Sessió de divises dels Estats Units, divendres 2 d’agost: els refugis segurs són els beneficiaris de noves tarifes a la Xina

Ahir, el dòlar nord-americà estava en una tendència alcista que va començar dimecres al vespre, després de la reunió de la FED, que no va ser tan dolenta com s’esperaven els mercats. El FED va reduir els tipus d’interès en 25 punts bàsics, però els mercats esperaven una reducció de la taxa de 50 pbs o millor, el FED deixava la porta oberta per a noves reduccions de la taxa. Com a resultat, el dòlar nord-americà es va tornar força alcista després de la reunió, pujant gairebé 100 pips més amunt, però el dòlar nord-americà va començar a retrocedir després dels informes de fabricació dels Estats Units a la tarda. El PMI de fabricació final va ser una mica millor del que s’esperava i es va allunyar de l’estancament, però la fabricació d’ISM es va suavitzar encara més i ara es dirigeix ​​cap a la contracció.

A la tarda, això va començar a revertir la caiguda del dòlar americà, però el gran moviment es va produir més tard al vespre després que Donald Trump anunciés un augment dels aranzels a la Xina Un 10% sobre els 300.000 milions de dòlars restants de béns importats pels EUA. Va ser una sorpresa quan els mercats esperaven un acord comercial entre els dos països gegants. El fracàs d’aconseguir un resultat positiu en la reunió d’aquesta setmana entre els dos equips comercials a la Xina va ser un senyal que les negociacions podrien haver caigut a trossos, però els mercats no esperaven nous aranzels, de manera que va sorprendre que va fer baixar el dòlar americà. inicialment, però després es va convertir en una carrera per a refugis segurs. USD / JPY i EUR / CHF ara s’han tornat molt baixistes OR va augmentar ahir uns 60 dòlars més.

La sessió europea

  • Vendes minoristes italianes i producció industrial – Les vendes al detall es van convertir en negatives en les darreres tres lectures a Itàlia, que van caure un 1,0% en total de març a maig. Però, les vendes al detall van registrar un salt decent de l’1,9% al juny i, després de tres mesos negatius abans, es veu encara millor. La producció industrial també ha estat molt feble recentment, i va caure un 1,8% al març i al juny. Vam veure un augment de la producció al maig, però avui s’esperava un descens del 0,4% per al juny. La producció va caure, però, un 0,2%.
  • Vendes al detall de la zona euro – Les dades econòmiques de la zona euro s’han anat debilitant els darrers mesos, especialment la manufactura. La confiança dels consumidors també s’ha anat deteriorant a mesura que les projeccions econòmiques més àmplies semblen ombrívoles a Europa. Tot i que, avui, veiem algunes dades realment positives dels informes de vendes al detall. Vendes al detall publicades un salt decent de l’1,1% al juny després de la davallada que vam veure al maig. El salt de les vendes al detall és un bon senyal per a les properes setmanes.
  • La Xina respon a les tarifes dels EUA – El ministeri d’Afers Exteriors de la Xina ha dit aquest matí que la pilota és ara al tribunal dels EUA. El ministeri de comerç de la Xina també va afirmar que la Xina prendrà contramesures si entren en vigor els aranzels nord-americans. Estan molt insatisfets amb l’últim anunci de tarifes dels Estats Units i s’hi oposen fermament. Esperen que els EUA puguin esmenar els seus errors el més aviat possible. L’escalada comercial dels Estats Units no s’adiu amb els interessos mundials i esperem que ambdues parts puguin resoldre la seva disputa sobre la base de la igualtat
  • PMI Construction UK – Diferents sectors de l’economia del Regne Unit han caigut en contracció recentment, i la construcció ho va fer al febrer. Al juny, el descens es va aprofundir encara més en l’activitat de la construcció, amb l’indicador PMI caigut fins als 43,1 punts. S’esperava que aquest sector millorés una mica al juliol i que s’esperava l’indicador PMI en 46 punts, però es va perdre, arribant als 45,3 punts, cosa que significa una contracció profunda.

La sessió dels EUA

  • Taxa d’atur i guanys dels Estats Units – S’esperava que la taxa d’atur baixés fins al 3,6% als EUA, però es mantingué sense canvis, fins al 3,7%. Les nòmines no agrícoles del juliol dels EUA s’acostaven a les expectatives de 164K vs 165K esperades. La taxa de participació va augmentar fins al 63,0%, des del 62,9% anterior, que sembla ser el motiu pel qual la taxa d’atur no va caure aquesta vegada. Però, els guanys horaris mitjans MoM van augmentar un 0,3% enfront del + 0,2% esperat. Els guanys per hora mitjans interanuals també van augmentar fins al 3,2%, des del 3,1%. La subocupació va baixar fins al 7,0% del 7,2% anterior, cosa que és un altre bon senyal.
  • Comandes de fàbrica dels EUA – Les comandes de fàbrica han estat força volàtils els darrers mesos als EUA. Vam veure un descens del 0,5% al ​​febrer, seguit d’un salt de l’1,9% al març. Però a l’abril i al maig les comandes van caure un 1,0%. S’espera que l’informe d’avui mostri una altra inversió i una recuperació de les comandes de fàbrica en un 0,6%.
  • Sentiment revisat dels consumidors de la UoM dels EUA – El sentiment dels consumidors es va debilitar considerablement el primer trimestre d’aquest any, ja que aquest indicador va caure fins als 93 punts, però va millorar durant el segon trimestre. Tot i que, al juny, el sentiment va decebre arribant als 97,9 punts. El sentiment va millorar una mica el mes passat, arribant als 98,4 punts i s’espera que es revisi una marca més alta avui fins als 98,5 punts.

Oficis a la vista

Alcista GBP / USD

  • La tendència és baixista
  • El 50 MSA proporciona resistència
  • La retirada s’ha completat

L’indicador estocàstic es troba ara sobrevendut al gràfic H4

El GBP / USD s’ha tornat massivament baixista, ja que cada cop és més evident que el nou primer ministre Boris Johnson no aporta res de nou a la taula de negociacions del Brexit amb la UE. Com a resultat, GBP ha caigut i ahir aquest parell es dirigia a 1,20. Però les dades de fabricació nord-americanes més febles, així com l’anunci sorpresa sobre els aranzels, van fer que els dòlars nord-americans baixessin i el GBP / dòlar retrocedís a l’alça. Avui veiem una altra feble recuperació que sembla més aviat una consolidació i que el 50 SMA (groc) proporciona resistència a la part superior, de manera que sembla una bona oportunitat per fer curt aquest parell.

En conclusió

L’informe d’ocupació dels EUA ha sortit. La taxa d’atur va perdre les expectatives i es va mantenir en el 3,7%, que encara és un lloc molt bo, però es va deure principalment a l’augment de la taxa de participació. Els guanys van arribar millor del que s’esperava, cosa que és un signe positiu per a l’economia nord-americana i el dòlar americà que ara augmenta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me