Cryptocurrency Mining 101: què és i què necessiteu per començar

La criptomoneda és un invent relativament nou el seu inici oficial el 2008 quan un tal Satoshi Nakamoto va fer una moneda virtual que va anomenar Bitcoin. Des d’aleshores han sorgit diverses altres criptomonedes, amb el recompte més recent més de 2.400. Però, a diferència dels diners del món real, on el tresor d’un país supervisa la seva producció, les noves criptomonedes es fabriquen íntegrament dins l’àmbit digital mitjançant un procés anomenat “mineria”. Si creieu que podeu fer més amb les monedes virtuals que no només ser usuari final, voldreu saber què és la mineria de criptomonedes i què necessitareu per començar.

Què és la mineria de criptomonedes?

Per entendre-ho millor com funciona la mineria de criptomonedes, haurà de familiaritzar-se amb el terme “blockchain”.

Suposant que esteu familiaritzat amb la comptabilitat, recordeu que un comptable registra tots els esdeveniments financers que passa una empresa en un document tabular conegut com a llibre major. El mateix s’aplica al món de la criptomoneda, amb totes les transaccions registrades en un llibre digital conegut com blockchain. L’equivalent del comptable a l’àmbit de les criptomonedes és el que es coneix com a miner. Per tant, si voleu aprofundir en la mineria de criptomonedes, és millor visualitzar-vos com un miner real que busca or dins d’un túnel subterrani i més com un comptable..

En resum, la mineria de criptomonedes és essencialment l’equivalent digital de la comptabilitat. De la mateixa manera que una empresa paga un comptable per mantenir els seus llibres, un miner rep una certa quantitat de criptomoneda pels seus serveis de comptabilitat dels comerciants en línia que l’accepten com a mètode de pagament.

Però el que fa que la mineria de criptomonedes sigui diferent de la comptabilitat?

Hi ha algunes diferències entre la comptabilitat del món real i la mineria de criptomonedes de la mateixa manera que hi ha certes similituds entre els dos, com ja s’ha comentat anteriorment.

D’una banda, només un comptable pot accedir a un llibre major, mentre que tothom d’una xarxa de criptomonedes pot actualitzar tota la seva cadena de blocs si vol provar la seva mineria..

A més, un comptable per a una empresa específica és un empleat mentre que un miner no respon a ningú més que a ells mateixos, donat el caràcter descentralitzat i sense líders de les criptomonedes..

Finalment, altres comptables poden entendre fàcilment totes les transaccions d’un llibre major, però els que estan en una cadena de blocs són tan segurs que fins i tot aquells que coneixen les criptomonedes no poden veure els detalls de cada esdeveniment financer tret que tinguin un programari especial que pugui trencar el xifratge. incrustades en aquestes transaccions.

Què necessiteu per començar com a miner de criptomonedes?

Per iniciar la mineria de criptomonedes, haureu de tenir el següent a punt:

  1. Programari de mineria de criptomonedes

Com es va comentar anteriorment, totes les transaccions incloses en una cadena de blocs de criptomoneda tenen un xifratge fort que fa impossible que les persones (especialment els pirates informàtics i altres que es troben en el costat equivocat de la ciberseguretat) obrin les seves portes i robin dades sensibles dels usuaris. Per aquest motiu, un miner de criptomonedes necessita un programari especial per superar cada xifratge de transaccions de cadena de blocs.

  1. Plataforma minera

Inicialment, podeu pensar que podeu utilitzar l’ordinador d’escriptori que teniu ara mateix per extraure criptomoneda, ja que sovint feu transaccions en línia utilitzant-la igualment. Malauradament, si heu instal·lat programari de mineria de criptomonedes al vostre únic escriptori i el deixeu executar, no podreu utilitzar l’ordinador per fer altres coses..

Mineria de criptomonedesFont d’imatges de mineria de criptomonedes Sutterstock

El programari de mineria consumeix tanta potència informàtica que ja no n’hi ha prou amb un ordinador de sobretaula o fins i tot amb unitats de processament de gràfics externs (o GPU) que els miners van utilitzar quan va explotar la popularitat de les criptomonedes. En el seu lloc, la mineria requereix una plataforma especialment dissenyada que consisteix en una font d’alimentació i una placa base amb circuits integrats específics de l’aplicació (o ASIC) integrats.

  1. Connexió a Internet fiable

Com que la mineria de criptomonedes és un esforç exclusivament en línia, necessitareu una connexió a Internet forta i estable. Al cap i a la fi, no esteu sols a l’explotació de la criptomoneda escollida i no voldríeu que un company miner us guanyés en una cursa per trencar el xifratge de les transaccions en una cadena de blocs de criptomonedes només perquè la vostra connexió a Internet va caure uns minuts.

  1. Membre de canvi de moneda en línia

Per descomptat, només es pot afirmar haver-se enriquit fent mineria de criptomonedes si es té una moneda del món real per fer-ne una còpia de seguretat. Per tant, us heu de registrar en un canvi de moneda en línia que accepti la vostra criptocurrency escollida.

Conclusió

A mesura que la tecnologia avança a un ritme alarmantment ràpid, la idea d’una forma descentralitzada de moneda digital s’ha anat convertint en realitat concreta gràcies a la creixent popularitat de criptomonedes com Bitcoin i diverses altres. La criptomoneda pot tenir les seves legions d’usuaris, però gran part de la seva existència té a veure amb els miners que s’asseguren que sempre estigui en circulació. És possible que us hagueu trobat enamorats de la idea de mineria de criptomonedes després que algú que coneixeu s’hagi enriquit a causa d’això. Però abans d’immergir-vos directament, voldreu saber primer què és la mineria de criptomonedes i què haureu de començar, tal com s’ha comentat anteriorment, de manera que no hi entrareu a cegues només per lamentar-ho més tard.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me