PR: Com Blockchain podria aturar l’explotació dels treballadors migrants

La migració d’un país a un altre per buscar una vida millor i més digna per a un mateix o per a la família és un dels objectius humans més freqüents del nostre temps. El món experimenta un augment espectacular de la migració legal a l’estranger per obtenir feina, i actualment hi ha 250 milions de treballadors migrants procedents de països en vies de desenvolupament per treballar en països desenvolupats. Les remeses transfrontereres anuals han augmentat a més de 600.000 milions de dòlars EUA.

Els treballadors migrants no només són els sostenidors de les seves famílies a casa, sinó que també en el cas de molts països en desenvolupament, l’efectiu que envien a casa representa un percentatge significatiu del PIB anual. Per exemple, a Filipines, més del 10% del PIB (uns 30.000 milions de dòlars EUA) prové de treballadors estrangers. Un fenomen macroeconòmic tan globalitzat no té precedents en la història de la humanitat.

La migració dels treballadors suposa una gran aposta per a l’economia mundial. Però, irònicament, els sistemes de reclutament existents als països d’acollida amb més població treballadora migrant són ineficients i estan oberts a l’abús, cosa que comporta molts passos exclusivament basats en paper..

Les agències de tercers i altres intermediaris manipulen fàcilment els documents en paper i també les bases de dades centralitzades que els governs utilitzen per aprovar l’entrada de treballadors. El seu objectiu sovint és extorsionar diners als migrants i fins i tot maltractar-los físicament o esclavitzar-los.

Com menys qualificat sigui el treballador migrant, més probable és que la corrupció tingui un paper en la seva contractació per treballar a l’estranger.


Per exemple, els treballadors de les obres s’enfronten a l’explotació d’agències de contractació que exigeixen suborns per tenir l’oportunitat de treballar a l’estranger. Per pagar els agents, els migrants solen vendre totes les seves pertinences, incloses les seves terres ancestrals, o contractar un préstec bancari abans de començar a guanyar. Un cop comencen a treballar, si cauen malalts, es lesionen o si la seva empresa els deixa, no es queden més que deutes.

L’explotació també comença amb la substitució del contracte laboral per part dels empresaris, on un treballador migrant signarà un contracte al seu país d’origen, però en trobarà un de diferent quan arribi al seu lloc de treball. Els contractes de treball que de vegades es veuen obligats a signar aquests treballadors són il·legals i no tenen en compte els seus drets humans bàsics.

La situació actual és insostenible i moltes nacions reconeixen la necessitat de fer les coses d’una altra manera. Al cap i a la fi, si els governs dels països que depenen en gran mesura dels treballadors migrants no eliminen les pràctiques il·legals, en última instància serà més costós una vegada que els treballadors siguin explotats, maltractats o acabin a la presó i es converteixin en una càrrega financera per al seu país d’acollida..

Com podria la tecnologia blockchain solucionar aquests problemes?

Hi ha una solució tecnològica a la mà: el blockchain. Aquest llibre major a prova de manipulacions automatitza essencialment la confiança, que és precisament el que es requereix aquí.

Falta confiança entre les agències governamentals d’acollida i els governs d’origen dels treballadors migrants. Falta entre agents de contractació i empresaris i entre gairebé tots els participants en el procés de migració legal.

L’actual sistema de reclutament de treballadors migrants intenta solucionar-ho manualment mitjançant mà d’obra humana o agents de tercers per verificar identitats i transaccions. Aquests agents són els nodes on la corrupció i les pràctiques d’explotació s’infiltren en el sistema.

En lloc d’això, mitjançant l’ús de la verificació d’igual a igual a la cadena de blocs, la informació es comparteix en temps real, és a dir, que cap participant no pot tenir mai una versió diferent del llibre major. Això elimina qualsevol possibilitat de connivència o activitat fraudulenta.

Els nodes del llibre major inclourien agències governamentals dels països d’origen i d’acollida, candidats a l’ocupació, empresaris, agències de contractació i organitzacions no governamentals de drets humans. Cada pas del reclutament s’actualitzaria al llibre major només quan cada part signi i verifiqui la transacció.

Un altre pas important és l’emmagatzematge i verificació de la identitat de totes les parts del contracte de treball. S’emmagatzemaria un perfil xifrat de cada treballador al llibre major inclòs el seu historial laboral i la seva identitat econòmica.

Molts treballadors migrants no haurien tingut l’oportunitat de construir el seu historial creditici o laboral, i aquests perfils de dades són importants per a la seva vida futura.

Els empresaris també es perfilaran amb ressenyes i comentaris dels treballadors, així com resultats de les avaluacions i auditories formals. Les agències de contractació també podrien accedir a les dades dels candidats registrats amb les habilitats i experiència necessàries.

Racionalització de la transferència salarial

El següent pas seria integrar els contractes laborals i les identitats dels treballadors amb els pagaments salarials, per tal de garantir que els empresaris pagin els salaris segons les condicions pactades contractualment i que no es faci deducció il·legal.

La transferència de diners dels sous a casa és un altre dels punts dolents. També aquí, la tecnologia blockchain podria fer que els treballadors migrants enviïn diners a les seves famílies molt més barat, eficient i ràpid. La integració de la plataforma de contractació amb pagaments salarials permetria col·laboracions amb proveïdors de solucions basades en blockchain en l’espai de transferència de diners.

Les empreses Fintech a Àsia desenvolupen activament sistemes de transferència de diners basats en blockchain de baix cost. Una d’aquestes empreses de tecnologia fintech és la Projecte Noah racionalitzar les remeses inicialment del Japó a les Filipines, basades en el seu propi testimoni.

Amb blockchain, tant un remitent com un destinatari podrien fer un seguiment dels diners i saber exactament si els fons han arribat a la seva destinació o no..

Conclusió

La tecnologia Blockchain és l’eina adequada per difondre la confiança i l’hem d’utilitzar per tenir un impacte durador a la vida de milions de persones.

Clarke Robertson és el CTO d’Infraestructures i anteriorment vicepresident de ValueCommerce (Japó) i també actua com a cofundador i CEO de WME Limited.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me