Ús de Blockchain per afegir transparència a les organitzacions benèfiques

Al món que es va tornar a fer a través de la sèrie de revolucions industrials, el sistema de governança va ser més variat que mai. Al mateix temps, les estructures econòmiques que són la base de les mateixes alternatives governamentals també són substancialment diferents entre si. Per això, el món modern sovint es divideix en tres classes distintives: els països desenvolupats, els països en desenvolupament i els no desenvolupats. Hi ha altres termes per a la idea similar, però tots ells bàsicament divideixen el planeta en països rics, pobres i entre els que es troben.

Però, a mesura que el món es va entrellaçar mitjançant la tecnologia, especialment l’avanç de les TI, de sobte les persones del món desenvolupat van tenir l’oportunitat d’ajudar altres persones menys afortunades, fins i tot aquelles que viuen a l’altra banda del món. Un mecanisme que ho permet també es presenta en diferents formes, però un dels més dominants és la noció d’organitzacions benèfiques.

Des que es van originar a Europa durant els segles XVIII i XIX, organitzacions benèfiques de diferents tipus i causes s’han estès per tot el món. En alguns llocs, es van incorporar a una mentalitat cultural o religiosa existent que incloïa alguna forma de caritat d’acció directa. En d’altres, va crear gradualment la infraestructura per al procés de recaptació de fons o la seva assignació a la causa definida de la caritat.

Malauradament, un gran nombre d’aquestes organitzacions van acabar treballant d’una manera que no és benèfica. Aquí, fins i tot aquells que van destinar fons per als seus projectes encara en conservaven una gran part per als seus propis propòsits, com la promoció de la mateixa organització, convertint-se essencialment en una versió lleugera d’una organització empresarial clàssica..

A mesura que el nombre d’organitzacions benèfiques creix i la capacitat de les persones d’accedir-hi, gràcies a coses com bitcoin o serveis de pagament digitals, també augmenta, el problema de la rendició de comptes de beneficència continua persistint. Avui en dia, la gent pot emprar BTC per donar suport a una organització benèfica de la mateixa manera que accediria a una casino en línia, però el tema d’on van realment els diners perdura. Ara, ha sorgit un concepte que vol emprar blockchain com una manera de fer més transparent i més segur el tracte de les organitzacions benèfiques per a tots els implicats..

Formiga Financera

Ant Financial és l’afiliada de pagament d’Alibaba i recentment va anunciar que es traslladaria al projecte del domini del benèfic que s’admetrà amb una xarxa blockchain. El projecte estarà encapçalat per Ant Love, un organisme benèfic d’Ant Financial i la primera informació sobre aquesta iniciativa va arribar l’estiu del 2016. En aquell moment, la mateixa organització va explicar que el seu objectiu era començar a utilitzar aquesta tecnologia per proporcionar organitzacions benèfiques amb més transparència.

Més precisament, la plataforma que s’està desenvolupant actualment suposarà proporcionar una visibilitat elevada a coses com divulgacions benèfiques, històries de donants i informació molt més rellevant pel que fa als procediments financers d’aquestes organitzacions benèfiques. Per a moltes persones interessades a donar suport a una organització benèfica, aquestes dades poden significar la diferència entre dir sí o no.

Cheng Li, director tècnic d’Ant Financial, va afirmar que les funcions descentralitzades de la cadena de blocs permeten combinar-la molt bé amb els processos de caritat. A més, la cadena de blocs significa que l’historial de transaccions és molt més fiable i molt resistent a qualsevol tipus de manipulació.

Ampliant la iniciativa

Tot i que tots els detalls esmentats anteriorment es van produir fa gairebé un any, fonts de notícies de la Xina informen que Ant Financial inclourà empreses addicionals a la plataforma en desenvolupament, juntament amb organitzacions benèfiques, grups de comunicació i organitzacions de donants. Per a molts, l’èxit de la companyia amb Alipay, el servei dedicat d’Alibaba per a pagaments que va desenvolupar Ant Financial, és un gran indicador de les seves capacitats..

Actualment, dóna servei a més de 450 milions d’usuaris, una xifra sorprenent, sobretot a la llum del repressió recent contra la indústria de la moneda digital a la Xina. Aquest nivell d’acompliment demostra que l’empresa podria desenvolupar fàcilment una plataforma que fes un seguiment de les donacions a una organització benèfica i la forma en què es distribueixen al grup d’usuaris..

Al mateix temps, la Xina també pot proporcionar ràpidament la plataforma a una sèrie d’organitzacions benèfiques nacionals interessades, tenint en compte la mida del país. D’aquesta manera, totes les proves de la plataforma activa es podrien completar a l’estat xinès abans que la plataforma es traslladés a un mercat global.

El problema de la caritat

Es podria argumentar que les organitzacions benèfiques sempre tenien el problema de desenvolupar un procés de comptabilitat fiable que mantingués en contacte tots els seus donants. La qüestió no només està relacionada amb la idea de frau, que afecta només un nombre molt reduït d’organitzacions, sinó amb el procés global de moviment de diners. Per exemple, Live Aid és un dels exemples més coneguts de fons que van acabar en mans de funcionaris etíops que els van portar al mercat d’armes i van alimentar encara més el conflicte que l’organisme benèfic va intentar impactar de manera positiva..

Per descomptat, aquest és el segell distintiu del món modern i és probable que passin problemes de diferents tipus. Una de les controvèrsies més recents relacionades amb les organitzacions benèfiques va estar relacionada amb la qüestió dels fons que realment es destinen als destinataris. Una investigació va descobrir que no és estrany que hi hagi organitzacions on el 90% de totes les donacions reunides es destinin a la propagació de la mateixa entitat benèfica. Tot i que això no és criminal, el desequilibri de només un dòlar en 10 dòlars per a la gent i les causes que realment ho necessiten és sorprenent.

Per això, la plataforma desenvolupada per Ant Love podria ser el remei ideal per al mateix problema. Amb això, els donants podrien fer un seguiment dels seus diners a mesura que es mouen a través de la canonada de l’organització benèfica i d’aquesta manera es divulga completament. Naturalment, no totes les organitzacions benèfiques es donaran l’oportunitat d’aconseguir aquest tipus de plataformes, però fins i tot aquells que diuen “no” sense una bona raó enviaran un missatge que ressonarà clar i fort amb els possibles donants.

Amb l’ajuda d’una plataforma blockchain que faria les organitzacions benèfiques més transparents, es podria millorar molt el procés d’ajuda a les persones i les causes que ho necessiten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me