Tesla supera el valor de Bitcoin: quina és la millor aposta?

Fabricant de vehicles electrònics Tesla Motors és oficialment més valuós que Bitcoin. El 2 de juliol de 2020, el preu d’una acció de la companyia va ser de 1.208,66 dòlars, cosa que va donar a la companyia una capitalització de mercat total superior als 224.100 milions de dòlars. Es tracta d’una xifra astronòmica per a una empresa que encara perd diners en el seu balanç, i és clar que els inversors esperen la promesa futura de Tesla revolucionar la conducció, ja que sabem que farà que la companyia valgui molt més del que és avui.

Els inversors de Bitcoin fan el mateix amb la criptomoneda. Suposant que el preu d’un Bitcoin sigui de 9.000 dòlars, la capitalització borsària se situa al voltant dels 168.000 milions de dòlars. El seu màxim històric de gairebé 20.000 dòlars EUA, la capitalització borsària de Bitcoin és de 334.000 milions de dòlars. Amb la intenció de Bitcoin i Tesla de canviar el món mitjançant implementacions revolucionàries de tecnologia, és probable que els inversors i un hagin donat una ullada a l’altre..

Les accions tecnològiques i les criptomonedes han estat una bona aposta durant la dècada aproximada. És natural que els jugadors que inverteixin en un o altre (o en tots dos casos) es preguntin, quina és la millor aposta? Bitcoin o Tesla?

Per què Tesla és més valuós que Bitcoin ara mateix??

Els informes trimestrals més recents de Tesla informen al públic que la companyia va vendre 90.635 cotxes el trimestre anterior. En realitat, no és un nombre elevat en comparació amb fabricants d’automòbils més grans com Toyota, però la qüestió és que el nombre de cotxes venuts supera enormement les expectatives dels analistes de Wall Street.

En general, sota el lideratge d’Elon Musk, els inversors han estat alcistes a Tesla durant el mateix temps o menys del que han estat a Bitcoin. Un dels avantatges clau que té Tesla és que els cotxes Tesla tenen una utilitat immediata amb la qual els consumidors poden comptar ara mateix. Aquesta utilitat és la possibilitat de conduir un cotxe sense utilitzar gasolina, cosa que permet estalviar diners al consumidor. També parla del fet que cada vegada es compren més cotxes Tesla amb funcions d’automatització, cosa que significa que la gent ja no ha de conduir.

Tot i que Bitcoin sens dubte té utilitat com a sistema de pagament peer-to-peer, encara no es troba al nivell de la majoria de les monedes nacionals en termes de facilitat d’ús o adopció per part del públic o de les empreses petites, mitjanes i grans.

Què caldrà perquè Bitcoin avanci?

Augmentar l’adopció i la utilitat en el dia a dia des del punt de vista dels consumidors és el que caldrà perquè Bitcoin superi Tesla. L’ideal seria que nacions senceres decidissin apartar-se del govern o bé el món haurà de veure els governs i les grans corporacions adoptar Bitcoin a una escala més gran perquè el valor de mercat es mantingui per davant de Tesla.

La realitat és que Bitcoin té molts obstacles per superar per arribar a aquest nivell. Fins i tot pot passar que tota una generació de persones accepti Bitcoin com una forma de moneda vàlida perquè l’or digital valgui més que una empresa com Tesla Motors. Dues coses que separen els motors Tesla i Elon Musk per a Bitcoin és que Musk té autoritat sobre el futur de la companyia i el públic en general confia en les seves idees. Bitcoin confia en una comunitat de persones per compartir i implementar idees que escalin la cadena de blocs i facin més viable l’ús de la criptografia a la llarga.

Bitcoin o Tesla? Per quins haurien d’apostar els jugadors ara mateix?

La veritat és que és probable que ni Tesla ni Bitcoin siguin una bona aposta a curt termini. Els governs gasten cada vegada més diners en paquets d’estímuls per atendre el públic en general i la pandèmia del coronavirus segueix funcionant als Estats Units. Alguna cosa ha de donar i, quan l’economia acabi endarrerint-se, poca gent tirarà diners a Bitcoin o comprarà Tesla’s car. La primera onada de la pandèmia al març del 2020 compta com a prova. El preu de Bitcoin baixa fins als 3.100 dòlars nord-americans a mesura que la gent entrava en pànic.

A llarg termini, Bitcoin pot tenir més potencial pel que fa a l’explosió, però és probable que els inversors que guanyin apostes per Bitcoin sobre Tesla tinguin un horitzó d’inversió de més de 10 anys. Durant la pròxima dècada, Tesla és probablement l’aposta més estable garantida per obtenir beneficis als inversors, però Bitcoin pot tenir un alça més alt. Sigui com sigui, invertir en tecnologia sempre ha de formar part d’una cartera ben equilibrada. Tant si escolliu Bitcoin com si Tesla es redueix al vostre propi anàlisi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me