Previsió de preus en USD / INR per al 2021: la tendència alcista hauria de reprendre’s aviat

La pandèmia COVID-19 va tenir un impacte important en totes les monedes, en particular les monedes de risc, que van experimentar un descens massiu inicialment al febrer i al març, però que després es van revertir. Tot i que, com hem esmentat a la nostra previsió USD / INR per al quart trimestre del 2002, si bé els guanys en divises de productes bàsics des de mitjans de març han superat les pèrdues d’aquesta caiguda, els guanys en les monedes BRICK dels països en desenvolupament segueixen sent limitats, sobretot per INR, fins i tot amb la forta debilitat del dòlar nord-americà el 2020.

Els fonaments semblen prometedors per a la rupia índia, amb una inflació que cau dels màxims superiors al 7%, i les previsions d’inversió directa estrangera augmenten un 15% el 2021, mentre que les entrades estrangeres a renda variable de l’Índia s’han elevat fins al màxim històric el novembre de 2020. Es preveu que el PIB augmenti el 2021, ja que el país es recuperarà dels efectes del coronavirus, que hauria de ser un altre factor positiu per a l’INR, però s’espera que el dòlar nord-americà també reverteixi, després d’haver-se aprovat el nou paquet d’estímuls fiscals, en declivi durant un any. Els tècnics també apunten a un impuls més positiu a llarg termini, després de completar el retrocés inferior, que s’acosta.

Actual USD / INR Preu: $

 

Canvis recents en el preu USD / INR

Període Canvi ($) Canvia el%
6 mesos -1,64 -2,2%
1 any +2,83 +4%
3 anys +6.20 +9,3%
5 anys +12.10 +19,8%
Des del 200 +30.20 +69,6%

 

Factors que afecten el USD / INR

El USD / INR ha cotitzat en una tendència alcista a llarg termini des que es mostra la història dels gràfics, augmentant moltes vegades el seu valor, passant d’uns 10 a finals dels anys vuitanta a 77 a l’abril del 2020, ja que el pànic inicial del coronavirus va fer créixer el USD , mentre que les monedes de risc van caure a la baixa, sobretot al març. La situació es va revertir a l’abril i el dòlar nord-americà ha estat força baixista des d’aleshores, d’aquí el descens del dòlar nord-americà / INR. Tot i que el descens només sembla una recuperació abans de reprendre la tendència alcista a llarg termini, tal com explicarem a la secció d’anàlisi tècnica següent. Els lents guanys de l’INR són un fort indicador d’això, en un moment en què el USD ha estat força feble des del març de 2020 i altres monedes han aconseguit alguns guanys massius enfront del USD. El 2021, s’espera que l’economia índia recuperi fortament, cosa que probablement ajudarà la rupia, però també ho és l’economia dels Estats Units, i el dòlar americà hauria d’invertir-se més. Això suggereix una previsió alcista de preus USD / INR després que finalitzi el retrocés el 2021, probablement a 20 SMA, tal com es mostra al gràfic anterior.

USD / INR: resum de la previsió

Previsió USD / INR: H1 2021

Preu: 70,55 $ – 75 $

Conductors de preus: Política dels EUA, COVID-19, Sentiment de risc, Monedes de risc

Previsió USD / INR: 1 any

Preu: $ 76- $ 77

Conductors de preus: retòrica FED, Post COVID-19, recuperació econòmica, sentiment del mercat, correlació USD

Previsió USD / INR: 3 anys

Preu: 80 a 85 dòlars

Conductors de preus: mercats en desenvolupament, inflació, accions RBI, accions FED, inflació

 


Gràfic en viu USD / INR

 

Predicció de preus de la rupia índia per als propers cinc anys

Des de l’abril, l’USD / INR s’ha reduït a la baixa, tot i que la tendència a llarg termini és clarament alcista, de manera que esperem que aquest parell continuï el descens una mica més, fins que arribi als 20 SMA mensuals, abans de reprendre la tendència alcista. de nou. Tot i que no tot és senzill per a aquest parell, ja que hi ha força factors que l’afecten en aquest moment. L’INR és sens dubte una moneda de risc, sent l’Índia un país en desenvolupament, que es veu afectat positivament quan el sentiment del mercat és positiu i el 2020 el sentiment va ser principalment positiu per als actius de risc. Tot i que probablement això també convertirà la tendència alcista en dòlars americans, cosa que complica el futur d’aquesta parella. No tots els corredors proporcionen parells INR per negociar, tot i que alguns corredors de divises ho fan.  

