Previsió de preus GBP / AUD Q4 2020: rebot en un triangle

A finals de la dècada de 1990 i principis de la dècada de 2000, el GBP es va sobrevalorar bastant en comparació amb l’AUD, però amb el pas del temps, el tipus de canvi [[GBP / AUD]] s’ha anat reduint, ha perdut més de la meitat del seu valor en algun moment i ha baixat a 1,43 -44 el 2013-2014, després d’una dècada de tendència a la baixa. Això representa una caiguda des de 3,04 el 2011. Des de llavors, els compradors han tornat a la seva situació, ja que el GBP / AUD fa mínims més alts, però, en canvi, els màxims també són més baixos, com es pot veure al mes gràfic. Això indica incertesa a la llarga, però els moviments són cada vegada menys greus, amb el preu cap a la punta del triangle en GBP / AUD.

Actual GBP / AUD Preu: $

Canvis recents en el preu Ripple

Període Canvi ($) Canvia el%
30 dies +0,01 +1,0%
6 mesos -0,20 -10,5%
1 any +0,02 +1,0%
5 anys -00.33 -15,3%
Des del 2000 -1.18 -39,0%

 

Tant el GBP com el AUD són força volàtils, però el GBP s’apodera, sobretot des del Brexit. No obstant això, des del gràfic que es mostra, el GBP / AUD mai no ha mancat de volatilitat. De fet, aquest és un dels parells de divises més volàtils que hi ha, juntament amb el GBP / JPY i un grapat d’altres parells. L’interessant d’aquest parell és el fet que, mentre que altres parells es basen en fonaments i s’utilitzen indicadors tècnics com a nivells de negociació, aquí el preu segueix el quadre tècnic, és a dir, el triangle i les mitjanes mòbils, i els fonaments només serveixen per moure el preu. entre els indicadors tècnics. L’australià es va beneficiar de la gran expansió de l’economia xinesa als anys 2000, mentre que el Brexit va fer caure aquest parell després del 2016. De moment, el coronavirus està impulsant el sentiment per aquest parell. 

 

Previsió GBP / AUD: quart trimestre de 2020      Previsió GBP / AUD: 1 any Previsió GBP / AUD: 3 anys     
Preu: 2,0 – 2,3 dòlars 

Controladors de preus: Brexit, mesures COVID-19 a Austràlia, Sentiment de risc, tècniques

Preu: 1,70 – 1,75  

Controladors de preus: Post Brexit, Sentiment de risc global, Eleccions post-EUA, Recuperació econòmica mundial

Preu: 1,40-1,50

Controladors de preus: Relacions comercials UE-Regne Unit, sentiment de mercat, política global

 

Gràfic en viu GBP / AUD

GBP / AUD

Predicció de preus GBP / AUD per als propers 5 anys

COVID-19 i Xina per l’AUD 

Com s’ha esmentat anteriorment, Austràlia és un soci comercial proper de la Xina, ja que s’ha beneficiat del boom econòmic d’allà. Les exportacions a l’estranger, principalment a la Xina, han ajudat el dòlar australià des del 2000, ja que l’economia xinesa ha anat creixent. Les relacions comercials amb la Xina han estat ajudant a millorar el sentiment per l’AUD des del març, quan la Xina va començar a deixar enrere la pandèmia COVID-19, mentre tot just començava per a la resta del món. Però la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina, que, per cert, encara està en marxa, no és molt favorable per a l’economia australiana i l’AUD. Si Donald Trump guanya les eleccions al novembre, s’espera que continuï la guerra comercial. 

Per cert, Austràlia va ser un dels països menys afectats pel coronavirus i, inicialment, no es va veure afectada pels bloquejos. Això va ser positiu per a l’AUD i, en conseqüència, l’Aussie s’ha tornat força alcista des del març, amb els AUD / USD guanyant al voltant de 19 cèntims fins al setembre. El GBP / AUD va perdre al voltant de 25 cèntims durant aquest temps. Però després es van implementar les restriccions, i els australians van començar a mostrar signes de debilitat, d’aquí el rebot de la línia inferior del triangle al setembre, tal com explicarem a la secció d’anàlisi tècnica següent..

Brexit i COVID-19 al Regne Unit

A Gran Bretanya, la situació del coronavirus no sembla molt prometedora per a les empreses que vulguin fer plans per al futur. Quan el coronavirus es va començar a estendre al Regne Unit, Boris Johnson va rebutjar els bloquejos al principi, però posteriorment va començar a donar-los suport després de ser ell mateix víctima del virus. El Regne Unit va experimentar alguns bloquejos greus de març a maig i l’economia va experimentar una contracció important, però després va tornar a recuperar-se després de la reobertura. Ara mateix, l’economia del Regne Unit manté el ritme i els serveis no han caigut en contracció com en altres llocs d’Europa, cosa que és un bon senyal, ja que l’economia mundial torna a frenar. Però les amenaces de bloquejos continus perjudiquen el sentiment econòmic i el GBP. La situació del Brexit tampoc no sembla massa positiva, ja que Gran Bretanya s’acosta a un escenari de Brexit sense acords comercials, amb les dues parts mantenint les seves posicions, mentre el rellotge continua marcant. Fins i tot si es reunissin, necessitarien anys per arribar a un acord comercial, cosa que és molt complicada. Per tant, el 2021 hauria de ser baixista per al GBP, però és possible que els fonaments tècnics i els fonaments no sempre estiguin d’acord, així que fem una ullada a la imatge tècnica.   

Anàlisi tècnica: el GBP / AUD respectarà el triangle??

El [[GBP / AUD]] es negociava per sobre dels 3 dòlars el 2000, després d’una forta tendència alcista que va començar el 1996. Però la dècada del 2000 va ser una dècada terrible per a aquest parell de divises, ja que el GBP va perdre un valor considerable enfront de l’AUD i de després de la crisi financera del 2007. Els 200 SMA (porpra) van proporcionar cert suport a mitjans de la dècada, però després que els 100 SMA (verds) es convertissin en resistència al gràfic mensual, la pressió a la baixa va acumular-se en aquest parell i es va estavellar fins al 2013, caient a 1,44. Això significa que el GBP / AUD va perdre més de la meitat del seu valor durant aquest descens, però posteriorment va augmentar i, fins a finals del 2015, el parell va augmentar.

 

El 100 SMA s’ha convertit en suport ara al gràfic mensual

No obstant això, el 200 SMA s’ha convertit en resistència aquesta vegada, rebutjant aquest parell, que es va tornar baixista després de formar uns canelobres de martell per sota d’aquesta mitjana mòbil, i va indicar una inversió baixista. Els venedors van baixar el preu, però no van poder reprendre la tendència baixista més gran. Els mínims més alts del 2016 van matar les esperances d’un nou moviment baixista. El preu va tornar a superar els 2 dòlars a principis d’aquest any, però el brot de coronavirus va fer que l’AUD fos extremadament baixista fins al setembre i el preu es va reduir. Però la línia de tendència ascendent i les SMA de 50 i 100 van ser massa, cosa que va fer que el preu es remuntés per sobre de les mitjanes mòbils. Aquest canelobre de setembre i el triangle en si mateix indiquen una inversió alcista ara, i és molt probable que el GBP / AUD reboti a la part superior del triangle al voltant de 2 dòlars fins a finals de 2020. Però llavors, el preu probablement serà inverteix i trenca el triangle a la baixa, ja que el Regne Unit surt de la UE sense cap acord comercial.    

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me