La bombolla Crypto Loans podria aparèixer aviat; Pot DeFi guardar-lo?

publicitat Phemex

Segons un article de Bloomberg, creix una altra bombolla de crèdit: el mercat dels préstecs criptogràfics. Tanmateix, la bombolla pot esclatar aviat a causa de la manca de sòlids estàndards de préstecs i l’alt risc. Tot i que aquest sembla ser el cas de l’economia creditícia creada per les empreses criptogràfiques centralitzades, l’augment dels protocols de préstecs basats en contractes intel·ligents a l’economia DeFi pot ajudar a capgirar l’estat de les coses al mercat dels préstecs criptogràfics..

La bombolla de préstecs criptogràfics inflables

El mercat de préstecs criptogràfics, de només 2 anys, val ara la friolera de 5.000 milions de dòlars. El mercat va sorgir després que va esclatar la bombolla ICO el 2018 i el preu dels actius digitals es va reduir. Persones que no volien vendre les seves participacions criptogràfiques a preus baixos. Va ser llavors quan va sorgir la idea de prestar criptografia per guanyar interessos o utilitzar-la com a garantia per demanar préstecs en efectiu, i va créixer ràpidament en un mercat per valor de milers de milions de dòlars.. 

Tot i que aquest mercat ha obert noves oportunitats de crèdit, no arriba sense la seva pròpia quota de problemes. Un grup d’antics comerciants de Wall Street creu que aquest mercat ha crescut massa ràpidament i es dirigeix ​​cap a una explosió. El mercat es caracteritza per tenir uns estàndards de préstecs relaxats i un alt risc, i aquests dos grans problemes són motiu de preocupació per a molts grups d’interès del mercat de criptografia. 

Alex Mashinsky, el fundador de la plataforma de préstecs Celsius Network, considera que les institucions amb un fort compliment i procediments de gestió de riscos no representen un risc per a aquest mercat. En lloc d’això, el risc prové de comerciants individuals poc sofisticats que tenen derivats de criptografia altament apalancats.

Tanmateix, cal assenyalar que fins i tot les institucions no són infal·libles, com es pot deduir de la crisi econòmica del 2008 en què van participar els principals bancs nord-americans i altres institucions importants de Wall Street. 

Jason Urban, diu el CEO de Drawbridge Capital a Chicago: 

“El que em manté despert a la nit no és l’adopció, ni tan sols la incertesa reguladora: és el risc de crèdit … el torpede sota la línia de flotació és un esdeveniment de tipus MF Global-Lehman Brothers”.

Tot i que algunes empreses centralitzades de préstecs criptogràfics han establert regles estrictes al voltant dels préstecs criptogràfics, d’altres no. Zac Prince, el CEO de BlockFi afirma que la seva empresa segueix estàndards estrictes i, per tant, mai no ha experimentat pèrdues ni fins i tot retards en el pagament. D’altra banda, hi ha empreses com Nexo que juguen amb el foc fomentant l’endeutament “poc apalancat” on la relació préstec-valor no és superior al 50%. 

Tot i que aquesta explosió de la bombolla de crèdit criptogràfic no podria ni tan sols provocar un deteriorament de l’economia creditícia mundial, disminuirà encara més els preus dels actius digitals, cosa que podria conduir a un èxode d’usuaris de l’ecosistema de criptomonedes.. 

Pot DeFi salvar l’economia dels préstecs criptogràfics en col·lapse?

Els protocols de préstec DeFi, tot i que compleixen la mateixa funció que les empreses de préstecs criptogràfics centralitzats, són completament diferents pel que fa al seu funcionament. Als protocols de préstec DeFi com MakerDAO i Compound, les condicions del préstec estan incloses en un contracte intel·ligent i el valor de la garantia del préstec sempre és superior al valor del préstec..

Si el valor de la garantia baixa per sota d’un determinat nivell, el prestatari haurà de pagar algun tipus de penalització o les seves fitxes donades com a garantia es desbloquejaran automàticament i liquidaran al mercat lliure. 

Quan el prestatari retorna l’import principal del préstec juntament amb els interessos, se li retornen les garanties. Molts protocols de préstec també permeten als usuaris prestar les seves pròpies criptomonedes i guanyar-hi interès. 

Tots els processos dels protocols de préstec DeFi estan controlats per contractes intel·ligents, de manera que cada procés s’executa segons les regles. Atès que el nivell de garantia és sempre superior al valor del préstec, el risc de no amortització ja està cobert. Per tant, els titulars de criptomonedes poden treure el màxim benefici de les seves participacions en criptografia. El risc de no amortització també està cobert per les garanties que donen.

Per tant, DeFi podria salvar l’economia dels préstecs criptogràfics del col·lapse després de tot. 

“DeFi és la resposta. [Té] molt més transparent i molt més garantia. Les empreses porten uns deu mil anys fent préstecs incobrables, això no és cap novetat ” 

diu Robert Leshner, fundador de Compound.

Compound, actualment, ocupa el segon lloc Pols DeFi, un rastrejador de projectes DeFi. Actualment, el valor total bloquejat al compost és superior a 115 MM. 

Els protocols de préstec representen més del 80% del valor total bloquejat en els projectes DeFi. Hi ha acabat 500 $ MM en valor total bloquejat en projectes de préstec. No obstant això, el problema dels projectes de préstecs DeFi és que només representen una petita fracció de l’economia dels préstecs criptogràfics: un 10%. Els protocols DeFi han de superar els préstecs centralitzats per provocar interrupcions. 

La bona notícia és que el canvi s’està produint gradualment. El valor total bloquejat en els projectes DeFi augmenta. DeFi ha crescut més d’un 300% en un any. El 7 de novembre, DeFi va assolir un nou màxim històric de 3.475 MM en el valor total bloquejat.

Seria raonable esperar que els projectes DeFi creixin encara més a mesura que la comunitat criptogràfica comenci a reconèixer les propostes de valor que ofereixen. Potser iniciaran la pròxima corrida massiva de bous o fins i tot podrien provocar el canvi de criptografia si pensem amb optimisme. 

Per fer un seguiment de les actualitzacions de DeFi en temps real, consulteu el nostre canal de notícies DeFi Aquí.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me