WTI amplia el seu biaix baixista de 4 dies, amb un mínim de cinc mesos.

Durant la primera sessió de negociació asiàtica de dilluns, el WTI Els preus del cru no van poder aturar la ratxa decreixent de la setmana anterior, baixant a un mínim fresc per sota del nivell de 34,00 dòlars del dia, principalment a causa de les renovades preocupacions sobre la recuperació econòmica mundial, ja que el nombre de casos de COVID-19 continua augmentant. augment a Europa i els EUA. Recordeu-me que el 29 d’octubre el nombre de casos als Estats Units va augmentar fins a un màxim històric de 76.302. Mentrestant, el Regne Unit ha declarat un tancament nacional, ja que el nombre de nous casos diaris s’ha elevat a 50.000 durant els darrers dies, cosa que amenaça la demanda de petroli i fa baixar els preus del petroli.

A part d’això, el retard en el paquet d’ajuda dels EUA COVID-19 i les inquietuds per a les eleccions presidencials nord-americanes també estan exercint una pressió a la baixa sobre els preus del cru. A l’altra banda de l’estany, les tensions geopolítiques entre la Xina i alguns països notables, com els Estats Units i Austràlia, també van jugar un paper significatiu en soscavar els preus del cru. D’altra banda, el nou biaix alcista del dòlar nord-americà basat en la junta, desencadenat pel sentiment de risc del mercat, va arrossegar els preus del cru, ja que el preu del petroli està inversament relacionat amb el preu del dòlar nord-americà. Per contra, les converses positives entre el Regne Unit i la Unió Europea sobre el Brexit s’han convertit en un factor clau que contribueix a limitar les pèrdues més profundes del preu del cru. De moment, el cru es cotitza a 34,19 dòlars i es consolida entre 33,65 i 35,09.

Com ja hem esmentat, els temors a l’augment del nombre de casos de COVID-19 als EUA, Europa i algunes de les nacions asiàtiques notables alimenten contínuament les preocupacions sobre la recuperació econòmica, que al seu torn ha minat els preus del cru. Segons l’últim informe del Projecte de seguiment COVID-19, el nombre d’ocasions als Estats Units es va elevar fins a un màxim històric de 76.302 el 29 d’octubre. Al front europeu, la xifra del Regne Unit s’ha elevat a 50.000. casos per dia durant els darrers dies, cosa que va fer que el Regne Unit es convertís en l’últim gran europeu en anunciar un tancament nacional. Tenint en compte l’estat actual que envolta el coronavirus a Europa, els principals estats europeus, com Alemanya i França, estan disposats a entrar en tancaments parcials d’un mes per intentar aturar la creixent segona onada de la pandèmia. Això, al seu torn, ha continuat pesant sobre les perspectives de la demanda de cru.

A part d’això, la incapacitat del Congrés dels Estats Units per oferir un nou paquet d’estímul i els mercats decebuts abans de les principals eleccions dels Estats Units, on s’espera la victòria democràtica, també estan jugant un paper important a l’hora de soscavar els preus del cru. Mentrestant, les tensions creixents entre els Estats Units i la Xina continuen agafant ritme, cosa que exerceix una pressió addicional sobre el sentiment del mercat i contribueix a les pèrdues de cru.

Com a resultat, el dòlar nord-americà de gran abast va aconseguir estendre el seu biaix baixista de la setmana anterior, prenent algunes ofertes més en el dia, enmig d’un sentiment de mercat amb riscos i dades optimistes de l’economia més gran del món, que tendeixen a sustentar el Dòlar americà. No obstant això, els guanys del bitllet verd podrien ser de curta durada o temporals, enmig de l’empitjorament de les condicions del coronavirus (COVID-19) als EUA o del retard en el paquet d’ajuda COVID-19 dels EUA, per no oblidar els nerviosos previs a les eleccions presidencials nord-americanes . Tots aquests factors augmenten els temors a una desacceleració econòmica. Per tant, els guanys del dòlar nord-americà també podrien ser un factor clau que ha mantingut els preus del cru baix, ja que el preu del petroli està inversament relacionat amb el preu del dòlar americà. Mentrestant, l’índex del dòlar nord-americà, que fa un seguiment del dòlar verd contra una moneda d’altres monedes, ha pujat a 94.037.

A l’altra banda de l’estany, les pèrdues en els preus del cru també podrien associar-se als informes de les consultores noruegues Rystad Energy, que suggereixen que la demanda europea de petroli es reduirà el 10% del consum actual de petroli de 13 milions de bpd al novembre, o més més d’un milió de bpd de demanda.

Per contra, les converses positives entre el Regne Unit i la Unió Europea sobre el Brexit s’han convertit en el factor clau que contribueix a limitar les pèrdues més profundes dels preus del cru. Segons l’últim informe, les converses sobre el Brexit finalment han començat a intermitir senyals positius, cosa que al seu torn contribueix a limitar les pèrdues més profundes en termes del sentiment comercial del mercat..

De cara al futur, els comerciants mantindran els ulls posats a la caixina PMI Manufacturing de la Xina i a la PMI Manufacturing ISM dels EUA per a l’octubre. A part d’això, el continu drama que envolta les relacions entre els EUA i la Xina i les actualitzacions sobre el paquet d’estímul dels Estats Units no perdran cap importància. Bona sort!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me