Previsió de preus en USD / CAD el quart trimestre de 2020: la tendència alcista es reprendrà aviat?

 

La negociació al [[USD / CAD]] va ser alcista durant la primera meitat de la dècada passada, però des del 2016 aquesta parella s’ha anat consolidant de manera lateral. Tot i això, els mínims han anat augmentant durant aquest període, cosa que indica una pressió de compra a llarg termini. El primer trimestre d’aquest any, els compradors van intentar reprendre la tendència alcista a llarg termini, augmentant el preu 17 centaus de dòlar més, amb una mica d’ajut de la ruptura del coronavirus, cosa que va donar als USD un impuls massiu.

Però la reversió del dòlar nord-americà, que es va tornar molt baixista, va fer retrocedir aquest parell i va perdre tots els guanys del primer trimestre. Però el descens es va aturar als 100 SMA del gràfic mensual del setembre, que actua com a suport des del 2017, i hem vist un rebot en els darrers dos mesos. Això suggereix que el retrocés s’ha acabat i que s’acosta la inversió alcista, però s’ha de veure si els compradors podran superar el rang dels darrers 4 a 5 anys. 

Actual USD / CAD Preu: $

Canvis recents en el preu en USD / CAD

Període Canvi ($) Canvia el%
30 dies -0,026 dòlars -1,9%
6 mesos 0,195 dòlars -13,8%
1 any 0,010 USD 1,0%

5 anys 0,022 USD -1,6%
Des del 2000 -0,140 dòlars -9,7%

 

Gràfic en viu de USD / CAD

USD / CAD

Factors que afecten el USD / CAD

Com passa amb tots els parells de divises, aquesta moneda té dues cares en analitzar-la. El USD està segurament afectat pels fonaments, que semblen positius ara mateix, a part del problema del coronavirus. Però hi ha restriccions lleugeres, en comparació amb el Canadà que ha tancat certs serveis des de principis d’octubre. El cru és un factor important per al CAD, que se n’ha beneficiat, però el futur no és cert. El FED no augmentarà aviat els tipus d’interès, mentre que el BOC podria disminuir encara més. L’anàlisi tècnica, que tractarem a fons a continuació, també apunta a aquest parell, de manera que el futur sembla alcista per al USD / CAD. Dimecres hem tingut força senyals forex en aquest parell durant aquest any. 

 

Previsió USD / CAD Q4 2020: 1,35 Previsió USD / CAD 1 any: 1,40 Previsió USD / CAD 3 anys: 1,40-45
Controladors de preus: Post eleccions als Estats Units, Sentiment de risc, Preu del petroli, Covid-19      Controladors de preus: Política global, ambdues economies, economia global, anàlisi tècnica  Controladors de preusPreu del petroli, Fonaments als Estats Units i al Canadà, Política global     

La predicció del preu del dòlar canadenc per als propers cinc anys

Continuarà la inversió alcista en USD després de les eleccions?

El dòlar nord-americà va tenir una tendència alcista durant anys, amb una economia nord-americana creixent a un ritme decent, i va augmentar inicialment quan va esclatar el coronavirus, però s’ha tornat força baixista des del març, d’aquí la reversió del USD / CAD, de 1.4670 a 1.30, a finals d’agost.

No obstant això, el dòlar nord-americà s’ha invertit l’última setmana anterior a les eleccions presidencials nord-americanes, i és probable que pugui continuar pujant després de les eleccions, malgrat qui guanyi. Nancy Pelosi està en contra d’augmentar els impostos corporatius, com ja esmentava Joe Biden, que serà positiu per al dòlar americà si guanya. A més, després dels comentaris de certs republicans, és probable que hi hagi un magre paquet fiscal del govern. Les eleccions que contemplàvem en el nostre calendari econòmic s’estan dirigint ara a la següent fase.

Alguns economistes prediuen que és probable que el FED es mantingui en suspens durant molt de temps, però si hi ha una nova onada d’optimisme després de les eleccions, l’economia prosperarà encara més, de manera que no estic d’acord amb ells. Això significa que el USD continuarà la seva inversió alcista de la setmana anterior i probablement reprendrà la tendència alcista de deu anys.

Economia canadenca cap a una altra recessió?

L’economia nord-americana sembla que ja no està molt afectada pel coronavirus, però al Canadà hem vist augmentar les restriccions en les darreres setmanes, ja que els bars, restaurants, etc. es van tancar de nou, cosa que va arribar després d’un feble repunt a l’estiu. Això afectarà el sentiment dels consumidors, que es traduirà en una economia més feble.

El cru ha estat ajudant el CAD, ja que ha fet una remuntada notable des de l’abril, quan els EUA [[WTI]] van caure a -37,50 dòlars i després van pujar a 43,50 dòlars a finals d’agost. Però es va tornar baixista al setembre i, després de consolidar-se durant diverses setmanes, va reprendre el declivi cap a finals d’octubre. Això no ajuda el CAD, i si l’economia mundial torna a ser més suau, a causa de les restriccions del coronavirus a l’hivern, la demanda de petroli caurà encara més, cosa que ajudarà a [[USD / CAD]] a avançar.

Els fonaments ja mostraven un debilitament de l’economia al Canadà al setembre, de manera que és probable que l’economia entri en una altra recessió. També s’acosta l’hivern, que és força dur al Canadà, i això s’afegirà a la congelació econòmica. El Banc del Canadà és força baixista, com la majoria dels principals bancs centrals en aquest moment, però, a diferència del FED, que almenys es mantindrà en espera, el BOC podria fins i tot alleujar la política monetària. Això també va a favor dels borses USD / CAD.    

Anàlisi tècnica en USD / CAD: el promig mòbil de rebot ja ha començat

La zona 1,30 encara es manté com a suport per USD / CAD

A principis de la dècada de 2000, el USD / CAD es cotitzava al voltant dels 1,60, però aquella dècada va resultar ser bastant baixista, amb un salt del preu a 0,90. Durant la crisi financera del 2008-09, vam experimentar un augment a les 1.30, però després el USD / CAD va tornar a baixar, baixant per sota de la paritat. L’última dècada va començar de manera alcista per a aquest parell, però la pujada va acabar al voltant de l’1,47 i, a la segona meitat de la dècada, hem vist sobretot consolidació, tot i que les mínimes han anat augmentant des del 2017, quan el 50 SMA (groc) ) es va convertir en suport, empenyent les mínimes cap amunt des de llavors. A la part superior, la resistència a 1,47 es manté. En els darrers dos mesos, hem vist com el preu rebotava en els 50 SMA, cosa que indica que el moviment baixista s’ha acabat i els compradors prendran el control en els propers mesos. L’indicador estocàstic també ho confirma, ja que ara s’està comprant excessivament i apareix.

El 200 SMA encara es manté per ara, però a veure si dura

Al gràfic setmanal, els 50 SMA (grocs) i els 100 SMA (verds) donaven suport quan la tendència alcista va ser forta, i després els 200 SMA (morats) van prendre el relleu quan USD / CAD va deixar de fer nous màxims. Aquesta mitjana mòbil es va mantenir com a suport la primera setmana de setembre, després de la tendència baixista des del març i, de nou, a l’octubre. Això suggereix que la pressió de compra és forta a la baixa a la 20 SMA, que se situa al voltant de la 1,30, i que els venedors podrien haver abandonat ara, després del segon intent fallit de superar-la. Això apunta a una inversió alcista, que ja havia començat l’última setmana d’octubre. Per tant, tot apunta al USD / CAD i esperem que arribi a 1,40 i possiblement a 1,45, cap a finals de 2020 i principis de 2021.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me