Previsió de preus de Palladium per al 2021: Voleu comprar els Dips a la tendència alcista?

Palladium: resum de la previsió

Previsió de Palladium: H1 2021

Preu: 2.550 $ – 2.600 $

Conductors de preus: rebot tècnic, suavització de Covid-19, estímul CB / Govt

Previsió de Palladium: 1 any

Preu: 2.700 $ – 2.800 $

Conductors de preus: bancs centrals menys empobrits, Post COVID-19, major demanda d’automòbils

Previsió de Palladium: 3 anys

Preu: 3.000 $ – 3.200 $

Conductors de preus: recuperació econòmica, sentiment de risc positiu, post coronavirus, polítiques monetàries més estrictes

 

A la nostra previsió anterior de Palladium per al quart trimestre del 2020, vam predir un nou impuls alcista, ja que l’economia mundial repuntava després de la recessió del segon trimestre. Palladium va patir grans pèrdues a la caiguda de la primavera del 2020, que va caure de poc menys de 2.900 a 2.600 dòlars, la qual cosa significa que va perdre un terç del seu valor en poques setmanes. Però, poc després, es va invertir i, a diferència de l’or, que s’ha convertit en baixista des d’aleshores, el pal·ladi ha estat alcista, fent màxims més baixos, ja que la creixent demanda continua atraient compradors a cada baixada, com la inversió alcista que vam assistir a principis de febrer , després de la retirada del gener del 2021.

Amb el creixement de les vendes de vehicles i les normes d’emissions de vehicles més estrictes a tot el món, la demanda de pal·ladi augmenta. Atès que el pal·ladi es prefereix per als motors de gasolina, les normatives creixents ajuden al pal·ladi. La quota de mercat també creix des de l’escàndol de les emissions de gasoil de Volkswagen el 2015, que va suposar un xoc per a la indústria. D’altra banda, el costat de l’oferta no és massa flexible per al pal·ladi. Les previsions són que fins al 2024 no hi haurà un augment important de l’oferta, malgrat l’augment dels preus i l’augment de les vendes de vehicles. L’analista de Standard Chartered, Suki Cooper, va comentar que “l’interès elevat dels inversors fa que el mercat sigui susceptible de beneficiar-se, però és probable que les caigudes es considerin oportunitats de compra”, cosa que confirma el nostre biaix i fins ara s’ha demostrat ser cert.  

Actual pal·ladi Preu: $

Canvis recents en el preu de Palladium

Període Canvi ($) Canvia el%
6 mesos +288 +13,6%
1 any -36 -8,3%
3 anys +1.246 +118,5%
5 anys +1.868 +352,3%
Des del 2010 +1.984 +662,2%

 

El pal·ladi es produeix com a coproducte o subproducte de la mineria del platí i com a subproducte de la fosa de níquel. L’oferta prové només d’un grapat de països, cosa que fa que la predicció del preu del pal·ladi sigui vulnerable a les interrupcions o escassetat del subministrament. La producció està dominada per Rússia i Sud-àfrica, que representen una mica menys del 40% cadascuna, seguida de Canadà amb un 10%, els EUA amb un 5-6% i Zimbabwe amb un 4% de la producció global de pal·ladi..

El pal·ladi és un dels quatre metalls del grup dels metalls preciosos. Es considera tant un bé bàsic, cosa que el converteix en un actiu de risc, d’aquí l’impuls alcista durant el repunt econòmic mundial de l’estiu de l’any passat, com un refugi segur. És una mercaderia rara; 30 vegades més rara que l’or i més preciosa que la resta de metalls preciosos, cosa que el converteix en un refugi segur en moments d’incertesa i, de fet, ha actuat com a tal en els darrers temps. S’ha beneficiat d’aquests dos estats durant l’últim any, en mercats molt incerts que s’han comportat de manera inusual, de manera que s’espera que continuï sent alcista el 2021.  

Gràfic en viu de Palladium


 

Predicció de preus de Palladium per als propers 5 anys

El preu del pal·ladi és propens a diversos factors. La demanda de producció de cotxes de gasolina als EUA i la Xina i, en menor mesura, a Europa, és el principal factor, ja que és la font principal d’ús. L’economia mundial afecta la producció d’automòbils, per tant, la demanda, mentre que l’oferta de pal·ladi és força inelàstica, ja que depèn de la producció de les mines russes i sud-africanes, que només pot tenir efectes negatius que causen importants interrupcions en l’oferta. Tot i que en el futur podrien sorgir algunes noves instal·lacions de producció de pal·ladi, a Austràlia i probablement al Canadà. A causa de l’extrema sensibilitat al preu, el reciclatge dels convertidors catalítics també té un impacte en els preus. 

