Previsió de preus de Palladium per a l’2020: tant els fonaments com els tècnics apunten

Palladium s’ha comportat d’una manera absolutament trepidant fins ara el 2020, però, d’altra banda, ha estat un gran actiu d’inversió, que ofereix moltes oportunitats. El pal·ladi és un altre metall brillant que es considera tant una mercaderia, per tant un actiu de risc de vegades, com un refugi segur. S’utilitza en una àmplia gamma de productes de la indústria de l’automoció i de l’electrònica i per a la joieria, cosa que significa que tant la demanda com el preu augmenten quan l’economia mundial va bé. D’altra banda, és una mercaderia rara, 30 vegades més rara que l’or, que el converteix en un refugi segur en moments d’incertesa i, de fet, ha actuat com a tal en els darrers temps. De fet, el pal·ladi va augmentar durant els dos primers mesos d’aquest any, ja que va esclatar l’epidèmia de coronavirus a Wuhan, va augmentar prop de 1.000 dòlars, superant el preu de l’or i aproximant-se als 2.900 dòlars, des d’uns 1.900 dòlars al final del 2019. Per tant, en general, el pal·ladi només ha augmentat el seu valor, ja sigui en èpoques de boom econòmic o de destrucció econòmica, tant com a mercaderia, on la demanda continuarà augmentant, com com a refugi segur. El pal·ladi va suposar una gran inversió, fonamentalment, quan es va iniciar el títol aranzelari entre els Estats Units i la Xina, a l’estiu de l’any passat, abans de la gran pujada, i va ser una bona inversió tècnica a principis d’aquest mes, després del retrocés de la pujada. Però, les sorprenents oportunitats comercials no semblen acabar amb el pal·ladi, de manera que aconseguirem negociar activament el XPD / USD.

Llegiu la darrera actualització a Previsió Palladium 2021

 

Període 3 dies 1 setmana 1 mes 3 mesos 6 mesos
Canvi +2,7% +9,1% +16,7% +13,6% -11,3%

 

Palladium va cotitzar entre els 200 i els 300 dòlars fins a finals dels anys noranta, quan va fer un fort moviment alcista, en part impulsat pel seu ús creixent a la indústria de les computadores dotcom, que va augmentar durant aquest període. Aleshores va superar la gran ronda de 1.000 dòlars per primera vegada, però va tornar al seu rang normal de nou a principis dels anys 2000. Durant la crisi del 2008, el pal·ladi no va augmentar tant com l’or, i va cotitzar en una tendència alcista lenta però constant fins al 2008, cosa que va demostrar que augmentava el seu valor com a mercaderia en demanda, ja que l’economia mundial rebotava crisi econòmica del 2008-09. Però els aranzels comercials EUA-Xina l’han fet augmentar des del 2018, ja que es va fer evident que hi havia una guerra comercial en curs. El pal·ladi va començar a actuar com un refugi segur, convertint-se extremadament alcista en moments incerts. Això va resultar particularment cert, ja que el XPD / USD va augmentar durant els mesos de gener i febrer de 2020, quan la pandèmia del coronavirus va afectar la Xina. Va tremolar durant els mesos de març i abril, però va reprendre la seva tendència alcista al juliol, confirmant el seu estat de refugi segur. Per tant, quan intercanviem pal·ladi, primer hauríem de confirmar si es comporta com a mercaderia o com a refugi segur, tot i que es tracta d’un canvi a llarg termini, de manera que no hem de prendre decisions ràpides..

Previsió Palladium: quart trimestre de 2020 Previsió de Palladium: 1 any Previsió de Palladium: 3 anys
Preu: 2.500 $ – 2.600 $

Controladors de preus: Covid19, Sentiment del risc, Tècnica

Preu: 2.800 $ – 3.000 $

Controladors de preus: Sentiment de risc, demanda creixent, tensions geopolítiques

Preu: entre 3.500 i 4.000 dòlars

Controladors de preus: Sentiment de risc, diferència de demanda / oferta,

Predicció de preus de Palladium per als propers 5 anys

Com passa amb la majoria d’actius financers en aquest moment, hi ha un nou entorn comercial per al pal·ladi i, a curt o mitjà termini, això no canviarà molt. Actius com aquest estan sent afectats per la pandèmia del coronavirus i els comunicats diaris, que continuen embolicant el sentiment als mercats financers. El USD ha estat en caiguda lliure des de fa un temps, que ha mantingut bé els actius de risc i els paradisos segurs, i el pal·ladi ha tornat a ser alcista al juliol. Però la situació pot canviar molt ràpidament. L’economia nord-americana va baixar més durant el tancament, però des del maig ha rebotat molt bé, tot i que hi ha problemes i incerteses. Però si aquests problemes desapareixen, el USD probablement es convertirà en una tendència alcista, que serà un factor negatiu per al XPD / USD. El sentiment de risc continua canviant, mentre que les tensions comercials i geopolítiques probablement mantindran paradisos segurs com el pal·ladi. També s’espera que la demanda augmenti, sobretot a la indústria de l’automòbil, i els gràfics setmanals i mensuals apunten a un augment, de manera que l’anàlisi a llarg termini del pal·ladi sembla positiu.  

 

COVID-19 Pandèmia – Sentiment de risc 

La crisi del COVID-19 va tenir greus implicacions per als metalls del grup del platí. Tant l’oferta com la demanda es van veure durament afectades pels bloquejos generalitzats que es van imposar per frenar la propagació del virus, i això va tenir un impacte massiu en l’economia mundial. La ràpida propagació de COVID-19 a Europa, els EUA, l’Orient Mitjà, la Xina i la resta d’Àsia va provocar que els preus del pal·ladi caiguessin més d’un 10%. Els bloquejos van afectar la cadena de subministrament mundial i el sector de l’automòbil a tot el món, afectant finalment els preus del pal·ladi. No obstant això, el sentiment al voltant del pal·ladi ha estat positiu durant la major part de l’última dècada, amb preus molt augmentats el 2019 i 2020 i gairebé un 80% en els darrers sis mesos, fins a un màxim rècord de més de 2.800 dòlars EUA per unça. Des de principis d’any, els inversors han recorregut refugis segurs i aquest sentiment s’ha mantingut a causa dels temors de la segona onada del coronavirus. Com a resultat, el mercat mundial de renda variable sovint baixa, mentre que el comerç en paradisos segurs, com el dòlar nord-americà i el pal·ladi, continua sent alcista.

Com tots sabem, l’esperat acord comercial entre els EUA i la Xina, que es va signar a principis d’aquest any, també va impulsar els preus. Els comerciants esperen que aquest acord contribueixi a alleujar la pressió descendent sobre el creixement econòmic mundial i alenteixi el descens de les vendes de vehicles xinesos. Però, ara com ara, la pandèmia del coronavirus és el llop gran i dolent, de manera que fins que no acabi, les altres qüestions no importaran tant: només tindran un impacte en el sentiment de risc si el coronavirus es retira.   

La demanda de Palladium augmentarà?

L’ús del pal·ladi s’intensificarà en vehicles amb motors de combustió, ja que els fabricants d’automòbils es disparen a complir la legislació d’emissions més estricta a Europa i la Xina, augmentant el pal·ladi, el platí i el rodi almenys un 30% per als convertidors catalítics de tres vies de la majoria dels vehicles mercats. Això augmentaria la demanda per sobre dels 10 milions d’onces, tot i frenar el creixement econòmic mundial i disminuir les vendes de cotxes en mercats clau com Europa, els Estats Units i la Xina. Com a resultat, és probable que els preus es mantinguin alts, ja que l’oferta no mantindrà el ritme de la demanda. A més, l’increment del 14% en l’ús de pal·ladi en vehicles amb motors de combustió va augmentar la seva demanda fins a un màxim rècord de 9,7 milions d’onces l’any passat.

