Quins són els usos de Blockchain a la publicitat?

Des del començament de la revolució Ethereum, un camp prometedor per a Blockchain ha estat al món de la publicitat. El bombo que envolta les possibles aplicacions de la tecnologia al negoci de màrqueting va començar a principis del 2018. No obstant això, tres anys després i sembla que res de l’empenta inicial hagi donat pas a iniciatives concretes i Dapps.

La transparència sempre va ser el focus i l’ús principal d’un llibre major descentralitzat al món del màrqueting. Aquí és on aquells primers projectes van decidir centrar la seva energia i recursos. Els límits del que és possible semblen canviar i Blockchain és el principal motor de la innovació.

Si seguim el 2019 de Gartner Cicle Hype per a les tecnologies de llibres descentralitzades, podem llegir que Blockchain no afectarà la publicitat fins a mitjans de la dècada del 2020. Aleshores, podria ser que encara sigui aviat perquè la tecnologia incorri en el món de la publicitat?

Bé, difícilment és el cas. Ara mateix, hi ha més d’un centenar de projectes al món Blockchain que tenen un enfocament específic en Blockchain. Aquests equips de desenvolupament estan creant noves possibilitats per al mercat i creant noves plataformes emocionants.

És a causa de les veritables capacitats de Blockchain que la línia de temps cap a l’adopció de noves tecnologies es manté cada vegada més curta i les prediccions passades no perden la marca. De fet, 2020 podria ser l’any del punt d’inflexió per a l’adopció de Blockchain a la indústria. No és cap secret que la indústria de la publicitat sigui una de les que menys confiïn els consumidors, i que Blockchain pot ser la solució a la percepció negativa.

Per il·lustrar el potencial i les possibilitats, destacarem alguns dels projectes més emocionants de la indústria. La potent combinació de Blockchain i màrqueting és al principi i el futur sembla brillant per a tots dos.

Hi ha més indústries canviant a causa de Blockchain. Una d’elles és que el mercat de la música en tingui coneixement article.

Blockchain4Media

Blockchain4Media adopta un enfocament complet de dalt a baix de les campanyes publicitàries i els seus canalitzacions. Tots els seus anuncis es col·loquen a través de la seva plataforma i es registren a Blockchain per garantir una transparència total. Han etiquetat aquest mètode Cost per mil humans que té com a objectiu assegurar a les empreses i campanyes publicitàries que els seus productes només els veuen els humans. També fan consultoria per a campanyes publicitàries i garantia de qualitat.

També inverteixen molt en el desplegament de xarxes neuronals, juntament amb Blockchain per racionalitzar i orientar les compres de campanyes publicitàries per als seus clients. Ofereixen un seguiment de campanyes en temps real, de manera que els gestors de campanyes poden ajustar les seves estratègies per adaptar-se al mercat. Les seves tecnologies pretenen millorar el retorn de la inversió en publicar un impuls.

Blockchain4Media va tenir el seu primer avanç en el mercat amb una de les marques de CPG i fabricants d’electrònica més grans del món. Les seves xarxes neuronals van poder trobar una activitat del setanta per cent fraudulenta durant la campanya. En aquest moment, la companyia inverteix molt en l’expansió als mercats dels Estats Units, la Unió Europea i el Pacífic asiàtic. Com a membres de ple dret del grup IAB Tech Lab, tenen múltiples instal·lacions de recerca i desenvolupament per mantenir el seu avantatge tecnològic per davant de la competència.

Blockgraph

Es tracta d’un projecte dirigit per Comcast’s FreeWheel, dirigit a permetre que les dades i tendències demogràfiques de la televisió es puguin compartir de forma segura entre totes les parts interessades. La plataforma Blockgraph allotja les dades de la investigació en el seu Blockchain de nivell empresarial i atorga accés als resultats per a anunciants, agències d’anuncis, consultors i participants del sector. La informació de tercers està protegida, ja que només els resultats globals estan disponibles a la plataforma.

A més, cada membre de la plataforma Blockgraph conserva la capacitat de compartir o bloquejar altres participants a la xarxa. El seu objectiu final, incorporant Blockchain a l’espai televisiu, és oferir publicitat televisiva segura, escalable i habilitada per a dades.

La companyia ja fa dos anys que opera a la indústria als Estats Units i al mercat europeu.

Kiip

El projecte va començar com un servei de recompensa i punts de fidelització per a campanyes per a mòbils. Ara han passat al que anomenen un model d’anunci basat en moments que permet a les marques publicitar anuncis quan un usuari ha aturat una aplicació..

Kiip ofereix un kit per a desenvolupadors de programari que permet la integració d’anuncis als seus socis amb finalitats d’anàlisi i transparència de dades. Utilitzen aquesta informació i registren a la cadena de blocs d’Ethereum, de manera que cada compra d’un anunci és visible i pública. Single Ledger és el nom del sistema i també té un component simbòlic per a la compra de temps publicitari també desplegat a Ethereum.

Obteniu més informació sobre el desenvolupament d’Ethereum aquí.

Ternio

Ternio és un protocol de cadena de blocs escalable creat a Hyperledger Fabric & Estel·lar. El projecte té com a objectiu resoldre les limitacions d’escala del protocol Hyperledger. Per aconseguir-ho, han desenvolupat diverses tecnologies personalitzades. El seu mercat principal són els anunciants i les marques que volen registrar de manera independent totes les impressions d’anuncis úniques que compren en una cadena. Ara, cada transacció es registra de manera segura en un llibre major i es pot analitzar el seu rendiment per obtenir futurs ajustos.

A més, el protocol permet diferents monedes per a la compra d’anuncis i el desenvolupament de campanyes. Processant els pagaments de criptografia en temps real, Ternio assegura que no hi ha cap coll d’ampolla en l’activitat econòmica de les empreses publicitàries. Els llargs períodes d’espera propis del sistema bancari tradicional per fer campanyes publicitàries grans es redueixen al mínim mitjançant Blockchain de Ternio.

Finalment, Ternio ha desenvolupat una targeta de pagament que utilitza el seu Blockchain per liquidar els pagaments. La targeta pot contenir diverses monedes i fitxes de manera segura per fer un pagament ràpid. La targeta es pot personalitzar completament segons les necessitats del client.

Com podem veure, el món de la publicitat està preparat per al canvi. Els pocs projectes que hem destacat aquí són només una petita mostra de l’espai total. La capacitat de Blockchain per oferir transparència, seguretat, abast més ampli i costos reduïts no ha estat desapercebuda per la indústria.

A mesura que les innovacions continuen impulsant el mercat i la indústria cap endavant, podem esperar més transparència i honestedat d’un món que desconfia del públic en general. La propera onada de grans empreses publicitàries serà basada en Blockchain, i aquest pot ser l’any que veiem que comença.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me