 

El final de COVID-19 serà el començament de la inversió alcista?? 

 

L’esclat del coronavirus va fer que els comerciants i els inversors passessin al mode de pànic, cosa que sovint condueix a la venda d’actius de risc. La rupia índia és una moneda de risc acusat, provinent d’un país en desenvolupament, de manera que va baixar durant aproximadament un mes, amb el dòlar nord-americà també més elevat enfront de totes les monedes. El USD / INR va passar de 72 a 78, però després el USD es va invertir i va començar el gran descens. La pandèmia COVID-19 va resultar ser un factor negatiu massiu per al dòlar americà i, en conseqüència, el dòlar nord-americà / INR també ha disminuït des del mes d’abril i el preu ha baixat fins als nivells previs a la pandèmia, cosa que significa que tots els guanys s’han perdut.

Però la rupia índia no ha aprofitat al màxim aquesta pandèmia. De fet, s’ha quedat endarrerit respecte a les monedes de risc, com el dòlar australià i el dòlar canadenc, tot i que ha estat a l’altura de les altres monedes BRICK, tal com vam demostrar a la previsió USD / BRL anteriorment el 2020. Quan la situació del coronavirus es va relaxar una mica a l’estiu i principis de tardor, la caiguda del dòlar americà es va aturar i vam veure un rebot en aquest parell de divises, però no va durar molt abans que es reprengués de nou la retrocés, ja que el nombre de nous casos de coronavirus va augmentar a Occident i van seguir més restriccions.

La majoria de la gent espera que la situació del coronavirus millorarà en els pròxims mesos, amb el final de l’hivern i el començament de la primavera i amb el desplegament de les vacunes, tot i que no sé quines ganes de prendre la gent. Això significa que la caiguda del dòlar americà probablement acabarà. A jutjar per l’acció de preus en USD / INR, que s’ha estancat des del setembre, mentre que altres actius de risc han continuat augmentant enfront del USD, arribem a la conclusió que la recuperació d’aquest parell acabarà a mesura que es retiri el coronavirus. A més, a mesura que s’acabi la crisi del virus, els préstecs dels governs i les autoritats locals acabaran en algun moment i començaran les amortitzacions, que és un factor negatiu per a l’INR, però ho analitzarem de més a prop. la següent secció.     

 

El flux de caixa als mercats borsaris de l’Índia i les reserves de divises poden compensar els reemborsaments de deutes posteriors a COVID-19??   

 

Parlant de deute durant el temps del coronavirus, tots els països van afluixar els seus moneders, llançant per la finestra totes les regles de deute i dèficit financer. El deute als Estats Units ha augmentat fins al 102% del PIB, passant de 23 bilions de dòlars des del començament de la pandèmia a 27 bilions de dòlars al final del tercer trimestre, i el govern va invertir 4 bilions de dòlars. Es preveu que arribin altres 2.300 milions de dòlars, amb 900 milions de dòlars ja subscrits per Donald Trump a finals del 2020, mentre que el deute global total ha augmentat en 15 bilions de dòlars durant el 2020, fins a l’inici del quart trimestre. 

A l’Índia s’espera que el deute assoleixi nivells rècord del 90% aviat. El deute acumulat de 559.000 milions de dòlars, per combatre els efectes econòmics del coronavirus, va representar gairebé el 3% del deute nacional total, cosa que encara no és tan dolenta si es compara amb altres economies, especialment les de l’oest. Tot i que, com passa amb la majoria de països en desenvolupament, el problema és que les capacitats de pagament de l’Índia, quan arriba el moment de pagar les quotes mensuals, no són tan fortes com les de les nacions desenvolupades. L’Índia té el deute més alt al sud d’Àsia després de Sri Lanka i Bhutan. Una gran part d’aquest deute és contractat pels governs / autoritats locals, cosa que dificulta encara més la seva devolució. El problema empitjora si es té en compte que els bancs centrals començaran a augmentar els tipus d’interès a mesura que es redueixin les restriccions a la primavera i l’estiu i que l’economia mundial comenci a recuperar-se. 

La inversió en deute ha disminuït, mentre que les reserves de divises han augmentat 

Això encarirà l’amortització del deute extern, sobretot perquè el govern no vol una rupia forta per mantenir l’economia el més atractiva possible. D’altra banda, les reserves de divises a l’Índia s’han incrementat el 2020, amb el Banc de Reserva de l’Índia (RBI) que recull les reserves de divises a un ritme famós. El INR ha augmentat des de l’abril, cosa que fa que sigui més barat comprar moneda estrangera. Com a resultat, l’Índia es va convertir en el cinquè titular de la reserva de divises a finals de 2020. Aquesta quantitat de reserves de divises serà útil quan s’iniciï el procés de devolució. Per tant, veurem en els propers mesos i anys si la devolució del deute o les reserves de divises i l’atractiu mercat borsari de l’Índia, el Nifty 50, tindran un impacte més gran sobre la rupia. És una batalla a llarg termini per a la rupia, amb els factors generals que apunten cap avall per a aquesta moneda a la llarga i per USD / INR.     

 

Estímul i inflació 

 

Amb l’esfondrament econòmic durant els mesos de bloqueig del coronavirus a la primavera del 2020, que no era gens semblant a l’anterior, així com la creixent debilitat del quart trimestre del mateix any, els governs i els bancs centrals de tot el món van escatimar tot el que tenien a paquets d’estímul econòmic per salvar l’economia. A més, van agafar prestades grans quantitats de diners i, de fet, això ha ajudat fins a cert punt a donar suport a la recuperació econòmica mundial a l’estiu. Amb l’augment de les restriccions del coronavirus a l’hivern de l’any passat, arribaven més factures / paquets d’estímuls econòmics. Als Estats Units, es preveia una factura d’ajuda al coronavirus de 2.300 milions de dòlars, dels quals s’ha aprovat 900.000 milions de dòlars. La següent part del paquet hauria d’arribar aviat. Pel que fa al FED, van reduir els tipus d’interès fins al 0,10% durant el mes de març i no tenen previst baixar-los; en canvi, podrien començar a endurir la política monetària en algun moment el 2021, ja que els comentaris recents de Jerome Powell suggereixen una FED menys dovella. 

A finals del 2020, el govern indi va introduir un altre paquet important com a suport fiscal, que valia aproximadament el 15% del PIB del país. Pel que fa al front monetari, el banc de reserva de l’Índia (RBI) va reduir els tipus d’interès durant la primera meitat del 2020, però els tipus continuen sent elevats en comparació amb els Estats Units i altres països desenvolupats. Un dels motius és l’elevada inflació, que va superar el 7% de mitjana durant diversos mesos de l’any passat, tal com mostra la taula següent, sent els principals motors l’augment dels preus de la ceba i l’all. Es va refredar a finals d’any, però es manté realment elevat, per sobre del 6%, cosa que impedeix que l’RBI redueixi més els tipus d’interès, tal com ens ho va fer saber el governador Shaktikanta Das a finals del 2002. D’altra banda, a Un 2%, la inflació s’ha reduït als EUA, de manera que la divergència aquí també apunta cap a aquest parell.     