El pal·ladi actua com a metall preciós i com a metall bàsic  

Com s’ha esmentat anteriorment, el pal·ladi és tant un metall preciós com l’or, la plata i el platí, que actuen com a refugis segurs en temps incerts, i un metall bàsic, que s’utilitza a la indústria. Sabem que la producció industrial augmenta quan l’economia mundial es troba en un període expansiu i augmenta la demanda de productes bàsics. Això significa que el pal·ladi es beneficia en ambdós sentits: quan l’economia està en expansió i augmenta la demanda d’automòbils, cosa que augmenta la demanda de productes bàsics com el pal·ladi, i quan el sentiment és negatiu i els paradisos segurs estan en demanda. Però no diria que el pal·ladi és un refugi per si mateix, ja que només l’1% s’utilitza en joies, principalment a la classe xinesa baixa, que el compra com a substitut de l’or o de la plata, però actua com a tal temps. 

Durant l’esclat del coronavirus a la Xina al gener i febrer del 2020, el sentiment es va convertir en negatiu i el pal·ladi va augmentar al voltant de 950 dòlars, fins a registrar màxims de 2.880 dòlars. Aquest va ser el motiu principal de l’augment, perquè la demanda de pal·ladi va disminuir com a conseqüència de la menor activitat de fabricació d’automòbils a la Xina durant aquells mesos, quan grans parts del país estaven tancades. El gran xoc que va succeir al març va ser el resultat de la baixada massiva del dòlar americà, que va fer caure tots els actius a la baixa. Però la tendència alcista contínua des del maig fins a finals del 2020, ja que les economies xinesa i nord-americana van repuntar amb força i el preu es va mantenir alcista fins al gener del 2021, demostra que la demanda de pal·ladi es recupera en temps de recuperació econòmica. Per tant, s’espera que el pal·ladi augmenti a mesura que el món deixi enrere el coronavirus a la primavera / estiu, cosa que hauria de mantenir la demanda d’aquest metall tan preciós.

Previsions de demanda i oferta de Palladium

Demanda – Tant el pal·ladi com el platí s’utilitzen principalment en convertidors autocatalítics, per reduir les emissions nocives d’escapament. El pal·ladi s’utilitza en motors que funcionen amb gasolina, mentre que el platí té una gamma més àmplia d’ús en vehicles amb motor dièsel, que són molt més habituals. L’altre desavantatge que té el pal·ladi, en comparació amb el platí, és que quan es tracta de demanda física per al mercat de la joieria, hi ha més demanda de platí que de pal·ladi. Tots dos metalls, així com la majoria dels altres mercats, van experimentar alteracions en la producció i la demanda el 2020, però el 2021 sembla molt més prometedor, ja que la fabricació continua expandint-se força ràpidament a tot el món..

S’espera que el PIB a la zona euro sigui negatiu el primer trimestre del 2021, la qual cosa significaria una recessió després d’un altre trimestre negatiu al tercer trimestre, però que té un preu majoritari, ja que es preveia, mentre que segons l’FMI, s’espera que el PIB mundial augmentarà un 5,4%, tal com va assenyalar Christine Lagarde. Les previsions sobre la demanda d’automòbils són màximes el 2021, impulsades per dos factors principals: el creixement de la demanda dels dos gegants financers, la Xina i els Estats Units..

Demanda de pal·ladi per part de la indústria

Vam assistir a un repunt econòmic decent a la Xina durant el 2020 i s’espera que el 2021 sigui un altre any fort. La Xina representa un terç de la producció mundial total d’automòbils i s’espera que apliqui una legislació més estricta sobre el control d’emissions, que es preveu que ajudarà a donar suport a la demanda interna. Un altre dels motius és el fort rebot de l’economia nord-americana, especialment en la fabricació, que inclou els automòbils. Des que Joe Biden va assumir el càrrec de president dels EUA, una de les principals polítiques del Partit Demòcrata ha estat l’energia verda, que significa endurir la legislació sobre emissions de vehicles, per la qual cosa després de presentar una agressiva agenda verda durant la campanya electoral de Joe Biden, s’espera que actuïn amb més decisió.

L’excessiva quantitat d’efectiu injectat a l’economia mundial mitjançant els programes d’estímul monetari i fiscal hauria de donar suport, per una banda, al creixement econòmic i a la fabricació, cosa que també augmentarà la demanda de pal·ladi físic. D’altra banda, aquest efectiu també es filtrarà pels mercats financers i augmentarà la demanda de futurs de pal·ladi al mercat de divises, cosa que també tindrà un impacte positiu en el preu.

Subministrament – L’oferta és molt menys flexible que la demanda; els augments importants són molt difícils, però es poden reduir per interrupcions. A l’abril i al maig de 2020, l’estricta normativa de bloqueig va obligar moltes empreses mineres sud-africanes a suspendre les operacions per un període de temps, cosa que va impulsar els preus del pal·ladi, d’aquí la reversió alcista del juliol de l’any passat.

El reciclatge representa una gran part del pal·ladi físic en el subministrament anual. Tanmateix, segons Metals Focus, “la recuperació dels subministraments de mines aquest any i les expectatives d’increment del reciclatge no compensaran el creixement de la demanda, que es traduirà en el desè dèficit físic successiu el 2021. Això esgotarà encara més les existències terrestres, situant una pressió alcista addicional sobre el preu del pal·ladi “.

Segons el refinador del grup de metall platí (PGM) del Regne Unit Johnson Matthey, el 2019, el pal·ladi era el metall més diversificat geogràficament, amb al voltant del 38% de l’oferta procedent de Sud-àfrica, al voltant del 41% de Rússia i el 21% restant d’altres llocs. ABN AMRO Group FX i la estratega sènior de metalls preciosos Georgette Boele preveuen preus més elevats del pal·ladi el 2021, tot i que és probable que l’increment “sigui modest”, va dir. “Encara hi ha escassetat d’oferta a causa de la major demanda de pal·ladi de convertidors de cotxes, per complir amb els estàndards d’emissions més estrictes a la Xina i Europa en el futur”, va dir Boele en una nota d’investigació..

Quota de subministrament de Palladium per països

Suki Cooper, analista de metalls preciosos de la investigació global de Standard Chartered Bank, va dir: “El mercat del pal·ladi es mantindrà poc subministrat, mentre que el platí es reduirà el 2-20-20, ja que el risc de substitució guanya impuls cap a finals d’any”. El pal·ladi ha estat escassament subministrat, amb problemes de producció a Rússia i Sud-àfrica, i un cert productor de PGM de primer nivell podria afegir-se a l’estreta oferta en el futur..

A la instal·lació de Norilsk Nickel, a Rússia, hi ha el problema del permafrost, que pot produir una reducció de la producció en el futur. Si passa alguna cosa amb la seva infraestructura i han de reconstruir-la o reforçar-la d’alguna manera, podria frenar la producció. Amb la producció a Rússia potencialment impactada a la carretera i la interrupció observada a Sud-àfrica el 2020, Ralph Aldis, de US Global Investors, suggereix que els dipòsits descoberts recentment podrien alleujar la situació. Va mencionar que el projecte Julimar de Chalice Gold Mines a Austràlia era una cosa que cal tenir en compte.

Prediccions de Palladium

Les grans organitzacions, les empreses que participen en la fabricació d’automòbils en particular i els fons d’inversió que inverteixen en empreses d’automòbils, fan les seves pròpies anàlisis i previsions sobre les matèries primeres que s’utilitzen en la fabricació d’automòbils. El pal·ladi és un d’aquests materials i atrau l’atenció de les grans empreses. Hem enumerat algunes de les seves previsions per al primer trimestre i el 2021.    

Organització P1 2021 Q4 2021 AVG 2021
ABN Amro 2.000 2.161 2.000
Banc ANZ 2.332 2.205 2.110
BOCIL 2.300 2.250 2.325
BofAML 2.750 2.500 2.500
Grup CPM 2.232 2.210 2.171
Grup CRU 2.100 2.157 2.240
Capital Econ 2.175 2.252 2.100
Citigroup 2.400 2.650
Commerzbank 2.200 2.200 2.200
E D & F Home 2.150 2.300 2.350
EIU 2.292 1.802 1.193
ETFS Capital 2.500
Mercats ràpids 2.380 2.400
GoldCore 1.950 2.115 2.221
Intesa Sanpaolo 2.200 2.200 2.150
Investec 2.314
JP Morgan 2.450 2.450 2.163
Jefferies 2.200 2.250
Grup Macquarie 2.500 2.400 2.500
Font: Invertir

Relació Or-Pal·ladi i correlació XPD / USD

La proporció Or-Pal·ladi (XAU / XPD) té en compte el valor de cada metall en relació amb l’altre. Aquesta proporció ha estat superior a la paritat (1) durant la gran majoria del temps. Això vol dir que l’or ha estat més car que el pal·ladi, cosa que confirma el preu de la història de tots dos metalls. Només hi ha hagut dues ocasions en què el pal·ladi ha estat més car que l’or, una des del 1998 fins al 2002 i l’altra vegada ara mateix. La ràtio té una tendència baixista des del 2009 i el 2019 va caure per sota de la paritat. Després d’un rebot durant el començament de la pandèmia de coronavirus, que va enviar l’or a màxims històrics i va fer que la proporció XAU / XPD s’acostés a l’1, la tendència baixista es va reprendre de nou a mesura que el pal·ladi va reprendre la seva tendència alcista, mentre que l’or s’ha tornat baixista. Hi ha més marge de desavantatge en comparació amb el mínim del 2001 i uns quants anys més abans de tornar a pujar per sobre de l’1, cosa que indica un altre impuls alcista al pal·ladi si l’or no cau massa ràpid.  

Des del 2014 fins al 2016, l’índex en dòlars nord-americans va augmentar, tal com es mostra al gràfic DXY següent. Durant el mateix període, l’XPD / USD es va retirar a la baixa, cosa que significa que l’augment del USD va tenir un impacte negatiu sobre el preu del pal·ladi. Des del 2016 fins al 2018, el DXY va baixar, baixant de 103 a 88 punts i el XPD / USD va augmentar de 480 a 1.140 dòlars. Durant el xoc de la primera quinzena de març del 2020, el DXY va augmentar de 94 a 103 punts, mentre que el pal·ladi va caure a la baixa, només perquè les coses es revertissin en els propers mesos. Per tant, a l’hora de negociar pal·ladi durant els propers mesos, hem de vigilar el DXY.

El 20 SMA setmanal empeny el DXY cap avall

Anàlisi tècnica de Palladium: les mitjanes mòbils continuen augmentant

Com es va esmentar anteriorment, el pal·ladi ha estat alcista des del 2008, amb una tendència alcista que augmenta des del 2016. Després de l’accident a principis del 2020, la tendència alcista s’ha reprès de nou. Va cotitzar entre 200 i 300 dòlars fins al final de la dècada de 1990, quan va fer un fort moviment alcista, en part impulsat pel seu ús augmentat a la indústria de les dotcom d’ordinadors, que va augmentar durant aquest període. Per primera vegada va superar el nivell de la gran ronda, a 1.000 dòlars, però va tornar al seu rang normal a principis de la dècada de 2000. Durant la crisi del 2008, el pal·ladi no va augmentar tant com l’or, i va cotitzar en una tendència alcista lenta però constant fins al 2008, la qual cosa significava que augmentava el seu valor com a mercaderia, ja que l’economia mundial repuntava des del 2008- 09 crisi econòmica. Però els aranzels comercials entre els Estats Units i la Xina van augmentar a partir del 2008, ja que va quedar clar que hi havia una guerra comercial en curs. Això significava que el pal·ladi actuava com un refugi segur, convertint-se extremadament alcista en èpoques incertes. Això es va comprovar quan el XPD / USD va augmentar durant els mesos de gener i febrer de 2020, quan l’epidèmia de coronavirus va afectar la Xina. Va tremolar durant els mesos de març i abril, però va reprendre la seva tendència alcista al juliol, cosa que confirma el seu estat de refugi segur. El 20 SMA (gris) ha estat fent una gran feina com a suport al gràfic mensual, augmentant el preu. Al gener vam veure un retrocés cap avall, però aquesta mitjana mòbil es va mantenir com a suport i el preu va tornar a pujar.

 Ethereum continua trobant suport a la 20 SMA

Passant al gràfic setmanal, també apunta cap al pal·ladi. El preu ha augmentat per sobre de totes les mitjanes mòbils en aquest període de temps i, després de la ràpida caiguda de l’any passat, va tornar per sobre d’aquest i va romandre allà dalt després d’haver rebotat els 100 SMA (verds) al març de 2020. Els 50 SMA (grocs) es va convertir en l’indicador d’assistència definitiu per al XPD / USD des de llavors, que es va mantenir una vegada més l’última setmana de gener, i vam veure un fort rebot la primera setmana de febrer. Això suggereix una forta pressió de compra a les 50 SMA, de manera que els compradors es mantenen al càrrec en pal·ladi. 

Sembla que la recuperació s’ha acabat al gràfic setmanal

Tarifa en viu de Palladium

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector