Es tracta de jocs d’intercanvi d’accions?

Les borses han estat realment volàtils aquest any. Hem vist alguns moviments extraordinaris que els han portat a través d’una muntanya russa i han enviat preus de les accions milers de punts de baixada i de nou, tal com hem exposat a la nostra secció de previsions. Això ha plantejat la qüestió de si el comerç de les borses és un joc o si pot ser un negoci rendible, com la resta de negocis, que inclogui un cert risc.

 

Temps extraordinaris que comporten moviments extraordinaris en tots els mercats

 

És cert que la volatilitat ha estat extraordinària als mercats de mitjons aquest any. L’índex alemany Dax es va estavellar al voltant de 5.500 punts a la baixa a finals de febrer i principis de març, després que va esclatar la pandèmia de coronavirus a Europa, que va ferir el sentiment als mercats financers i va fer caure actius de risc com els mercats borsaris. Si havíeu passat molt de temps abans d’aquest moviment sense aturar-vos, és probable que hagueu perdut el compte, tret que tingueu una gran quantitat de fons o que comercieu amb mides molt petites. Si heu intentat canviar aquest bloqueig i heu quedat curts a prop de la part inferior, també hauríeu d’haver perdut el compte. Això sembla una mica el joc a les borses.

Alguns analistes esperen una nova caiguda de les accions en els propers mesos

Però la situació era similar a tot arreu. Aquest any han passat moltes coses a tot el món. El món sencer està canviant ràpidament, incloent la política i l’economia, cosa que ha estat causant caos en tots els mercats. Els productes bàsics també es van estavellar a la primavera, amb el petroli cru WTI dels EUA a -40 dòlars, que és molt pitjor. Per tant, si esteu en un comerç de compra d’accions, imagineu-vos si feia molt de temps que tenia petroli cru. Les monedes i les criptomonedes també van passar per una muntanya russa. Per tant, no passa res amb les borses, sobretot ara que d’alguna manera s’han calmat.

 

Els accidents no passen massa sovint

 

L’accident del coronavirus va ser realment massiu a la primavera d’aquest any i es va produir a tots els mercats, ja que l’economia real també es va veure molt afectada. Però, aquest tipus de bloqueig no passa tot el temps, de fet, passa molt poques vegades, una o dues vegades cada dècada. A principis de la dècada de 2000, Dax va perdre uns 6.000 punts, però va trigar uns quants anys. El 2008, el preu va caure diversos milers de punts, cosa que va trigar una mica més d’un any.

La crisi del deute grec el 2011 també va ser un gran arrossegament per al sentiment de risc a tot arreu, cosa que va fer caure els mercats borsaris ràpidament. Els altres casos en què les accions van patir un retrocés important van ser quan els bancs centrals van començar a retirar liquiditat el 2016 després de gastar tones d’efectiu durant una dècada, després de la crisi financera del 2008 que va fer caure els gràfics al sostre i el 2018, després que Donald Trump imposés els aranzels comercials sobre la Xina, obrint una guerra comercial. Però cap d’ells va ser tan massiu i ràpid al mateix temps que el xoc que va tenir lloc a principis d’aquest any. Per tant, aquest tipus d’errors no es produeixen massa sovint. Si us en quedeu atrapats en algun d’ells i perdeu el compte, probablement es tracti d’una manca d’habilitats comercials.

 

Com evitar el joc als mercats borsaris


 

S’estableix que participar en la negociació en mercats financers comporta una certa quantitat de risc. No es pot predir tots els esdeveniments que tindran lloc a qualsevol part del món, amb efectes en els mercats borsaris. Però podem preparar-nos per evitar perdre tot el compte en un bloqueig com el que hem vist aquest any. Hi ha moltes tècniques i estratègies comercials que poden ajudar els comerciants a evitar aquests escenaris, fins i tot si poden tenir un èxit, cosa que és normal quan es negocien divises. Algunes d’aquestes idees les podeu trobar a les nostres previsions forex per als propers mesos.

 

Negociació de gràfics a llarg termini

 

La negociació sembla molt complicada si es fixen en gràfics de períodes de temps més petits. Hi ha molt de soroll, el preu es mou cap amunt i cap avall sense cap direcció ni indicadors clars que indiquin quan arribarà la inversió. Però, si reduïu i observeu la imatge més gran, tot sembla molt més clar i el comerç es fa molt més fàcil de sobte. Si mireu els gràfics de períodes menors, com ara els gràfics horaris o H4, semblen confusos i fins i tot els canelobres no són clars, cosa que no indica res, ja que són indicadors excel·lents per mostrar inversions en altres mercats. També hi ha moltes llacunes del dia a dia o durant el cap de setmana, que són enganyoses, especialment per als comerciants que els agrada canviar llacunes..

Tot i la volatilitat, la pressió ha anat a l’alça en el gràfic mensual

Per tant, per a diversos comerciants, el comerç de gràfics de períodes de temps més petits a les borses pot semblar un joc d’apostes, ja que no s’apliquen moltes regles de negociació. Però, si mireu els gràfics diaris o superiors, la imatge sembla molt menys confusa. Mirant el gràfic mensual de Dax, la tendència és força clara. Els compradors continuen pressionant més amunt, amb les mínimes cada vegada més altes durant els retrocessos pels motius que hem esmentat anteriorment, a part de principis d’aquest any.

 

Estar a la compra de llarg / lateral

 

Els mercats borsaris tenen l’hàbit de tornar de l’abisme i de pujar sempre més amunt. Passen per alguns retrocessos importants, que semblen brutals en els gràfics més petits, a més de ser devastadors per a alguns comerciants, però finalment inverteixen a l’alça després d’aquests períodes i la tendència alcista a llarg termini es reprèn de nou.

Les borses han estat alcistes per sempre i això és comprensible, ja que la inflació continua augmentant, cosa que augmenta el preu de tot al llarg de les dècades. Això vol dir que el camí a seguir per a les borses és alcista i el lloc per als comerciants és llarg / compra. Tot el que hem de fer és esperar una recuperació decent i, a continuació, per certs índexs o accions, deixant també una bona habitació perquè el preu es mogui durant algun temps, abans que es reverteixi.

 

Utilitzar mitjanes mòbils com a indicadors de suport i inversió

 

Els mercats de valors estan molt de moda, com hem esmentat anteriorment, i tenen tendències a l’alça tot el temps. Però no pugen en línia recta ni segueixen una línia de tendència recta, ja que el comerç ocorre a la vida real, segons el sentiment dels mercats financers i al sentiment no li importa la geometria. Per tant, no utilitzeu indicadors com les línies de tendència, que necessiten que tot estigui exactament al punt. En lloc d’això, utilitzeu indicadors més flexibles i que tinguin un historial de funcionament bo, suport i resistència, que indiquin nivells d’inversió.

Si heu utilitzat MAs com a indicadors de compra de S&P, només us equivocaríeu una vegada des del 2010

Les mitjanes mòbils són indicadors excel·lents per utilitzar com a suport i resistència; en el cas de les borses com a suport. Compten amb grans índexs mentre la tendència ha estat alcista, com hem vist en el cas de Dax. A S&P500 això és encara més visible. Quan el preu va disminuir a la dècada de 2000, actuaven com a resistència. Des del començament de la dècada passada, quan es va invertir la tendència, es van convertir en suport i han estat fent molt bé aquesta feina. Les mitjanes mòbils amb un marc de temps més alt, com el 200 SMA (porpra), han proporcionat suport quan els retrocessos han estat més grans, mentre que els més petits, com el 20 SMA (gris), quan la tendència va agafar ritme. Comerçar mides més petites quan augmenta la volatilitat és una altra tècnica òbvia. Per tant, tot i que de vegades hi ha molta volatilitat en els mercats borsaris, no cal que sigui un joc si els intercanvieu de la manera correcta..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector