7 idees verdes que busquen transformar el mercat criptogràfic

Cada dia que passa, el sector financer descentralitzat ocupa una millor posició a escala mundial. En el moment d’escriure aquest article, la capitalització borsària de totes les criptomonedes és de 353.164.662.453 dòlars, segons les dades de Coinmarketcap.

Aquest èxit es deu principalment a que aquest mercat està representat per una tecnologia financera alternativa caracteritzada per oferir els millors beneficis als seus clients. Entre aquests avantatges hi ha la llibertat d’una economia individual descentralitzada, millors comissions de transacció, major velocitat, acceptació universal, facilitat de conversió, versatilitat, privadesa i anonimat.

Mireu això Guia per a principiants & Estratègies bàsiques per Negociació de criptomonedes.

Però, malgrat tot aquest èxit, hi ha un segment que s’ha convertit en un fantasma que persegueix el mercat criptogràfic. Estem parlant de l’enorme cost de l’electricitat. Tot i que el valor primari del sector del finançament descentralitzat és la tecnologia, no s’han assolit els camins necessaris en el camp de l’ecologia, fet molt ben utilitzat pels crítics del sector per estigmatitzar el criptomercat..

Per tant, com és que un sector financer el pilar central de la qual és la tecnologia no ha resolt aquest problema?

Doncs bé, resulta que a poc a poc aquesta situació va canviant, ja que, en aquest moment, hi ha petites i grans iniciatives que s’estan aplicant per fer el criptomercat més respectuós amb el medi ambient. S’estan desenvolupant idees que intenten transformar l’impacte negatiu dels criptomercats en el medi ambient. Revisarem set invents ecològics enfocats a canviar el mercat criptogràfic a un mercat ecològic. 

  1. SolarCoin (SLR)

És una plataforma i criptomoneda especialment dissenyada per promoure la generació d’electricitat a través de l’energia solar fotovoltaica, més neta i fins i tot més eficient que qualsevol combustible fòssil. La dinàmica consisteix en estimular els productors d’energia fotovoltaica que rebran 1 testimoni SLR per cada megawatt hora (MWh) que proporciona. Per a això, només cal obrir una cartera de forma gratuïta i enviar els documents de generació d’electricitat a la Fundació SolarCoin. Els reclamants poden estalviar, canviar o gastar rèflex segons vulguin i poden rebre subvencions en curs durant els propers 20 a 30 anys per generar energia.

  1. EcoCoin

És una moneda digital que premia el bon comportament de les persones envers el medi ambient, tal com diu al seu portal oficial:

Menjar menjars sense carn, canviar a un proveïdor d’energia verda o anar en bicicleta a la feina pot generar ECO que podeu gastar al nostre nou mercat sostenible per comprar productes ecològics, serveis i experiències. Aquesta és una nova manera de fer un seguiment, mesurar i premiar la sostenibilitat perquè ara pugueu fer bé i cobrar “..

Tot i que parlem d’una moneda digital centralitzada, vam decidir incloure-la a la llista d’idees ecològiques, ja que la fundació que la representa (ecocoin.com) té previst convertir-la en una criptomoneda descentralitzada mitjançant la tecnologia blockchain..

El nostre següent pas és crear una criptomoneda global per descentralitzar la moneda ECO i fer-ne una còpia de seguretat amb actius sostenibles, començant pels arbres “.

  1. CryptoSolarTech (CST)

Es tracta bàsicament d’una explotació minera de criptomonedes que utilitza energies renovables situada al sud d’Espanya. La clau d’aquest projecte és aprofitar el clima d’aquest país, que sol ser calorós durant tot l’any. Així és com aquesta explotació minera de criptomonedes obté abundant energia de les plantes fotovoltaiques, que s’utilitzaran per rendibilitzar la mineria. Aquesta finca estarà equipada inicialment amb 3.000 miners. 