Pel que fa a l’oferta, els subministraments primaris de la producció de mines poden caure lleugerament, com a resultat de la racionalització a les mines sud-africanes i de l’esgotament de materials superficials rics en pal·ladi a Rússia. No obstant això, els alts preus del pal·ladi continuaran impulsant recuperacions secundàries del reciclatge, però això no serà suficient per reduir el dèficit de manera significativa. És probable que un dèficit de subministrament obert sustenti els preus, a causa de les incerteses del mercat a curt i mitjà termini, com a conseqüència de la ràpida propagació del COVID-19 des de la Xina als EUA i la resta del món. Un impacte negatiu a curt termini sobre les vendes de cotxes el 2020, a causa de la desacceleració econòmica, també podria afectar els preus del pal·ladi.

Probablement continuaran les tensions geopolítiques i comercials

La raó de l’elevat grau d’incertesa al mercat també es podria atribuir a les prolongades tensions geopolítiques i comercials entre els EUA i la resta de les economies mundials. Aquests inclouen la Unió Europea (UE), el Regne Unit i la Xina. A més, qualsevol activitat que intensifiqui el conflicte entre els EUA i la Xina probablement farà que els preus del pal·ladi arribin a màxims històrics. Mentrestant, la Xina i els EUA s’han llançat sancions mútues en el conflicte en curs. Ambdós països han expulsat diversos diplomàtics del país oposat, enmig de les acusacions mútues d’espionatge. La Xina també intenta fer-se càrrec de Hong Kong, mentre que els Estats Units han augmentat la seva presència militar al mar de la Xina Oriental, de manera que la situació no és tan tranquil·la, malgrat els falsos somriures per als fotògrafs. Això ha provocat que els futurs de pal·ladi pugin a màxims de tota la vida, ja que els refugis segurs ofereixen refugi en moments d’incertesa. L’acord de la primera fase entre els dos països tampoc no significa el final de la guerra comercial: el conflicte entre els gegants econòmics mantindrà la demanda dels refugis segurs per als propers anys, fins i tot després de la retirada del coronavirus, si la pandèmia acaba aquest any..

Accident del mercat de valors

La caiguda recent del 2020 a la borsa nord-americana no es va limitar només als EUA. Més aviat, va ser una caiguda borsària mundial que va començar el 20 de febrer de 2020. El 12 de febrer, el Dow Jones Industrial Average, el NASDAQ Composite i el S&L’índex P 500 ha acabat en màxims rècord (mentre que el NASDAQ i el S&El P 500 va assolir màxims rècord posteriors el 19 de febrer). Del 24 al 28 de febrer, els mercats de valors de tot el món van registrar el descens més gran d’una setmana des de la crisi financera del 2008. El 9 de març, la majoria dels mercats mundials van registrar greus descensos, principalment provocats per la pandèmia COVID-19 i una guerra de preus del petroli entre Rússia i els països de l’OPEP, liderats per l’Aràbia Saudita. Això es va conèixer informalment com a Black Monday. En aquell moment, va ser la pitjor caiguda de les accions des de la Gran Recessió del 2008. La relació entre els preus del pal·ladi i els mercats borsaris és inversa. Majoritàriament, els preus del pal·ladi baixaran quan els mercats borsaris tinguin un bon rendiment i viceversa. De la mateixa manera, quan el mercat borsari col·lapsa, la demanda de pal·ladi augmenta, ja que cada cop hi ha més inversors que busquen opcions més segures. Tot i que, ara mateix, el dòlar nord-americà disminueix ràpidament, cosa que manté la demanda tant de paradisos segurs com d’actius de risc, amb el pal·ladi que se’n beneficia.  

Correlació XPD / USD

La correlació entre el dòlar nord-americà i el pal·ladi no és tan forta com l’or o algun altre actiu de risc, però sí que hi ha correlació, ja que cotitza en dòlars esterlines. Pallbviament, el pal·ladi té una ment pròpia, canviant d’un refugi segur a una mercaderia, però se’n beneficia sobretot, ja que el preu ha anat augmentant des de 2009. Tot i que el pal·ladi ha seguit el seu camí la majoria de les vegades, ha estat el controlador del XPD / USD. Des del 2014 fins al 2016, l’índex en dòlars americans va augmentar, tal com es mostra al gràfic DXY següent.

DXY es torna primer alcista, després baixista

DXY es torna primer alcista, després baixista

XPD / USD es va tornar baixista primer i després alcista

XPD / USD es va tornar baixista primer i després alcista

Durant el mateix període, l’XPD / USD es va retirar a la baixa, cosa que significa que l’augment del USD va tenir un impacte negatiu sobre el preu del pal·ladi. Des del 2016 fins al 2018, el DXY va baixar, baixant de 103 a 88 punts i el XPD / USD va augmentar de 480 a 1.140 dòlars. Durant el xoc de la primera meitat de març del 2020, el DXY va augmentar de 94 a 103 punts, mentre que el pal·ladi va caure a la baixa, només perquè les coses es revertissin en els propers mesos. Per tant, quan operem el pal·ladi durant els propers mesos / anys, hem de vigilar el DXY, sobretot durant les eleccions dels Estats Units a finals d’aquest any..    

Anàlisi tècnica: durarà el rebot dels 20 SMA?

El pal·ladi es torna baixista, després de retrocedir fins als 20 SMA del gràfic mensual

El pal·ladi es torna baixista, després de retrocedir fins als 20 SMA del gràfic mensual

A la dècada de 1990, el pal·ladi cotitzava entre 200 i 400 dòlars, però a finals dels anys 90 va augmentar per sobre dels 1.000 dòlars. Finalment, el preu va tornar a baixar a principis de la dècada de 2000, però aquest moviment per sobre del nivell de 1.000 dòlars va suposar un trencament psicològic i, finalment, el sentiment es va tornar alcista per al pal·ladi. La tendència del pal·ladi va ser alcista i constant, des del 2006 fins al setembre del 2018, quan el XPD / USD va augmentar, ja que els comerciants de pal·ladi es van adonar que els aranzels comercials entre els EUA i la Xina serien més que meres escaramusses i que l’economia mundial aniria en marxa. patir els efectes. El XPD / USD va augmentar de 900 dòlars a més de 1.620 dòlars el març de 2019, però la pujada més gran encara havia d’arribar, a partir de setembre de 2019, quan el pal·ladi, que cotitzava a 1.500 dòlars, va saltar a 2.880 dòlars, amb el major augment el gener i el febrer de 2020. Finalment, al març vam veure un revés, com va ser el cas de la majoria d’actius, i això també va continuar a l’abril. El 20 SMA (gris) es va perforar al gràfic mensual XPD / USD, però el preu va tornar a superar aquest nivell el mateix mes, de manera que no va comptar com un descans. Aquesta mitjana mòbil es va mantenir bé durant els mesos de maig i juny, confirmant-se com un indicador de suport en aquest període de temps. Per cert, els canelobres dels dos mesos anteriors es van tancar com a dojis, que són senyals d’inversió alcista, i la inversió alcista ja està en marxa, ara al juliol. El preu ha pujat de 1.880 a 2.208 dòlars en el que va de mes, el que significa un augment del valor del 15%. Segons aquest gràfic mensual, el pal·ladi hauria de continuar amb el seu impuls alcista, ara que la retrocés inferior s’ha completat i el 20 SMA es manté com a suport.

El 150 SMA s’ha convertit de resistència en suport per a XPD / USD

 El 150 SMA s’ha convertit de resistència en suport per a XPD / USD

A més del gràfic mensual que apunta cap amunt, el gràfic setmanal també apunta cap al pal·ladi. El preu ha augmentat per sobre de totes les mitjanes mòbils en aquest període de temps i el 150 SMA es va convertir en suport immediatament després de trencar-se. Tots els darrers tres canelobres han confiat en aquesta mitjana mòbil com a suport. Els dos canelobres setmanals anteriors es van tancar com a dojis, que en aquest cas són senyals inversors baixistes després de la pujada, però el 150 SMA es va mantenir com a suport, i aquesta setmana el preu va tornar a pujar, formant un canelobre bastant alcista. Així, doncs, l’anàlisi tècnica dels gràfics de períodes de temps apunta i els fonaments també són principalment alcistes per al pal·ladi, cosa que el converteix en una bona inversió de compra.  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me