Previsió de preus GBP / INR Q4 2020: retrocés en marxa amb la tendència alcista

El GBP és una moneda volàtil, cosa que significa que la majoria de parells que inclouen el GBP també són força volàtils. D’altra banda, la rupia índia és una moneda força volàtil en si mateixa, cosa que fa que el GBP / INR sigui extremadament volàtil. Els anys 2000 ja eren volàtils, sent aquest parell alcista fins a finals del 2006, i després es va tornar alcista fins al 2010. Però la dècada següent es va tornar encara més volàtil, ja que el preu havia augmentat de per sota de 65 fins a 107 a l’agost de 2013. un augment extraordinari, basat en els fonaments de l’Índia, però el preu va començar a retrocedir a partir del 2015. La tendència alcista es va reprendre de nou per al GBP / INR i els compradors es van mantenir al capdavant del gràfic mensual, però el retrocés, que va començar al setembre, sembla estigueu en camí, així que anem a veure què hi ha sobre la taula d’aquest parell.

Actual GBP / INR Preu:  $

Canvis recents en el preu GBP / INR

Període Canvi ($) Canvia el%
30 dies -5,63 -6,3%
6 mesos +0,75 +1%
1 any +7.32 +8,1%
5 anys -6.30 -6,9%
Des del 2000 +23,73 +23,4%

 

Els fonaments de les dues monedes han ajudat a augmentar la volatilitat del GBP / INR. L’Índia és un exportador net, tot i ser una economia en desenvolupament, que atrau tant inversions estrangeres com moltes remeses. Això ha estat mantenint la pressió de la rupia índia, especialment durant el 2013, quan vam veure un descens enorme de l’INR i un augment de tots els parells d’INR. El GBP també viu en un món propi, amb el Brexit que augmenta encara més la incertesa i la volatilitat. Ara mateix, les probabilitats són que el Regne Unit deixi la UE sense un acord comercial, però al final això pot no resultar ser tan dolent. 

Previsió GBP / INR: quart trimestre de 2020 Previsió GBP / INR: 1 any Previsió GBP / INR: 3 anys
Preu: $ 85 – $ 87

Preus conductors: Sentiment covid, converses comercials UE-Regne Unit, tècniques

Preu: 95 dòlars

Preus conductors: Post Brexit, Situació post Covid, Política global, Sentiment de risc

                                                                   

Preu: 105 dòlars

Preus conductors: Fonaments del comerç, Tècniques, BOE, RBI

Gràfic en viu GBP / INR

GBP / INR

Predicció de preus GBP / INR per als propers cinc anys

COVID-19 i Market Sentiment

Tot i que el GBP no és una moneda de risc tant com els dòlars de les primeres matèries, li agrada augmentar quan el sentiment de risc és positiu i retrocedir quan el sentiment és negatiu als mercats financers. Però, essent l’Índia un mercat emergent, la rupia índia també és una moneda de risc. Per tant, això elimina el factor de risc d’aquest parell, cosa que significa que els fonaments s’han encarregat majoritàriament del GBP / INR. No obstant això, el GBP s’ha beneficiat més del sentiment COVID-19 des del març, amb GBP / USD corrent uns 20 cèntims més des del fons el 19 de març, mentre que el USD / INR va caure de 77,50 a 72,50, cosa que significa que l’INR només va guanyar al voltant de 5 cèntims respecte al dòlar americà, que és només un quart, en comparació amb el GBP. Com a resultat, el GBP / INR va augmentar més de 13 centaus de dòlar des del descens al març, tot i que sembla que el comerç del COVID-19 ja s’hagi acabat i altres fonaments com el Brexit s’estan imposant.

Brexit

Parlant d’altres fonaments, el Brexit ha tornat a ser el punt de mira, després d’haver estat eclipsat pel coronavirus, que ha estat negatiu per al GBP. L’any passat es van produir alguns avenços positius en aquesta qüestió, ja que Boris Johnson va proposar un acord sobre el Brexit amb la UE, després de trobar un punt intermedi per al problema fronterer irlandès. Però, el Brexit ha tornat a estar en el punt de mira ara, ja que el caos del coronavirus es calma i, pel que hem escoltat, la situació sembla negativa per al GBP. Els comentaris de les dues parts mostren que les tensions han anat augmentant, ja que el Regne Unit avança cap a un escenari sense acords comercials. Estan lluny d’un acord comercial i els gràfics GBP ho reflecteixen. El GBP / USD havia perdut 8 cèntims l’última setmana de setembre i el GBP / INR s’ha invertit a la baixa, perdent 5 cèntims. Tal com està ara, el Regne Unit sortirà de la UE sense cap acord comercial i el GBP / INR hauria de continuar disminuint, tret que hi hagi un progrés força ràpid. Pel to del govern del Regne Unit, sembla que el primer ministre Johnson està treballant per no aconseguir un acord comercial de la UE. Si aquest és el cas, s’espera que el GBP / INR continuï baixant, probablement fins a la línia de tendència, però analitzarem més a fons l’anàlisi tècnica de la secció següent.

Anàlisi tècnica: les mitjanes mòbils continuaran impulsant el GBP / INR cap amunt?

 

Els MA han donat suport al GBP / INR des del 2000

Com es pot veure al gràfic mensual, el GBP / INR ha estat en una tendència alcista des dels anys noranta. El gràfic mostra el preu per sota dels 48 a la dècada dels 90, i ara cotitza al doble d’aquest nivell, després d’haver augmentat a 107 el 2013, ja que el dèficit comercial de l’Índia va augmentar aleshores. Per tant, ningú no pot negar el biaix alcista d’aquest parell. Les mínimes continuen augmentant, cosa que significa que els venedors són cada vegada més febles i que els compradors estan saltant més ràpidament en els retrocessos. Les mitjanes mòbils també han fet una bona feina proporcionant suport en retrocessos més baixos. Durant la dècada del 2000, el 50 SMA (groc) ha estat fent una bona feina per mantenir la tendència alcista, però la crisi financera del 2008 va convertir el GBP en una força baixista i el GBP / INR va trencar el 50 SMA i el 100 SMA (verd). No obstant això, el descens es va aturar el 2010 i la tendència alcista es va reprendre de nou. El 200 SMA (morat) s’ha convertit en el suport definitiu des del 2009, tot i haver estat perforat, i va revertir el preu més alt al març d’aquest any, per última vegada. A banda d’això, s’ha format una línia de tendència des del 2009. Els comerciants respecten aquests indicadors tècnics, que són bons llocs on passar molt de temps amb el GBP / INR. Si el Regne Unit no té cap acord comercial, és probable que el preu baixi fins als 200 SMA i la línia de tendència, que arriben a 85,50. En aquest cas, intentarem anar molt de temps si el preu forma un senyal d’inversió alcista, com ara el canelobre doji a l’agost, que és un senyal d’inversió baixista. Per tant, esperarem que el retrocés inferior es materialitzi íntegrament per al GBP / INR i després mirarem de comprar aquest parell.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me