Llegiu l’article sobre Mineria de criptomonedes i compra: que proporciona millors rendiments?

La missió d’aquest projecte deixa tot això en evidència:

La nostra missió és democratitzar l’accés a la mineria de criptomonedes d’una manera responsable. És per això que hem creat el testimoni CST, que permet als usuaris participar a la nostra plataforma CST Mining, on poden explotar de manera sostenible“.

  1. Collita

És un prototip que la mineria s’aconsegueix utilitzant l’energia eòlica. Utilitza un aerogenerador de 700W per alimentar una mina de la famosa criptomoneda “Zcash” ZEC.

Entre les principals característiques tècniques del dispositiu ecològic hi ha: un ordinador amb un processador Core i3 amb 4 GB de RAM i un disc dur de 256 GB, la targeta GeForce GTX 1080 Ti, a més d’una funda impermeable i un controlador per regular la càrrega de potència entrant des de la turbina.

La recaptació del prototip es destinarà a finançar directament la investigació sobre el canvi climàtic i la possibilitat de mitigar-lo.

Segons el seu creador, l’enginyer Julian Oliver:

Es preveu que centenars d’aquests nodes HARVEST puguin desplegar-se a les parts més ventoses del món, generant grans sumes de finançament suplementari per a les ONG de canvi climàtic en un moment en què la pròpia ciència del clima està assetjada pels interessos fòssils de governs i corporacions ”.

  1. Toba

És una bicicleta elèctrica fabricada per l’empresa anglesa “50cycles” amb la qual es poden extreure criptomonedes.

Scott Snaith, fundador i CEO de 50cycles va dir als mitjans que:

Aquesta no només és la primera bicicleta elèctrica d’aquest tipus, sinó que també serà el primer producte que es simbolitzarà i premiarà l’ús.”

Cal tenir en compte que aquest model de bicicleta Toba no explotarà cap criptomoneda popular. De moment, només extraurà el testimoni Loyalcoin que es podrà canviar per un dels productes de la companyia, 50cycles o altres criptomonedes principals del mercat de criptografia a la Borsa Loyaltycoin..

Volíem incloure aquesta idea a la llista, ja que aquesta iniciativa promou dos grans canvis positius i favorables al medi ambient. En primer lloc, fomenta les bicicletes que poden ajudar a reduir l’ús de vehicles de combustió interna i, en segon lloc, promou l’ús ecològic i la consciència de la mineria digital en criptomonedes..

De moment, treballem amb Loyalcoin per premiar els nostres clients, però finalment les bicicletes Toba tindran la seva pròpia moneda digital que es convertirà en una de les milers de monedes del futur i Toba permetrà als passatgers formar-ne part integrant el seu creixement.”

Scott Snaith, Fundador de 50cycles.

  1. Enredar

Estem parlant del protocol basat en l’algorisme DAG (Direct Acyclic Graph) que admet el llibre major distribuït conegut com IOTA, una plataforma futurista que, en lloc de treballar amb tecnologia blockchain, ha proposat el seu sistema operatiu més conegut com; Enredar.

Esbrineu com L’aplicació Blockchain afecta l’Internet de les coses (IoT Blockchain Future).

Perquè una operació es dugui a terme mitjançant el protocol de prova de treball de Bitcoin, Ethereum i Litecoin, els miners han de competir entre ells per resoldre el complex problema matemàtic. El miner que resol el problema obté el dret a explotar un bloc a la xarxa blockchain. 

Aquest procediment sol ser el que genera un elevat consum d’energia. A la prova de treball, una gran quantitat d’equips amb una gran potència informàtica i un gran consum d’energia competeixen per resoldre cada transacció entre cada transacció. Això es tradueix en un malbaratament massiu d’energia elèctrica innecessària, ja que de centenars o milers d’equips que treballen al màxim del seu potencial simultàniament, només uns pocs acaben realitzant una transacció. Aquesta és la causa del problema de les despeses d’energia excessiva que s’atribueix actualment a la cripto-comunitat mundial.

