Previsió del preu de la soja durant el quart trimestre de 2020: compradors a càrrec, segons les pauses mensuals de SMA

La soja, que és una mercaderia, com el blat de moro i el blat, va ser molt volàtil durant aproximadament una dècada, des del 2003 fins al 2013. Hi va haver algunes pujades massives, seguides de descensos importants, per diverses raons que explicarem a continuació, ja que hi va haver vegades el 2012, quan els futurs americans sobre la soja van arribar als 1780 dòlars. L’acció de preus en futurs de soja ha estat molt més tranquil·la en l’última dècada, amb un biaix a la baixa, com ha estat el cas de la majoria de productes bàsics.

La guerra comercial entre els Estats Units i la Xina no ha ajudat la situació, però des del juny hem vist un augment dels preus de la soja, amb futurs de soja: ZS guanya uns 350 dòlars i supera les mitjanes mòbils, cosa que dóna un panorama realment alcista per al futur proper , tot i que hi ha un altre nivell important que s’ha de superar en 1.200 dòlars, si vol continuar l’impuls alcista.

Canvis recents en el preu de la soja

Període Canvi ($) Canvia el%
30 dies +111 +10,4%
3 mesos +348 +41,8%
6 mesos +283 +31,4%
1 any +318 +36,8%
3 anys +712 +155%

 

Factors que afecten els preus de la soja  

L’oferta i la demanda són els principals factors que determinen si una mercaderia s’apreciarà o es depreciarà. El costat de l’oferta es decideix per la producció, principalment als EUA i al Brasil, i en menor grau a l’Argentina, la Xina i l’Índia. La majoria d’aquests països es troben sota la influència d’El Nino / El Nina, de manera que les condicions meteorològiques tenen un impacte important sobre la producció i el subministrament. La demanda sol estar impulsada pel consum de la ramaderia xinesa, ja que la soja s’utilitza tant com a alimentació animal com a biocombustibles. 

Soja Previsió: quart trimestre de 2020 Soja Previsió: 1 any Soja Previsió: 3 anys
Preu: 84 a 1.200 dòlars

Preus conductors: Gamma de negociació gruixuda, augment de l’atractiu de refugi segur en or, Bitcoin alcista (correlació positiva).

Preu: 1.000 dòlars 

Preus conductors: Breakish Bullish, suport de doble fons

                                                                      

Preu: 1.300-1.400 dòlars

Preus conductors: Finalització del patró W, finalització del patró ABCD, suport del rebot de més de Fibonacci al 61,8%

Gràfic en viu de soja

SOJA

 

Predicció del preu de la soja durant els propers 5 anys


Semblant al blat de moro i al blat, la producció de soja depèn del clima. Però els principals països productors es troben a la costa est de les Amèriques, com els EUA, el Brasil i l’Argentina, cosa que els fa sotmetre als efectes de La Nina, que és similar a El Nino a la costa oest del Pacífic. Això afecta la producció de cultius. Les prediccions són que les Amèriques tindran una temporada seca i freda, a causa d’aquests fenòmens meteorològics, que és un dels motius perquè el preu de la soja hagi augmentat realment en els últims mesos. Però aquest és un factor estacional més que de llarga durada.

El demanda de la Xina és un altre factor important, ja que la producció de carn ha augmentat a la Xina en les darreres tres dècades i ho seguirà fent, a mesura que el país es desenvolupi més. L’economia xinesa va caure en recessió a principis del 2020, a causa del coronavirus, però s’ha recuperat força bé des de finals del segon trimestre, cosa que significa que el consum de carn i soja ha augmentat, cosa que ha provocat un augment dels preus de la soja des del juny. El ritme de recuperació econòmica augmenta, de manera que la demanda serà elevada per part de la Xina.    

La soja també s’utilitza per als biocombustibles, igual que el blat de moro. Això vol dir que quan augmenta el preu del cru, també augmenta la demanda de combustibles alternatius, així com la demanda de soja, que torna a fer pujar els preus. L’augment del preu del cru ha fet pujar els preus del blat de moro i de la soja, tot i que la nova ronda de bloquejos de la tardor podria tenir un impacte negatiu en l’economia mundial i la demanda de combustible, però això no durarà per sempre, espero. El dòlar nord-americà també és un factor, ja que la soja es negocia en dòlars nord-americans, és a dir, quan el USD es debilita, el preu de la soja augmenta. El dòlar ha estat força feble des del març, que és un altre motiu perquè els productes agrícoles, com la soja, siguin alcistes.   

Anàlisi tècnica: acabarà la recent pujada als 50 SMA dels preus de la soja?

A jutjar pel gràfic mensual, els preus futurs de la soja nord-americana van cotitzar lateralment als anys noranta. Aquesta tendència es va mantenir fins al 2006, però el biaix va anar a l’alça, com es pot comprovar pels salts del 1997 i del 2003-04. Però el preu va tornar a baixar finalment, ja que els motius dels salts no van tenir efectes duradors. Però el veritable augment va començar el 2006 i els preus de la soja van augmentar fins als 1.660 dòlars. Però la reversió es va produir just abans de la crisi financera mundial del 2008, cosa que va indicar que arribaria alguna cosa gran. El descens va acabar a la mitjana mòbil del gràfic mensual, i l’impuls alcista va tornar a augmentar, cosa que va fer que els futurs americans de soja: ZS arribessin a 1.790 dòlars el 2012.

Totes les mitjanes mòbils s’han trencat ara

 Els temps alcistes s’han acabat per a les matèries primeres des del 2011-12, i vam veure com el preu s’invertia el 2012. Però el descens important es va produir el 2014, ja que el dòlar es va tornar alcista aquell any. Però els 200 SMA (porpra) es van mantenir com a suport als preus de la soja, al voltant dels 850 dòlars, i el preu va rebotar aquesta mitjana mòbil del gràfic mensual. El rebot es va estendre fins a 1.200 dòlars i es va mantenir allà, mantenint-se baixista des d’aleshores fins al segon trimestre del 2020. Els 50 SMA (grocs) van proporcionar resistència el 2018 i, durant tot el 2019, els 200 SMA van actuar com a resistència. Però, el H2 de 2020, el preu va baixar per les raons esmentades anteriorment i s’ha superat per sobre de les mitjanes mòbils, tot i que ara s’enfronta a la resistència anterior a 1.200 dòlars.

 El moviment alcista pren força 

Al gràfic setmanal, el 200 SMA ha mantingut la pressió cap avall per als futurs de soja nord-americana, proporcionant resistència durant els retrocessos més alts des del 2018. A la part inferior, una àrea de suport s’ha format al voltant dels 800 dòlars, on el preu s’ha mantingut diverses vegades. No obstant això, des del juny, el preu ha augmentat, trencant totes les mitjanes mòbils, i es dirigeix ​​cap als 1.200 dòlars en aquest moment. Si els futurs de la soja superen aquest nivell, l’impuls alcista continuarà encara més. En cas contrari, podríem veure un retrocés cap al 200 SMA.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector