Previsió del preu de l’or per al 2020: continuarà augmentant l’or durant el quart trimestre?

Els preus de l’or de metalls preciosos s’han disparat des de principis del 2020. OR va obrir l’any a 1.517, sumant més de 2.800 pips per superar els 1.800 nivells de preus. Els operadors de divises estan negociant el sentiment del mercat amb risc, que actualment està principalment impulsat per la pandèmia COVID19. En aquesta actualització, predirem els preus de l’or no només per a aquest any, sinó també per als propers anys.

Llegiu la darrera actualització a Previsió del preu de l’or 2021

 

Actual OR Preu: $

Canvis recents en el preu de l’or

Període Canvi ($) Canvia el%
30 dies +63,10 +3,62%
6 mesos +250,20 +16,07%
1 any +381,90 +26,80%
5 anys +673,60 +59,44%
Des del 2000 +1.519,10 +527,83%

Els preus de l’or estan en bon camí per la sisena pujada setmanal consecutiva, per primera vegada en més d’un any. No obstant això, l’impuls alcista s’ha estancat, amb només preus al comptat la setmana anterior, i un augment marginal del 0,5%. Al seu torn, això planteja la pregunta: amb 1800.000 dòlars ja incomplits, què podem esperar després?

Previsió d’or: quart trimestre de 2020 Previsió d’or: 1 any Previsió d’or: 3 anys
Preu: 1.896 dòlars

Preus conductors: La segona onada de COVID19, doble resistència superior, la política monetària empobrida de la Fed, va impulsar l’atractiu de refugi segur.

Preu: 1.720 dòlars & 1.618 dòlars

Preus conductors: Recuperació COVID19, doble resistència superior, retrocés baixista en or sobrecomprat.

Preu: 2.160 dòlars

Preus conductors: Recuperació COVID19, doble resistència superior, retrocés baixista en or sobrecomprat.

 

Gràfic en directe d’or

OR

 

Factors comuns que afecten els preus de l’or

Ha estat un any dur per a les accions, però al contrari, ha estat un any excepcional no només per a l’or físic, sinó també per als inversors d’or. Com la majoria de vostès saben, el metall groc s’utilitza sovint com a actiu refugi segur, ja que el rendiment del preu de l’or sovint augmenta durant els períodes d’incertesa. Hi ha diversos factors implicats en la determinació d’un biaix alcista en or. Explorem-los un per un per determinar la previsió del preu de l’or.


  • Dòlar americà & Política monetària FED (retallades de tipus negatiu):

L’or i el dòlar nord-americà estan correlacionats negativament gairebé dos terços del temps (quan un avança, l’altre baixa i viceversa). Tot i que els inversors mundials aconsegueixen córrer amb el dòlar nord-americà durant períodes d’incertesa, aquest tipus de moviment es va silenciar durant l’any anterior, malgrat la guerra comercial amb la Xina. Van preferir anar amb or.

Aquest any, l’impacte més important sobre els preus de l’or ha estat impulsat per la política monetària nord-americana, controlada per la Reserva Federal. Els tipus d’interès afecten de manera significativa els preus de lingots, a causa del factor conegut com a “cost d’oportunitat”. El cost d’oportunitat és la idea de renunciar a un guany gairebé garantit en una inversió per aconseguir un guany més gran en una altra. Segons les perspectives històriques, existeix una forta correlació negativa entre els tipus d’interès i els preus de l’or.

No obstant això, els forts guanys en els preus de l’or es poden atribuir als baixos tipus d’interès de tots els bancs centrals del món, que van ser abatuts per frenar la desacceleració econòmica provocada pels bloquejos provocats per la pandèmia del coronavirus. La Reserva Federal dels Estats Units va reduir els seus tipus d’interès de l’1,75% a l’1,25% al ​​març, cosa que va impulsar la venda forta del dòlar nord-americà i va provocar un biaix alcista del metall preciós, l’or. Més tard, tenint en compte l’esclat massiu de COVID19, la Reserva Federal va decidir reduir encara més la taxa el 16 de març, passant de l’1,25% al ​​0,25%, cosa que ha fet que l’or sigui encara més alcista aquest any.  

  • Accident del mercat de valors

La caiguda recent del 2020 a la borsa nord-americana no es va limitar només als EUA. Més aviat, va ser una caiguda borsària mundial que va començar el 20 de febrer de 2020. El 12 de febrer, el Dow Jones Industrial Average, el NASDAQ Composite i el S&L’índex P 500 ha acabat en màxims rècord (mentre que el NASDAQ i el S&El P 500 va assolir màxims rècord posteriors el 19 de febrer). Del 24 al 28 de febrer, els mercats borsaris de tot el món van registrar els descensos majors d’una setmana des de la crisi financera del 2008. El 9 de març, la majoria dels mercats mundials van registrar greus descensos, principalment desencadenats per la pandèmia els països de l’OPEP, liderats per l’Aràbia Saudita. Això es va conèixer informalment com a Black Monday. En aquell moment, va ser la pitjor caiguda de les accions des de la Gran Recessió del 2008.

Com a resultat, la majoria dels inversors van ser prudents i es van dedicar a inversions de refugi segur com l’or, ja que se sap que el metall groc és una de les opcions d’inversió més segures, ja que les probabilitats de perdre el seu valor intrínsec són gairebé inexistents. . Els preus dels metalls preciosos poden fluctuar, però mai cauran a zero. Per aquesta mateixa raó, els preus de l’or es disparen fortament en èpoques de crisi econòmica o de nivells elevats d’incertesa. Per tant, és innegable que els comerciants prefereixen recórrer a opcions més segures que mantenir-se en aquelles que són sensibles a diversos factors econòmics i geopolítics..

La relació entre els preus de l’or i els mercats borsaris és inversa. Sobretot, els preus de l’or baixaran quan els mercats borsaris tinguin un bon rendiment i viceversa. De la mateixa manera, quan el mercat borsari col·lapsa, la demanda d’or augmenta, ja que cada cop hi ha més inversors que busquen opcions més segures.

  • Dades econòmiques & Or

Un altre motor dels preus de l’or es podria associar a les dades econòmiques dels EUA. Les xifres econòmiques, com ara els informes del mercat laboral, les dades de salaris, les de fabricació, les vendes al detall i el creixement del PIB, afecten les decisions de política monetària de la Reserva Federal del Banc Central dels Estats Units i això afecta directament els preus de l’or. La pandèmia COVID-19 ha afectat les societats i les economies en el seu nucli, provocant un augment de la pobresa i les desigualtats a escala mundial.

Com a conseqüència, el creixement més feble en termes d’ocupació, l’atur creixent, les febles dades de fabricació, la disminució de les vendes al detall i el creixement del PIB, creen un escenari de la Fed sobre els tipus d’interès, que empeny els preus de l’or. A l’abril, els preus del metall preciós van superar els 1.600 pips, fins a situar-se en un màxim al voltant dels 1.746, arran de les pitjors de les expectatives de reclamacions sense ocupació als Estats Units. A l’abril, el nombre d’americans que van sol·licitar subsidis per desocupació va augmentar en un rècord de 6,6 milions, la qual cosa va suposar els últims casos d’atur sense feina a 10 milions, ja que la lluita total per reduir la propagació del coronavirus va colpejar l’economia. Així, els preus de l’or es van disparar més del 10% a l’abril.

  • COVID19: pandèmia de coronavirus 

El brot COVID19, identificat per primera vegada a la Xina, ha infectat persones a 188 països i ha tingut un impacte negatiu significatiu en les economies mundials, augmentant així la demanda de refugi segur al mercat i enviant els preus de l’or a màxims històrics. Segons dades de la Universitat John Hopkins, el nombre de pacients amb COVID-19 a tot el món s’està tancant en 14,5 milions i més de 600.000 persones han mort. Una quarta part completa dels casos i prop d’una quarta part de les morts han estat reportades des dels EUA; en aquest país, el nombre de víctimes mortals a causa de la pandèmia nord-americana acaba d’arribar a les 140.000.

Des de principis d’any, els inversors han recorregut al metall segur, i aquest sentiment s’ha mantingut a causa dels temors de la segona onada del coronavirus. Com a resultat, el mercat de renda variable global sovint baixa, mentre que el comerç en paradisos segurs, com el dòlar americà i l’or, és alcista.

  • Tensions geopolítiques

La raó de l’alt grau d’incertesa al mercat també es podria atribuir a les prolongades tensions geopolítiques entre els EUA i la resta de les economies mundials. Aquests inclouen la Unió Europea (UE), el Regne Unit i la Xina. A més, qualsevol activitat que intensifiqui la guerra entre els EUA i la Xina empeny els preus de l’or a màxims històrics. Mentrestant, la Xina i els Estats Units s’han llançat sancions mútues, en el conflicte en curs que ha fet que els futurs de l’or ascendissin als màxims de tota la vida.

 

Or: predicció de preus XAU / USD per als propers 5 anys

Abans de començar, aclarim una cosa: la majoria de les previsions de preus no valen més que un paraigua en un huracà, ja que cal tenir en compte diversos factors, tantes variables canviants, que fins i tot les previsions més intel·ligents solen ser falla la marca.

No obstant això, la majoria dels comerciants condueixen principalment les seves prediccions sobre la base d’un punt. “Els tipus d’interès augmentaran, de manera que l’or baixarà”. Bé, hi ha alguns altres factors que crec que afectaran el preu de l’or aquest any:

1: El dòlar nord-americà 

2: demanda d’inversió 

3: compra del banc central 

4: Volums de negociació a COMEX 

5: Indicadors tècnics 

6: nou subministrament de les mines 

7: Factors econòmics i monetaris futurs.

