Deutsche Börse Exchange per llistar el testimoni de níquel de Norilsk

publicitat Phemex

Preus de criptomonedes s’han disparat el 2021, amb Bitcoin al capdavant i assolint un nou màxim històric de 40.000 dòlars. Això ha impulsat els inversors minoristes cap a comprar bitcoin amb targeta de crèdit, entre altres mitjans de pagament. 

Gràcies a aquesta pujada de preus, la tecnologia responsable de la seva creació ha guanyat una popularitat immensa. Una aplicació important de la tecnologia blockchain és la digitalització o simbolització de productes bàsics. 

Recentment, la companyia russa de mineria i fosa de pal·lió Norilsk va emetre fitxes basades en productes bàsics als seus socis. Aquests van ser llistats més tard per la Deutsche Börse. 


En aquest article, explorem alguns dels conceptes bàsics de blockchain i tokenització i els seus avantatges per als inversors. Analitzem com els interessos de les finances i la indústria de les primeres matèries es poden superposar i completar. 

Què és blockchain?

Blockchain és la tecnologia que hi ha darrere de la primera criptomoneda, el bitcoin. Es tracta d’un llibre immutable i distribuït que manté un registre de totes les transaccions que tenen lloc a la seva xarxa. 

Aquestes transaccions s’organitzen en blocs i després s’encadenen a través dels mitjans de criptografia. Milions d’ordinadors conserven una còpia exacta del llibre major, cosa que fa que la base de dades sigui totalment resistent a les modificacions. 

A més, la cadena de blocs està descentralitzada i no té permís, és a dir, que cap entitat no en tingui control. Cal un consens de tots els participants abans que es permetin modificacions importants a la base de dades. 

Què són els contractes intel·ligents??

Contractes intel·ligents van ser una evolució natural de la cadena de blocs. Són contractes informatitzats emmagatzemats a la cadena de blocs que només s’executen quan es compleixen determinades condicions. Aquestes aplicacions descentralitzades permeten que les cadenes de blocs permetin la transferència de qualsevol cosa de valor, no només de transaccions monetàries. 

Per exemple, amb l’ajut de contractes intel·ligents, els usuaris poden intercanviar diferents actius valuosos a la cadena de blocs, com ara primes d’assegurança, escriptures immobiliàries, arrendaments, registres mèdics, art digitalitzat i molts més.  

Utilitzant protocols com el popular ERC-20, els contractes intel·ligents ens permeten assenyalar qualsevol cosa de valor i intercanviar la seva representació digital entre companys. Tot això, conservant tots els beneficis de descentralització i transparència de la tecnologia blockchain. 

Quins avantatges té la tokenització?

Tokenitzar els actius i fer-los accessibles mitjançant la tecnologia blockchain té una gran varietat de beneficis: 

  • Evitació de tercers – gràcies a la seva descentralització, els actius blockchain es poden intercanviar directament entre iguals. A més, els contractes intel·ligents permeten intercanvis més autònoms, sense confiar en la interacció humana defectuosa. 
  • Disminució del frau – Gràcies a la transparència de la cadena de blocs, la falsificació de fitxes es fa impossible i es pot verificar fàcilment la veracitat. 
  • Augment de la liquiditat – mitjançant la simbolització d’actius no líquids, com ara mercaderies pesades o béns immobles, es poden convertir en líquids. 
  • Millor transparència i traçabilitat – Gràcies a la immutabilitat de la cadena de blocs, totes les dades que s’hi registren són definitives. Això permet una traçabilitat de punta a punta de totes les fitxes registrades a la xarxa. 

Aquests avantatges han empès empreses com Norilsk a simbolitzar productes bàsics i presentar-los en forma de ETCs. 

Què és el testimoni Norilsk Nickel?

Norilsk Nickel és una empresa russa de mineria i fosa i es considera el major productor mundial de pal·ladi i níquel d’alta qualitat. 

A principis del 2020, la companyia va llançar una plataforma de proves per a la tokenització de productes bàsics a Atomyze, a Hyperledger-plataforma basada en cadena de blocs. Les fitxes de la plataforma estan recolzades per diversos metalls extrets per l’empresa, com ara pal·ladi, cobalt i coure. 

Norilsk espera simbolitzar almenys el 10% del seu volum de negociació durant el primer any de la publicació de la plataforma. Aquest nombre pot créixer fins al 20%, en funció de la demanda dels socis. 

Finalment, el desembre de 2020, van ser les primeres fitxes de la plataforma alliberat a socis industrials Traxys SA i Umicore SA. 

La principal raó exposada per l’empresa per aquest moviment és que volen lliurar els productes de Nornickel als clients d’una manera més eficient i transparent. És un pas més per a l’empresa per permetre l’obtenció responsable i la traçabilitat dels seus metalls. 

Atomitzar simbolitza els actius mitjançant la tecnologia de registre distribuït (DLT) amb l’objectiu de: 

  • Proporcionar accessibilitat
  • Reduir els costos 
  • Augmenteu la transparència 

Segons Atomyze, la xarxa funciona al núvol públic d’IBM i compleix el GDPR de la UE. 

A partir de gener de 2021 i segons a nota de premsa de Nornickel, les fitxes d’intercanvi digital han aparegut finalment a la borsa pública de Deutsche Börse. La companyia va confirmar que aquest era només el primer pas de la seva cotització en ETC i que tenien previst llistar els tokens digitals a la Borsa de Londres els propers mesos. 

Embolicar

Blockchain només comença a assumir-se al món industrial. Les aplicacions d’aquesta revolucionària tecnologia són innombrables: tokenització, cadena de subministrament, farmàcia i agricultura; els contractes intel·ligents augmenten l’eficiència d’una àmplia varietat d’indústries. 

Si el projecte Norilsk té èxit, segur que veurem més d’aquests encreuaments entre el món financer i la indústria dels productes bàsics. 

Per fer un seguiment de les actualitzacions de DeFi en temps real, consulteu el nostre canal de notícies DeFi Aquí.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me