publicitat Phemex

Volkswagen, una de les poques companyies automobilístiques a acceptar i experimentar amb tecnologies blockchain. Ha format moltes associacions amb empreses de blockchain per aprofitar l’enorme potencial que ofereix per a la indústria de l’automòbil, que inclou manteniment, logística, vehicles amb conducció autònoma i solucions especialitzades com ara els comptaquilòmetres a prova de manipulacions. En un moviment recent, Volkswagen s’ha associat amb el projecte IOTA per llançar el seu primer producte de treball anomenat Digital CarPass.

Digital CarPass: el futur de l’avaluació del quilometratge

El projecte en què han estat treballant IOTA i Volkswagen és un servei conegut com a “Digital CarPass”. És com una targeta d’informe d’un vehicle que utilitza un llibre major distribuït per garantir que dades com el quilometratge són fiables. Per al desenvolupament de la tecnologia, Volkswagen va aprofitar la Iota Foundation, una organització sense ànim de lucre amb seu a Berlín i una de les iniciatives més conegudes de la comunitat criptogràfica..

El cap de blockchain de Volkswagen, Benjamin Sinram, en un esdeveniment a Tel Aviv, Israel, va elaborar els cinc pilots de blockchain que el gegant de l’automòbil perseguia, dels quals la iniciativa amb IOTA era la més llunyana en desenvolupament. IOTA i Volkswagen van anunciar la seva associació el febrer de 2018, però aquesta notícia suposa el primer gran desenvolupament en els seus esforços conjunts per portar l’IoT a la indústria de l’automòbil. El llançament serà una fita per al projecte i una prova pública que els permeti mesurar l’eficàcia i la qualitat. Sinram va dir que CarPass es llançarà a principis del 2019.

IOTA també va compartir les mateixes notícies amb el seu identificador de Twitter

“Per al desenvolupament de la tecnologia, #Volkswagen va tocar el botó #IOTA Foundation, una organització sense ànim de lucre amb seu a Berlín i una de les iniciatives més conegudes del #crypto comunitat. Sinram ho va dir #CarPass es llançarà a principis del 2019 “. #VW #Tangle #SmartMobility https://t.co/sKGFBrQLSK

– Notícies IOTA (@iotatokennews) 26 d’agost de 2018

Llegiu també: La Beta de la cartera d’escriptori Trinity de l’esperada des de IOTA Finalment aquí, MIOTA salta un 4%

Volkswagen i Blockchain: un partit perfecte

En la seva intervenció, Benjamin Sinram, també va parlar sobre una altra aplicació de blockchain, l’equip de Sinram està desenvolupant un llibre obert per fer un seguiment de la cadena de subministrament de cotxes des del fabricant fins al client.

Un altre projecte és un “protocol de càrrega” per a vehicles elèctrics que funcionen a la xarxa Ethereum dissenyat per Energy Web Foundation, que és similar a Iota però se centra en aplicacions de criptografia a la indústria energètica..

Sinram també va presentar un projecte centrat en documentar el codi de programari que està incrustat en vehicles particulars. A l’exemple que va posar,

“Si hi ha un accident, blockchain ens permet documentar i demostrar la versió actual del programari del cotxe. Tenim proves públiques d’integritat de les dades ”.

Potencialment, aquest tipus de tecnologia pot donar resposta a l’escàndol de trampes de les emissions de gasoil de la companyia, en què Volkswagen ha admès haver programat els motors d’alguns models per produir emissions inferiors al normal quan es van provar els vehicles..

Al juny d’aquest any, es va escoltar Volkswagen col·laborant amb la companyia lituana carVertical, que havia desenvolupat una plataforma per a informes d’història de vehicles usats. Fins i tot es va afegir a la incubadora de mobilitat futura Volkswagen (VW) de Dresden. Segons els representants, carVertical es considera l’oferta inicial de moneda basada en l’automòbil (ICO) amb més èxit. L’equip ha assolit el seu objectiu, ja que ha aconseguit gairebé 20 milions de dòlars durant la seva campanya ICO al gener del 2018. L’aplicació de registres d’història va ser dissenyada per evitar fraus de vehicles usats, tal com s’afirma al bloc carVertical. A l’aplicació, un usuari pot trobar registres pel número d’identificació del vehicle (VIN) del vehicle situat al passaport tècnic o al cos del vehicle..

El lloc web de Volkswagen sobre blockchain afirma que els models Blockchain cobreixen diversos enfocaments diferents, tots ells tenen una cosa en comú: són molt segurs. I el grup Volkswagen vol utilitzar aquesta característica de seguretat i manipulació de blockchain en diverses verticals d’una empresa d’automòbils que inclou aplicacions de manteniment, logística i digitals a solucions especialitzades com ara lectures de comptaquilòmetres a prova de manipulacions..

Amb el tipus d’esforç que fa, l’equip de blockchain de Volkswagen sembla que està a punt de canviar la manera de treballar de la indústria automobilística.

Podrà Volkswagen canviar la manera com funciona la indústria de l’automòbil? Feu-nos saber les vostres opinions sobre el mateix.

Per fer un seguiment de les actualitzacions de DeFi en temps real, consulteu el nostre canal de notícies DeFi Aquí.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me