Inflació a l’Índia del BOI

Data de publicació Temps Actual Previsió Anterior
13 de juliol de 2020 (juny) 08:00 6,09% 5,30% 5,84%
12 de maig de 2020 (abril) 08:00 5,84% 5,68% 5,91%
13 d’abril de 2020 (març) 08:00 5,91% 5,93% 6,58%
12 de març de 2020 (febrer) 08:00 6,58% 6,80% 7,59%
12 de febrer de 2020 (gener) 08:00 7,59% 7,40% 7,35%
13 de gener de 2020 (des) 08:00 7,35% 6,20% 5,54%
12 de desembre de 2019 (novembre) 08:00 5,54% 5,26% 4,62%
13 de novembre de 2019 (octubre) 08:00 4,62% 4,25% 3,99%
14 d’octubre de 2019 (setembre) 08:00 3,99% 3,70% 3,28%
12 de setembre de 2019 (agost) 08:00 3,21% 3,30% 3,15%
13 d’agost de 2019 (juliol) 08:00 3,15% 3,20% 3,18%
12 de juliol de 2019 (juny) 08:00 3,18% 3,20% 3,05%
Font: Banc de reserva de l’Índia  

 

Taula resum del comerç exterior indi recent (en milions de dòlars)

Curs Exporta Importar Dèficit comercial
1999 36.3 50.2 -13,9
2000 43.1 60,8 -17.7
2001 42,5 54,5 -12.0
2002 44,5 53,8 -9.3
2003 48.3 61,6 -13.3
2004 57,24 74,15 -16,91
2005 69,18 89,33 -20.15
2006 76,23 113.1 -36,87
2007 112,0 100,9 -11.1
2008 176,4 305,5 -129,1
2009 168.2 274,3 -106,1
2010 201.1 327,0 -125,9
2011 299,4 461,4 -162,0
2012 298,4 500,4 -202,0
2013 313.2 467,5 -154.3
2014 318.2 462,9 -144,7
2015 310,3 447,9 -137,6
2016 262,3 381 -118,7
2017 275,8 384,3 -108,5
2018 303,52 465,58 -162,05
2019 330,07 514,07 -184
2020 314,31 467,19 -152,88

Font: Viquipèdia   

Anàlisi tècnica USD / INR: els administradors continuen donant suport al USD / INR

El USD / INR ha estat alcista durant tot el temps que es mostra l’historial de gràfics. Durant aquest temps, les mitjanes mòbils han estat fent una bona feina com a indicadors de suport, tal com mostra el gràfic mensual següent. Quan la tendència va ser més forta, les mitjanes mòbils del període més reduït, com ara el 20 SMA (gris) i el 50 SMA (groc), van proporcionar suport, mentre que quan les retrocessos van ser més febles, les mitjanes mòbils més grans, com el 100 SMA (verd) ) i els 200 SMA (morats) van assumir aquest deure. Durant la dècada dels noranta, la tendència va ser força forta i el 20 SMA va ser l’indicador de suport final, amb la contribució dels 50 SMA. A la dècada de 2000, vam veure una recuperació decent, que va acabar a 200 SMA el 2008. Es va invertir més aleshores i, a la primera meitat de la dècada passada, la tendència alcista va augmentar, ja que els mercats emergents van ser afectats pel grec crisi del deute.

La tendència ha agafat ritme des del 2018, ja que els 20 SMA continuen augmentant el preu

Al gràfic diari, podem veure que després de l’últim moviment alcista, que va durar aproximadament un any fins a l’abril de 2020, especialment després de l’augment del febrer i el març, el preu s’ha cotitzat en una tendència baixista. Tot i que la tendència des de l’abril de l’any passat sembla força feble en comparació amb la tendència alcista, per tant és més aviat una recuperació abans de la propera carrera a l’alça del USD / INR. En aquest gràfic, les mitjanes mòbils han actuat com a resistència des del juliol, amb el 50 SMA fent baixar el preu fins a l’octubre, quan el 100 SMA es va tornar a convertir en resistència. Això demostra que la pressió de venda s’ha alentit els darrers mesos, cosa que suggereix que la reversió alcista podria arribar aviat.    

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map