Trobar l’equilibri adequat en el comerç

El comerç als mercats financers és una feina dura. És clar, hi ha moments en què el comerç es fa senzill, sobretot durant les tendències sòlides, però sabem que la majoria de les vegades és una selva per aquí. Tothom intenta obtenir beneficis mortals amb el que té disponible i, la majoria de vegades, no ho aconsegueix, cosa que fa que es converteixin en víctimes..

Hi ha moltes incògnites en divises, molts indicadors tècnics i moltes més estratègies tècniques, molts esdeveniments fonamentals, com ara notícies econòmiques, comunicats de dades, bancs centrals, etc. Donald Trump i el Brexit han danyat el USD i el GBP moltes vegades en els darrers dos anys.

Però, sens dubte, som el nostre propi enemic més gran. Intentem que les coses siguin més fàcils quan són difícils, i sovint són bastant difícils en divises. També complicem les coses i les posem molt més difícils quan són fàcils. Com hem esmentat abans, de vegades les coses són bastant fàcils; durant fortes tendències, rangs clars, etc..

Podeu preguntar-nos com ens posem les coses difícils? Bé, de fet, comencem per com facilitem les coses quan no ho són.

Fer-ho fàcil quan és difícil

Ens confiem massa en nosaltres mateixos

Al principi, quan comencem a negociar divises, és gairebé segur que fallarem. Gairebé tothom falla la primera vegada, ja sigui amb un compte petit o gran en joc, però en el 99% dels casos són fons petits els que invertim en el nostre primer compte en viu. Gairebé tots els comerciants minoristes perden el seu primer compte quan surten en directe, ja sé que ho vaig fer amb un compte de 500 dòlars.

Després ens posem a treballar, treballant intensament per intentar comprendre el mercat i com es comporta. Aprenem tot tipus d’estratègies i tècniques i després anem a matar en el segon intent. Ara tenim més experiència, entenem els mercats i sabem operar fins a cert punt.

Comença a donar els seus fruits i comencem a guanyar oficis un darrere l’altre mentre en perdem alguns pel camí. El nostre compte comença a créixer i, a mesura que passen els dies, tenim més confiança. Vaig augmentar el meu compte de 500 $ a 4000 $ aproximadament en tres setmanes. És llavors quan ens confiem excessivament i comencem a operar com si fossim professionals. Alguns comerciants s’adhereixen a les seves tècniques de gestió de diners quan milloren en el comerç, però tard o d’hora la majoria de nosaltres ens dediquem a la cobdícia i comencem a cotitzar per sobre de les nostres possibilitats. Al cap i a la fi, per això ens vam dedicar a aquest negoci, oi? Bé no. Som aquí per aconseguir-ho a la llarga.

Una gran part dels operadors de divises que són nous en aquest joc perden en el seu segon intent i renuncien després. Vaig entrar per tercera vegada i finalment vaig arribar, però molts es van rendir després del segon fracàs. Això es deu al fet que van perdre quan van pensar que havien dominat el mercat. Sabem que fins i tot els comerciants amb més èxit perden, també els gestors de fons de cobertura, així que, per què creieu que mai no perdreu cap operació, ni tan sols un compte??

Confiem massa en la nostra estratègia

Per descomptat, de milers d’estratègies de comerç de divises que existeixen, la majoria no funcionen, n’hi ha algunes que funcionen. Tenim una secció amb millors estratègies de comerç de divises però és difícil per als nous comerciants escollir-ne un que funcioni sense orientació. He vist que els comerciants de divises publiquen tota mena d’estratègies ximples als fòrums forex, posant-los moltes esperances, com si haguessin trobat el Sant Grial. Llavors, òbviament, fracassen després d’unes quantes victòries.

Vull dir, fins i tot el comerciant de divises amb més experiència perd, sobretot en l’actualitat que la política ha fet que el mercat de divises es mogui i canviï de direcció com un boig. Quantes vegades hem vist fons de cobertura tancar l’any amb pèrdues? Ho veiem de tant en tant, si no sovint. Llavors, per què confieu en una estratègia de divises que funcioni el 100% del temps? Diria que les estratègies comercials us porten fins a un punt determinat, i que ha de provenir de la vostra comprensió del mercat.

Com es pot confiar en aquesta estratègia comercial?

Si enteneu bé el mercat i utilitzeu una bona estratègia juntament amb una tècnica estable de gestió de diners, no hauríeu de tenir massa problemes, però tot i així, segurament hi haurà perdedors. Per tant, no confieu massa en la vostra estratègia.

Fer-ho difícil quan és fàcil

Triem indicadors / estratègies estranyes

Si feu una ullada ràpida als blocs de divises més famosos on els comerciants publiquen les seves idees i anàlisis comercials, trobareu tot tipus d’indicadors i estratègies que us deixaran desconcertats. Sovint, els nous comerciants es desconcerten amb noms elegants i acaben utilitzant estratègies i indicadors comercials tan complexos que és impossible que només dos comerciants els extreguin de la mateixa manera.

Quan utilitzeu una estratègia comercial complexa que és difícil de posar en pràctica i interpretar, l’acabareu utilitzant tot sol. Si no sou un banquer central ni el cap d’un fons de cobertura important, segur que no ho esteu, el mercat no seguirà el vostre camí ni segons la vostra estratègia, perquè els mercats segueixen la majoria, generalment.

El més curiós dels nous operadors de divises és que, fins i tot quan el mercat és fàcil de negociar, amb períodes de fortes tendències alcistes i rangs clars, van fent un desastre de gràfics amb tot tipus d’indicadors, cosa que fa que els seus gràfics semblin fantàstics mapa. Tot el que necessiteu en un la tendència alcista és una línia de tendència o una mitjana mòbil, mentre que en els rangs, només necessiteu dues línies horitzontals. Viouslybviament, acabareu dificultant la vostra negociació i la vostra vida, cosa que comporta la pèrdua d’un altre compte. Per tant, el millor consell és que sigui el més senzill possible, cosa que farà que la vostra operació sigui molt més fàcil.

No necessitàvem res més que el 50 SMA (groc) per matar en GBP / USD la setmana passada

Intentem transbordar fins i tot quan no hi ha res a negociar o quan les coses no estan clares

Ah, overtrading. Personalment, mai no he patit cap operació excessiva, he estat tot el contrari, per ser sincer, i estic segur que això m’ha estalviat un o dos comptes. Probablement hauria renunciat després de perdre un tercer compte, però mai no vaig sobrepassar les meves inversions, ni tan sols quan era nou en aquest negoci i encara no quan dominava el mercat al segon i tercer compte..

He vist molts operadors de divises que operen com si estiguessin en una competència, intentant aconseguir cada pip del mercat. No som aquí per canviar tots els moviments i aconseguir cada pip. Estem aquí per ser rendibles i, per tant, guanyar diners i tenir èxit a la llarga. Comerç excessiu amb el cap i els sentiments, el que us fa desagradable i sovint paranoic. Sens dubte, això afectarà el vostre comerç fins i tot si sou el comerciant més experimentat i teniu a la vostra disposició les millors estratègies comercials.

En conclusió

No hi ha cap regla d’or per trobar l’equilibri adequat en el comerç. És un objectiu personal que hauríem d’assolir com a comerciants i que ningú no ens pot regalar, ja que és personal per a tothom, ja que tothom és únic. Una cosa és segura: no hauríem de fer les coses massa difícils amb estratègies estranyes i supercommercialització. Tampoc no ho hem de fer massa fàcil confiant massa en una estratègia de divises ni tan sols en nosaltres mateixos. Sempre ens hauríem de qüestionar. Per tant, trobar la “Mitjana Daurada” en el comerç és imprescindible en aquest joc i només vosaltres el podeu trobar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me