Tenint en compte tots aquests factors, el preu de l’or assolirà un rècord en els propers 6 a 9 mesos. “No obstant això, hi ha un 30% de probabilitats que superi els 2.000 dòlars en els propers 3-5 mesos”.

  • Eleccions presidencials dels Estats Units del 2020

L’esdeveniment polític més gran de l’any 2020 seran les eleccions presidencials nord-americanes del 3 de novembre. Deixeu-me recordar-li el bon que ha estat el senyor Trump per Wall Street en el seu mandat fins ara. En aquests moments, Trump s’enfronta a una investigació de destitució i és probable que la guanyi. Però, per a les eleccions del novembre, està lluny de guanyar, amb les enquestes més inclinades cap al candidat demòcrata, Joe Biden..

Donald Trump s’ha apuntat a la Xina de tota mena de formes, com a part de la seva campanya electoral, i això serà bo per a Wall Street. Com s’ha esmentat anteriorment, les accions tenen una correlació negativa amb els preus de l’or, i això significa que tot el que sigui bo per a Wall Street és dolent per a l’or i viceversa.

Si Trump guanya les properes eleccions del novembre, el més probable és que les accions nord-americanes augmentin i els preus de l’or caiguin. Tot i això, si el seu competidor Joe Biden guanya les eleccions, les accions nord-americanes en ressentiran i, probablement, l’or augmentarà. 

  • Inflació – IPC (índex de preus al consumidor)

La inflació és un augment del preu dels béns i serveis, i un nivell més alt de nivells d’inflació tendeix a fer pujar els preus de l’or, mentre que la inflació més baixa, o la deflació, pesa sobre els preus de l’or. La inflació és gairebé sempre un signe de creixement i expansió econòmica. Sempre que l’economia creix i s’expandeix, la Reserva Federal tendeix a augmentar l’oferta monetària. 

Aquesta oferta monetària ampliada debilita cada bitllet existent en circulació, cosa que fa que sigui més car la compra d’actius que són un magatzem de valor reconegut, com l’or. És per això que s’incrementa l’oferta monetària quan s’introdueixen programes d’alleujament quantitatiu i de compra de bons i els preus de l’or es tornen positius.

Recentment, quan la pandèmia del coronavirus va afectar tan greument l’economia mundial, totes les grans economies van introduir un relaxament més quantitatiu i van augmentar els seus programes de compra de bons, que al seu torn van augmentar l’oferta de diners i van augmentar la inflació i, en última instància, això va ajudar als preus de l’or a augmentar.

  • Moviments de divises

Un altre fort influent dels preus de l’or és el moviment de les monedes, concretament del dòlar americà, ja que el preu de l’or està denominat en dòlars. Com sabem, el dòlar nord-americà té una correlació negativa amb els preus de l’or i, sempre que el dòlar nord-americà es fa fort, principalment a causa de la creixent economia nord-americana, els preus de l’or es ressenten. Al contrari, sempre que cau el dòlar nord-americà, tendeix a augmentar els preus de l’or, a mesura que augmenten el seu valor les altres monedes i matèries primeres.

 

Anàlisi tècnica: podem esperar una correcció baixista en or – XAU / USD? 

Parlant de la vessant tècnica del mercat, l’or es negocia amb un sòlid biaix alcista, després d’haver-se elevat fins al nivell de 1.806. En el període mensual, el metall preciós ha format el patró de les candeleres “Tres soldats blancs”, cosa que suggereix les probabilitats d’una continuació de la tendència alcista. A més, els indicadors principals, com ara MACD i RSI, es mantenen per sobre de 0 i 50 respectivament, cosa que demostra el biaix alcista en or.

XAU / USD Tres soldats blancs, RSI, MACD i 50 EMA: tots suggereixen comprar

XAU / USD Tres soldats blancs, RSI, MACD i 50 EMA: tots suggereixen comprar

Al gràfic mensual, la mitjana mòbil exponencial de períodes 0 suggereix un fort biaix alcista, però, al mateix temps, també suggereix sòlides possibilitats d’una correcció baixista, ja que el seu valor es manté en el nivell de 1.408, que està molt lluny de l’actual preu de mercat de 1.808.

Recuperació de Fibonacci XAU / USD

Recuperació de Fibonacci XAU / USD

Parlant de la predicció del preu de l’or, podem esperar que els preus de l’or continuïn la seva negociació alcista, formant un doble nivell de resistència superior a 1.916. Per sota del nivell de 1.916, el metall preciós sobrecomprat, l’or, podria respirar i provocar un retrocés baixista fins al nivell de 1.729, que marca el nivell de Fibonacci del 23,6%. Per sota d’això, el següent suport es podria trobar al voltant d’un 38,2% de Fibonacci de 1.630. Per contra, la ruptura alcista al nivell de 1.916 podria provocar un biaix alcista fins al nivell de 2.160, potser, durant l’any següent. Anem a preparar-nos per a la segona meitat de l’any i vigilem més de prop la part fonamental del mercat. 

Bona sort!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector