Previsió del preu de la plata per a l’H2 del 2020: continuarà l’estat de refugi segur augmentant la plata més amunt?

La plata i l’or han tingut un rendiment excepcional des de mitjans de març, fins i tot entre els actius de refugi segur. Tot i això, la plata sol ser més atractiva que l’or, a causa del preu per unça més baix, que fluctua entre els 15 i els 20 dòlars des del 2014, mentre que l’or, que es cotitza per uns 1.800 dòlars, és molt més car. La plata també és molt més volàtil que l’or o altres paradisos segurs, com el JPY i el CHF, ja que és un mercat relativament petit, en comparació amb el forex. Va perdre la meitat del seu valor després del brot de coronavirus durant les dues primeres setmanes de març, passant d’uns 20 a 11 dòlars, però va fer una inversió ràpida i va tornar a guanyar-ho tot en els mesos següents. Ara, la plata continua essent alcista, cotitzant prop dels 20 dòlars i la previsió del preu de la plata demostra que aquest metall apunta als màxims del 2016, a 20,70 dòlars..

Llegiu la darrera actualització a Previsió del preu de la plata 2021

 

 PLATA Preu ara: $

Canvis recents en el preu de la plata

Període 3 dies 1 setmana 1 mes 3 mesos 6 mesos
Canvi +2,5% +5,67% +9,2% +41% +7,6%

Com passa amb la majoria d’actius comercials, el sentiment ha estat el principal motor de la plata durant els darrers anys i això és particularment cert per als actius de risc, com ara els mercats borsaris i els paradisos segurs com la plata. El sentiment es va convertir lleugerament en positiu el quart trimestre del 2019, quan els Estats Units i la Xina es van dirigir cap a l’acord comercial de la primera fase, cosa que va millorar el sentiment de risc a tot el món, que és negatiu per als paradisos segurs. Però, amb la difusió de COVID-19 i els bloquejos posteriors, la plata va augmentar després de les agitacions de curta durada a principis de març. Segons la predicció i l’anàlisi del preu de la Plata, la tendència alcista continuarà durant mesos, ja que la incertesa sobre el coronavirus continua sent elevada a tot el món, però l’impuls a l’alça s’ha alentit a un ritme normal, que s’espera que continuï a mesura que avancem cap a les eleccions dels EUA del 2020 al novembre.

Previsió de plata: quart trimestre de 2020 Previsió de plata: 1 any Previsió de plata: 3 anys
Preu: entre 30 i 35 dòlars

Conductors de preus: difusió del coronavirus, sentiment del mercat, fons de recuperació Covid de la UE

Preu: entre 45 i 50 dòlars

Impulsors de preus: eleccions nord-americanes, acord comercial UE-Regne Unit, sentiment del mercat

Preu: entre 20 i 25 dòlars

Impulsors de preus: posteleccions nord-americanes, Brexit, sentiment del mercat, nou ordre social mundial

 

Gràfic en viu de plata

PLATA

 

Predicció del preu de la plata durant els propers 5 anys

El 2019 i, fins ara, el 2020, hem vist molta activitat en plata i altres actius de refugi segur. El xanclet de sentiment de risc als mercats financers va ser un factor important d’aquesta volatilitat el 2019, a causa dels aranzels comercials i la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina, mentre que el 2020 el principal motor ha estat la pandèmia de coronavirus i l’impacte econòmic resultant dels tancaments. L’impacte dels bloquejos encara és evident i el coronavirus encara s’està estenent, tot i que el perill ha disminuït una mica, ja que ens dirigim cap a les eleccions dels Estats Units a finals d’aquest any. Tot i això, les prediccions per a qualsevol actiu haurien de tenir en compte diversos factors: les enumerem a continuació per a plata.

Sentiment de mercat: el coronavirus, el principal factor que hi ha darrere

El sentiment de risc als mercats financers és el principal motor dels actius de refugi segur. Acostumen a augmentar quan el sentiment és negatiu i es tornen baixistes quan el sentiment és positiu, cosa que significa que estan correlacionats negativament amb actius de risc, com ara els mercats de valors o els dòlars de les primeres matèries. Com es mostra al gràfic mensual, la plata va augmentar quan l’economia mundial estava en recessió, després de la crisi financera mundial del 2008. Va passar de 9 dòlars el 2009 a 50 dòlars a mitjans del 2011. Després, va retrocedir i es va mantenir baixista a partir de llavors, a mesura que l’economia mundial es recuperava. Ara, amb l’esclat del coronavirus, el preu ha tornat a augmentar després de baixar inicialment. Per tant, el sentiment seguirà sent un dels principals motors de plata durant els mesos restants del 2020 i la propagació del coronavirus serà un dels principals motors del sentiment. La majoria dels països han superat el pic de la corba, amb nous casos i morts que disminueixen contínuament. Però estem veient pics aquí i allà, cosa normal a mesura que es retira la pandèmia, però que també juguen amb el sentiment, ja que el virus està relacionat amb la contracció econòmica. De moment, el coronavirus conduirà el sentiment i, a mesura que ens apropem al novembre, les eleccions nord-americanes prendran el focus cada cop més. El sentiment d’ambdós esdeveniments és negatiu, de manera que espero que la plata continuï en una tendència alcista durant tot el 2020.

Política: el mercat s’assentarà després de les eleccions dels Estats Units?

Les eleccions nord-americanes de 2020 seran el proper esdeveniment important per al sentiment de risc als mercats, després del coronavirus. Durant les eleccions del 2016, vam veure una certa volatilitat augmentada als mercats financers. Aquest any, les eleccions demostren ser encara més importants, ja que la batalla entre els partits en guerra continua lliurant-Donald Trump per una banda i els demòcrates per l’altra, mentre que les notícies que arribin haurien de mantenir els refugis segurs en demanda.>. Hi ha alguns rumors segons els quals el coronavirus sembla formar-ne part, i les protestes / disturbis als Estats Units també són una forma de xoc polític entre les dues parts. Espero que la situació s’escalfi encara més a mesura que ens apropem a les eleccions als EUA i, probablement, també durant un temps després de les eleccions. L’acord comercial entre el Regne Unit i la UE serà un altre esdeveniment important per al sentiment de risc fins a finals d’aquest any. L’acord sobre el Brexit, que es va assolir l’any passat, oferia algunes esperances per obtenir un Brexit suau, però sense un acord comercial, tindrem un Brexit dur. Aquest serà un canvi important de risc per al sentiment, ja que significa competència econòmica entre la UE i el Regne Unit a la llarga, i possiblement alguns enfrontaments, de manera que és probable que tingui un impacte durador sobre la plata. Els comentaris recents no assenyalen res en concret, sobretot amb la situació del coronavirus, que ha empès les negociacions comercials UE-Regne Unit en segon lloc. Si no sentim cap solució per a un acord comercial entre els dos països a finals de 2020, aquest serà un altre factor negatiu per al sentiment de risc, que mantindrà la plata alcista. Mentrestant, el soroll polític afectarà el sentiment i, per tant, també la plata, però serà de curta durada. Però el fons de recuperació del coronavirus de la UE, que s’ha estat discutint durant els darrers dies, també tindrà un impacte. Ara, ja que l’acord s’ha aprovat, el sentiment esdevindrà positiu durant una setmana més o menys, cosa que mantindrà el mercat de lingots de plata alcista, però no serà durador.

Correlació XAG / USD

Gairebé tots els productes bàsics es cotitzen / cotitzen en dòlars nord-americans, de manera que la correlació entre ells i el USD també és important per als preus de les primeres matèries. Els preus dels productes bàsics solen disminuir quan es reforça el dòlar nord-americà. Al gràfic següent, podem veure dues ocasions en què el valor del dòlar nord-americà va augmentar, cosa que va fer que el XAG / USD fos més baix. Tot i que la plata no hauria tingut res a veure amb la caiguda, l’augment del dòlar nord-americà obliga a la plata i altres productes bàsics a disminuir, ja que cotitzen en dòlars americans. És un escenari similar quan cau l’euro / dòlar nord-americà, perquè el dòlar americà s’està reforçant, no perquè els comerciants s’hagin enamorat de l’euro. Això sol tenir lloc quan els mercats recorren sobtadament al dòlar americà, com a moneda de reserva global. Pel que podem veure al gràfic, això ja ha passat, una vegada durant la crisi financera del 2008, quan els comerciants van apilar el USD durant els primers mesos de la crisi, tement el pitjor. La segona vegada va tenir lloc les dues primeres setmanes de març del 2020, ja que la pandèmia del coronavirus va afectar Europa i els Estats Units i els comerciants es van tornar a convertir en dòlars americans, per por de la fi del món. Ambdues vegades, la plata va perdre gairebé la meitat del seu valor, ja que el dòlar va augmentar. La plata hauria d’haver-se concentrat com a refugi segur en moments tan conflictius, però el xoc inicial als mercats financers, fruit de la crisi financera mundial i del brot de coronavirus a Europa i als Estats Units, va ser molt més gran que els temors de la inversió. Els comerciants estaven preocupats pel fet que l’actual sistema econòmic o social mundial s’esfondrés, de manera que es van afanyar a comprar el dòlar americà. Els paradisos segurs van augmentar, però l’augment del dòlar americà va ser molt més gran i el preu de la plata cotitzat al dòlar americà va disminuir. Després, després que els comerciants es van adonar que el món no s’acabaria, es van dedicar a refugis segurs, d’aquí la pujada massiva entre 2009 i 2011 a 50 dòlars i la ràpida inversió a la segona quinzena de maig de 2020. Hi ha hagut altres ocasions on la plata ha estat propensa a la volatilitat dels USD, però aquests són els dos casos més flagrants.

Mercat petit, alta volatilitat

El mercat de la plata ha representat 63.000 milions de dòlars a l’abril de 2020, que és una suma ordenada. Però en comparació amb el mercat financer total de 230 bilions de dòlars, sembla una petita peça del conjunt, ja que és al voltant de 3.600 vegades menor. Però no tot el valor mundial de la plata es negocia als mercats financers. La indústria tecnològica representa aproximadament la meitat de les compres de plata, mentre que un terç es destina a les joies. Per tant, només una fracció del total de les reserves de plata està disponible per a la negociació, cosa que fa que la previsió del preu de la plata sigui una mica difícil. Sabem que hi ha grans jugadors amb grans quantitats d’efectiu per invertir en els mercats financers, per exemple, fons de cobertura o fons de pensions. De vegades hem vist ordres de desenes de milers de milions de dòlars en divises. Aquesta comanda afectaria enormement el mercat de la plata. Com a resultat, el mercat de la plata és vulnerable als grans jugadors. Aquesta és la raó per la qual la plata és molt volàtil: molt més volàtil que l’or, cosa que no és dolent, ja que la volatilitat ofereix moltes oportunitats de negociació. Recordeu que es considera la volatilitat pel que fa al valor de l’actiu i no en termes de cèntims / dòlars. Després de la crisi financera del 2008, la plata va guanyar més de tres vegades el seu valor i la va tornar a perdre tot des del 2011 fins al 2015. Fins i tot durant el 2020, hem vist una davallada important, seguida d’una inversió alcista encara més gran, de manera que es negocia o inverteix en plata també té els seus perills.

Relació de preus d’or / plata

La relació Or / Plata és bàsicament la relació entre el preu de l’or i el preu de la plata. Aquest indicador es pot utilitzar per veure els extrems superior i inferior, perquè la plata normalment inverteix quan aquest indicador es troba als extrems. Al gràfic de la relació de preus Plata / Or que apareix a continuació, veiem que, després d’arribar al màxim a l’extrem, aquest indicador va baixar, mentre que al mateix temps la plata va pujar. La darrera ocasió en què va passar va ser durant el brot de COVID19. Va destruir tots els rècords, quan va pujar al voltant dels 40 punts des de finals de febrer fins a finals de març. La plata va disminuir durant aquest període, mentre que des de la seva reversió, des de l’última setmana de març fins ara, la plata ha estat alcista. Tot i que aquest no és el millor indicador per basar la vostra estratègia comercial de plata, és molt útil mostrar la tendència i els moments en què el preu està a punt de revertir-se. Per tant, qui comercia amb plata ha de vigilar els gràfics XAU / XAG, però només els períodes de temps més grans, perquè hi ha molt de soroll als gràfics de períodes de temps més petits.

La proporció XAG / XAU es reverteix des dels màxims extrems, mentre que la plata augmenta més

La proporció XAG / XAU es reverteix des dels màxims extrems, mentre que la plata augmenta més

Anàlisi tècnica: la plata va a trencar el rang de 6 anys?

El XAG / USD es dirigeix ​​cap a la part superior del rang

El XAG / USD es dirigeix ​​cap a la part superior del rang

La plata va tenir una tendència alcista constant des de principis dels anys 2000. La demanda de plata de les indústries de producció de tecnologia augmenta constantment amb el creixement de la indústria de la informàtica i els telèfons intel·ligents, de manera que tot era normal. Però el mercat financer es va posar al dia amb la plata i la va fer caure a finals del 2008, durant el GFC. Tot i això, no va durar molt i, després que es va resoldre el pànic inicial, els refugis segurs es van convertir en alcistes i es van mantenir així fins al 2011. La plata va augmentar d’uns 15 a 50 dòlars a mitjans d’aquest any, però el sentiment va començar a millorar els mercats financers, després que l’economia mundial es tornés a recuperar. El XAG / USD va caure al voltant dels 13,70 dòlars al desembre de 2014, que va resultar ser un nivell de suport sòlid, ja que es va mantenir fins al març de 2020, quan el brot de coronavirus va fer caure més baix. Vam veure un rebot durant el 2016, com a resultat de la votació sobre el Brexit al juny i de les eleccions de Donald Trump al novembre d’aquell any, però el 50 SMA (groc) i el 100 SMA (verd) es van convertir en resistència i la plata va tornar cap enrere. Des de llavors, la plata s’ha negociat dins d’aquest rang, entre 13,70 i 20,20 dòlars. Les mitjanes mòbils han estat fent una bona feina proporcionant resistència i mantenint la plata reduïda, el 50 SMA (groc) al principi, que continuava empenyent el XAG / USD més baix, i després de trencar-se l’agost de l’any passat, el 100 SMA (verd) va ocupar el seu lloc. Però, després del gran rebuig del febrer d’aquest any, la plata va tornar amb venjança, trencant els 100 SMA. Ara, el següent objectiu serà el 150 SMA (gris), que no crec que sigui un obstacle excessiu. L’obstacle real serà la part superior del rang, just per sobre dels 20 dòlars. Si aquest nivell arriba, la zona de suport / resistència entre 25 i 26 dòlars serà el següent objectiu. Amb el ritme dels darrers mesos, després de la gran inversió al març, crec que la plata es superarà els 20 dòlars, per sobre de la part superior del rang a 21,20 dòlars i, després, es posarà als 25 dòlars. Després, ningú ho sap amb seguretat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me