Quants inversors HODL post-ICO? Una mirada a la retenció del testimoni

Una de les coses belles d’Ethereum és que cada transacció que succeeix a la seva cadena de blocs està oberta al món. Des de la perspectiva de les dades, això significa que hi ha una gran quantitat d’anàlisis interessants que podem realitzar i mètriques detallades que podem calcular a partir d’aquestes transaccions.

En particular, una àrea que encara no ha rebut molta atenció és la retenció de fitxes, és a dir, el percentatge de carteres que mantenen les seves fitxes durant algun temps. Atesa la popularitat de “HODL”, és força sorprenent que encara no haguem vist moltes mètriques dures sobre la retenció de fitxes (tot i que Dhruve Bansal va actuar una excel·lent peça d’anàlisi a les “Ones HODL” de Bitcoin). Al cap i a la fi, les dades transaccionals dels tokens ERC20 estan fàcilment disponibles per estudiar-los.

Tractar les dades d’Ethereum no és exactament plug-and-play, però a CoinFi ingerim aquestes transaccions com a part del nostre magatzem de dades, cosa que permet un fàcil accés i anàlisi. Però abans d’explorar les dades, vegem com definim la retenció.

Com definim la retenció del testimoni?

L’àrea de retenció s’ha estudiat extensament a l’espai de les aplicacions mòbils. I hi ha un parell de maneres de mesurar la retenció dels usuaris que podem aprofitar quan es tracta de tokens, i en particular d’ICO. L’amplitud té una gran literatura si us interessa saber com es mesura la retenció d’usuaris a l’espai de les aplicacions mòbils.

Per al nostre propòsit, incorporem la definició més senzilla de retenció d’usuaris al món dels tokens: la retenció dels dies N.

La retenció del dia N per a les aplicacions diu: quin% d’usuaris encara estan actius N dies després d’instal·lar l’aplicació per primera vegada?

Al món de les fitxes, podem fer una definició anàloga per als participants de l’ICO: quin percentatge de participants de l’ICO (carteres) encara conserven les seves fitxes N dies després de la distribució i desbloqueig de les fitxes?

Deixeu-me assenyalar de seguida que hi ha alguns problemes evidents amb aquesta definició:

  1. Les carteres no són 1: 1 amb persones. Les persones poden tenir diverses carteres. De fet, diverses persones poden compartir la mateixa cartera (per exemple, a les piscines ICO).
  2. Només capturem transaccions en cadena, és a dir, que les transaccions que es produeixin en borses centralitzades no es recuperin mitjançant la definició anterior. La bona notícia és que en una ICO, les primeres transaccions (distribució de tokens) es produeixen a la cadena de blocs. La mala notícia és que una transacció d’una cartera personal a una cartera d’intercanvi no significa necessàriament que el propietari de la cartera hagi venut les fitxes.

Hi ha alguns problemes més a tenir en compte, però tenint en compte aquestes advertències, aprofundim en les dades mirant primer la retenció del dia N de CoinFi.

Una mirada a la retenció de tokens de CoinFi

Si analitzem les dades transaccionals ERC20 de la cadena de blocs d’Ethereum, aquí teniu el percentatge de retenció que observem per a CoinFi durant les primeres quatre setmanes després del desbloqueig del testimoni COFI:

Retenció del testimoni-1

Com podeu veure, el gràfic té la forma familiar de pal d’hoquei invers dels gràfics de retenció d’usuaris. La major caiguda de la retenció es produeix en els primers dies, i després forma ràpidament un altiplà. Mentre que els gràfics de retenció d’usuaris solen caure fins a una taxa de retenció d’aproximadament 20-25% després de només tres dies, la taxa de retenció de fitxes COFI és del ~ 70% fins i tot després de quatre setmanes.

L’explicació més senzilla perquè aquesta retenció de fitxes sigui molt superior a la de l’aplicació és probablement la necessitat de la retenció de l’usuari activitat per part de l’usuari (ús de l’aplicació), mentre que es requereix la retenció de fitxes inactivitat (no enviar les vostres fitxes enlloc).

Però comparar la retenció dels usuaris amb la retenció de fitxes és essencialment comparar les pomes amb les taronges. Més endavant en aquesta publicació, tornarem a alguns punts de referència més significatius.

Un altre concepte que podem agafar de la retenció d’usuaris és cohorts. Bàsicament, ens agradaria dividir les nostres carteres en segments significatius. En el cas de CoinFi, teníem dos segments ben diferents que rebien fitxes COFI: inversors i els que reben llançaments d’aire.

Comparem les taxes de retenció entre aquests dos grups:

Retenció de tokens-2

Els inversors i els destinataris de llançament d’aigua s’han estabilitzat al voltant d’un 65-70% de retenció després d’uns 60 dies, però sembla que els inversors han mogut les seves fitxes més ràpidament. Tingueu en compte que això també pot ser degut a que els grups d’inversió (representats per una cartera única) tornen a distribuir els tokens als participants de la piscina. Una vegada més, no sabem realment si les fitxes es van vendre en última instància per a altres actius criptogràfics o no.

Comparació de les taxes de retenció de tokens

Però hi ha una taxa de retenció del 65-70% alta o baixa?

Comparem el gràfic de retenció de CoinFi amb alguns altres ICO en què es va produir la distribució de tokens al mateix temps: SelfKey (KEY), Bee (BEE) i Insights Network (INSTAR).

Retenció del testimoni-3

15 dies després de desbloquejar el testimoni, les taxes de retenció van del ~ 45% al ​​~ 83%. Es tracta d’una distribució de gairebé 40 punts, cosa que demostra que diferents ICO i fitxes tenen característiques de retenció molt diferents.

Curiosament, les corbes de retenció de SelfKey i CoinFi són gairebé idèntiques durant els primers 16 dies.

L’elevat índex de retenció de l’abella és impressionant, però es podria explicar per dos factors importants. En primer lloc, el seu límit individual era molt baix (0,2 – 0,4 ETH), cosa que significa que menys persones podrien estar preocupades per la seva inversió. En segon lloc, van trigar uns 30 dies a desbloquejar les fitxes BEE. Després de tant de temps, els participants de l’ICO fins i tot podrien haver oblidat del tot les fitxes. Com es va assenyalar anteriorment, la inactivitat comporta una elevada retenció de tokens. Per descomptat, també és totalment possible que molts dels participants de l’ICO de Bee siguin simplement HODLers amb un percentatge de retenció superior a la norma.

Aquest salt que veieu a Insights Network es deu a un llançament aeri això va passar el 16 de març de 2018 als membres de la comunitat. A la pràctica, això va significar que molts inversors que van moure / vendre les seves fitxes eren essencialment HODLers de nou quan va passar el llançament.

Finalment, és dolent que Bluzelle tingui la taxa de retenció més baixa? Bé, en realitat Bluzelle va obtenir el retorn més alt d’aquestes fitxes quan va arribar als intercanvis. Per tant, potser la relació de causalitat s’inverteix: un preu elevat en les borses podria portar les persones a vendre les seves fitxes, perquè poden obtenir beneficis. No traurem cap conclusió sòlida només d’aquesta anàlisi, però en una publicació posterior explorarem la relació entre les mètriques de retenció de fitxes i el preu de fitxes..

Mètriques de retenció de tokens properament a la plataforma CoinFi

Les mètriques de retenció estaran disponibles aviat a la plataforma CoinFi. Creiem que aquestes mètriques ajudaran els inversors en criptografia a entendre millor els actius cripto que figuren a CoinFi i fins a quin punt els inversors inicials estan HODLing els seus tokens.

Per a quin testimoni voleu veure les mètriques de retenció? Feu-nos-ho saber als comentaris següents o en tuitejar-nos!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me