Amb la tecnologia Tangle d’IOTA, això ja no és un problema. Gràcies al seu senzill protocol que requereix que col·laboreu per validar dues transaccions abans que la vostra transacció pugui ser aprovada a la xarxa. D’aquesta manera, obtindreu el dret de fer la vostra transferència de forma gratuïta i, en pocs segons, és a dir, en aquest procés, no es malgasta energia. Tot i això, cada energia del vostre telèfon intel·ligent o ordinador s’utilitza al màxim. I, per si no n’hi hagués prou, IOTA comporta una gran quantitat d’avantatges, com ara una tecnologia lliure i infinitament escalable i un sistema de seguretat que promet protegir-se fins i tot dels possibles atacs DDoS de la informàtica quàntica. El que IOTA deixa clar és que aquests nivells de seguretat s’assoliran a mesura que la xarxa adopti una massa crítica. Com més usuaris s’uneixin, més segura serà la xarxa IOTA.

La responsabilitat amb el medi ambient és un dels valors pilars d’IOTA, una acció que executa a través de la seva tecnologia basada en Tangle, motiu pel qual l’hem inclòs en la posició número dos d’aquesta llista de les idees ecològiques més influents a la criptografia. cosmo. 

La nostra tecnologia té la capacitat de millorar la vida, empoderar les persones i transformar la indústria. Avaluem acuradament l’impacte que les nostres accions tenen sobre la societat i el medi ambient ”.

  1. Prova d’estaca

És un protocol de consens l’objectiu principal del qual és operar, gestionar i protegir la xarxa blockchain d’una criptomoneda específica.

Aquest protocol es va crear per optimitzar la seguretat de la prova de treball i millorar l’escalabilitat de la xarxa blockchain de la majoria dels projectes que utilitzen la prova de treball i són limitats en aquest sentit..

Però una de les propostes de canvi més significatives és que la Prova d’estaca eradica completament la despesa energètica excessiva. Aquí no són necessaris els miners amb equips d’alt rendiment i potència informàtica ni l’elevat cost de les taxes de servei elèctric. Només es necessita el consum convencional d’un simple telèfon intel·ligent o ordinador comú.

És important assenyalar que no és necessari resoldre un problema matemàtic complex en aquest model de consens, com és el cas de la prova del treball. Per tant, els miners s’anomenen validadors, ja que mai els meus (aquí no tenen dificultats per resoldre problemes matemàtics), només validen.

La prova d’aposta està dissenyada perquè els validadors amb el capital més alt de la criptomoneda en qüestió (i els que tinguin una participació més llarga a la xarxa) tinguin una probabilitat més gran de ser escollits aleatòriament per validar les transaccions i obtenir una recompensa. Per fer-ho, han d’apostar una quantitat en aquesta criptomoneda. Com més gran sigui aquest capital, més possibilitats tindran de ser validador i obtenir la recompensa.

Actualment, moltes criptomonedes importants que es troben entre les 20 criptomonedes amb major capitalització borsària, segons Coinmarketcap, utilitzen aquest protocol de consens més respectuós amb el medi ambient, entre les quals destaquen: Cardano, NEO, Tezos i Tron, per anomenar més influents.

Aquesta idea, directa o indirectament sostenible i respectuosa amb el medi ambient, ocupa la primera posició de la nostra llista perquè ha estat la idea verda més impactant del nínxol de criptografia.. 

Vitalik Buterin, El fundador d’Ethereum ja està executant el protocol de prova d’estaca a la xarxa Ethereum, i té això a dir al respecte:

Em sentiria molt trist si la meva principal contribució al món fos afegir l’equivalent al consum elèctric de Xipre a l’escalfament global “.

Llegiu-ne tot Ethereum 2.0, l’últim desenvolupament de la cadena de blocs Ethereum.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me