Previsió de preus en dòlars nord-americans (NGN) el quart trimestre de 2020: el CBN esperava augmentar de nou la clavilla

El Naira nigerià que va començar la seva vida als anys setanta, a un tipus de canvi de 2-1 respecte al GBP, és una moneda fixa, però la taxa s’ha canviat al USD, ja que els EUA són el principal soci comercial de Nigèria. Després de la caiguda del preu del cru, el dòlar nord-americà / NGN es cotitzava just per sota dels 200, que era la clavilla d’aquest parell després del descens del NGN. El Banc Central de Nigèria (CBN) va anunciar que retiraria la clavilla i el USD / NGN va augmentar a 354 dòlars, abans de fixar-la en 307 dòlars, que semblava una nova clavella.

Aquesta clavilla es va allargar fins al març d’aquest any, quan l’esclat del coronavirus va obligar la CBN a pujar-la a 360 dòlars i després a 380 dòlars el juliol del 2020, on s’ha mantingut des de llavors. Tot i la feblesa del dòlar americà, aquest parell ha anat augmentant aquest any, la qual cosa significa que l’alça alcista és l’única manera d’emprar els comerciants de dòlars nord-americans / NGN, tot i que haurien de tenir en compte la inflació, que se situa al voltant del 13%..    

Actual USD / NGN Preu: $

Canvis recents en el preu USD / NGN

Període Canvi ($) Canvia el%
30 dies 0,00 USD 0,0%
3 mesos +20 +5,6%
6 mesos +73 +23,8%
1 any +180 -90%
3 anys +280 -280%

 

Factors que afecten l’USD / NGN

El Naira nigerià és vulnerable a diversos factors. Atès que el petroli és la principal exportació de Nigèria, les seves exportacions de petroli i els ingressos que genera impulsen el NGN. Aquesta és una gran font de divises, i en particular USD, per a l’estat africà. La inflació a Nigèria també és un factor, ja que afecta les decisions de política monetària de la CBN. COVID-19 ha tingut un impacte a tot arreu, especialment als països en desenvolupament. El dòlar nord-americà també ha tingut un rendiment negatiu durant aquests temps de COVID, mentre que ara mateix, el drama electoral de Estats Units i el proper programa d’estímuls del govern dels Estats Units són els factors més importants per al dòlar americà..   

 

Previsió USD / NGN quart trimestre 2020 Previsió USD / NGN 1 any Previsió USD / NGN 3 anys
Preu: 3 dòlars80

Controladors de preus: Preus del petroli, reserves de divises a Nigèria, eleccions als EUA, Covid-19

Preu: 430-450 dòlars 

Controladors de preus: Post eleccions als Estats Units, Covid-19, Demanda de petroli

Preu: 500-600 dòlars

Controladors de preus: Política global, economia global, preus del petroli, CBN

Gràfic en viu USD / NGN

USD / NGN

La predicció de preus NGN / USD per als propers 5 anys

Naira de Nigèria: una anàlisi fonamental

Com s’ha esmentat anteriorment, les reserves de divises tenen un paper important en el valor del Naira, en particular el USD en relació amb el USD / NGN. Les reserves estrangeres van disminuir juntament amb els preus del petroli a principis del 2020 i, malgrat l’augment dels 40 dòlars, el preu continua sent baix. Les perspectives que el petroli es mogui molt més alt són baixes, amb el màxim preu previst en 50-55 dòlars com a màxim, ja que les noves mesures del coronavirus a Europa i als EUA augmenten i s’espera que l’hivern sigui tètric.

La situació actual ha provocat una recessió del 4% a Nigèria, mentre que la inflació ha augmentat fins al 13,2%. Això ha portat la CBN a avançar la clavilla per tal de devaluar la moneda, primer de 307 a 360 dòlars i després de 360 ​​a 380 dòlars. No obstant això, el tipus de canvi al mercat negre és d’uns 470 dòlars / NGN, que suggereix que el CBN probablement augmentarà la xifra de nou per igualar aquesta taxa.

USD – Factors fonamentals

El USD també s’ha vist afectat negativament pel coronavirus i les restriccions des del març. Ha estat la més feble entre les principals monedes, però encara ha funcionat millor que la Naira de Nigèria, que és una moneda de risc, el contrari dels paradisos segurs com l’or. Això ens indica que quan el dòlar nord-americà comenci a augmentar enfront de les principals monedes, mantindrà la pressió cap a l’alça d’aquest parell. Ara mateix, el dòlar americà encara espera que finalitzi el procés electoral nord-americà, motiu pel qual s’ha estancat durant la major part del novembre, mentre que el resultat final de les eleccions també serà decisiu per al proper programa fiscal publicat pels Estats Units. govern. El dòlar nord-americà probablement es tornarà alcista durant algun temps si el paquet d’estímuls és decent, de mida similar a l’anterior. Fins aleshores, però, s’espera que el dòlar nord-americà estigui lligat al rang, així com el dòlar nord-americà / NGN.  

USD / NGN: anàlisi tècnica: els 20 SMA han recuperat el preu una vegada més

El dòlar nord-americà / NGN es cotitzava per sota dels 100 a principis de la dècada del 2000, amb un biaix a l’alça. Les mitjanes mòbils proporcionaven suport, però, des del 2004 fins al 2008, vam veure un lleuger retrocés i el 20 SMA (gris) va convertir el suport en resistència al gràfic mensual. Després, a finals del 2008, vam veure un salt durant la crisi financera mundial i els compradors han estat els responsables des de llavors, amb un ritme de tendència alcista que augmenta considerablement. Els 20 SMA es van tornar a donar suport des del 2009 fins al 2014, quan els preus del petroli van iniciar la seva gran inversió.

 

USD / NGN pujant per graons

El USD / NGN va passar de 160 a 200 i s’hi va instal·lar durant un temps, fins que els 20 SMA van tornar a agafar el preu. El CBN va retirar la clavilla per primera vegada en aquell moment, i aquest parell va tornar a pujar més, aquesta vegada a 355, abans d’establir-se a 307, fins al març d’aquest any, quan es va tornar a col·locar la clavilla, a 360 dòlars, amb els 20 SMA proporciona assistència una vegada més, durant més de dos anys.

 Els Mas més alts afegeixen els 20 SMA com a suport al gràfic setmanal

Al gràfic setmanal, veiem que els 20 SMA han estat ajudats de vegades per 50 SMA (groc) i 100 SMA (verd). Els moviments aquí són més clars, amb el primer, que va ser gradual, que es va produir el 2014-15, abans de la pujada del 2016, i de nou al març del 2020, quan el 200 SMA (porpra) acaba de posar-se al dia, i una vegada més al primera setmana de juliol. Ara el 20 SMA acaba de posar-se al dia. Si es continuessin els bloquejos que es van reprendre al novembre, l’economia mundial tornarà a caure en recessió, fent caure els preus del petroli i augmentant l’USD / NGN. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me