Sessió de divises dels Estats Units, breu, 8 de gener: augment de la volatilitat de les tensions entre els Estats Units i l’Iran

El final de l’any passat va ser força tranquil, després de les eleccions del Regne Unit i l’acord de la primera fase entre els EUA i la Xina. Aquell dia vam veure un augment dels actius de risc, però la volatilitat es va reduir i els comerciants van tornar amb els peus a terra, després de l’optimisme inicial després d’aquests dos esdeveniments. Els mercats van romandre en silenci fins al nou any, a part d’algunes vendes àmplies en dòlars americans dels darrers dies del 2019, a causa del flux de caixa de finals d’any. Però, divendres passat, la situació es va revertir i els actius de risc van caure, mentre que els paradisos segurs van augmentar després que els EUA matessin el màxim líder militar iranià..

La situació es va calmar a principis d’aquesta setmana, però ahir a la nit Iran va atacar algunes bases nord-americanes a l’Iraq, on afirmen haver matat al voltant de 80 efectius. Els Estats Units van negar cap baixa i van dir que l’Iran va disparar. Els comerciants van fugir de nou dels actius de risc durant l’atac a la sessió asiàtica, però després que els Estats Units no semblessin massa molestos per respondre, les coses es van calmar i el sentiment va millorar. Tots els actors mundials es van unir, exigint la desescalada. Els mercats van tornar on eren abans de l’atac i ara els comerciants esperen a veure com evolucionarà a partir d’aquí.

La sessió europea

 • Comandes de fàbrica alemanyes – Les comandes de fàbrica han estat molt volàtils a Alemanya durant els darrers 2 anys i a l’octubre van registrar un descens del 0,4%. Tot i que avui es va revisar fins al 0,2%, cosa que va ser bona, però les comandes de novembre van registrar un gran descens de l’1,3% enfront d’un augment previst del 0,2%. Comandes de fàbrica WDA -6,5% enfront del -4,7% interanual previst. El Prior es va situar en el 5,5%, però es va revisar per sota del -5,6%.
 • El costat Iran / Iraq del conflicte – El líder de la milícia iraquiana ha comentat a primera hora d’aquest matí dient que s’ha produït la primera resposta iraniana, ara és el moment de la primera resposta iraquiana. Recordeu que l’atac aeri dels Estats Units també va matar un dels principals generals militars de l’Iraq, Abu Mahdi al-Muhandis. El ministre de Defensa iranià, Amir Hatami, va afegir que la resposta iraniana a qualsevol represàlia dels Estats Units serà proporcional al que faran els EUA. Trump ha convertit l’administració nord-americana en un “govern terrorista”, segons ell.

 • Confiança final del consumidor de la zona euro – La lectura final de la confiança dels consumidors del desembre es va situar en -8,1 punts com a primera lectura, per sota dels -7,2 punts del novembre. A continuació es detallen els detalls
 • Anterior -7.2
 • Confiança econòmica 101,5 vs 101,4 esperada
 • Indicador de clima empresarial -0,25 vs -0,18 esperat
 • Confiança industrial -9,3 contra -9,0 esperada
 • Confiança dels serveis 11,4 contra 9,5 esperats
 • No és prou temps per a un acord comercial UE-EUA – La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va comentar fa un temps sobre la qüestió del Brexit, dient que no hi ha prou temps per a un acord complet entre el Regne Unit i la UE a finals del 2020. Per tant, la UE i el Regne Unit hauran de prioritzar el que volen acordar a finals del 2020 si no hi ha cap extensió al període de transició.
 • La sessió dels EUA

  • Informe d’ocupació no agrícola ADP dels EUA – Es va publicar l’informe de canvi d’ocupació no agrícola ADP dels EUA i sembla bastant bo. El desembre, l’ocupació de l’ADP va augmentar en + 202 milers de milions contra els 160 milers previstos. A continuació es detallen els detalls:
  • El novembre va ser de + 67.000 k (revisat a + 124.000)
  • Petites empreses + 69.000 vs + 11.000 anteriors
  • Negocis de mida mitjana + 88 K vs + 29 K abans
  • Grans empreses + 45.000 vs + 27.000 anteriors
  • Productes que produeixen + 29 K vs-18 K abans
  • Servei que proporciona + 173 K vs + 85 K abans
 • Lagarde, del BCE, tement una guerra comercial amb els EUA – Christine Lagarde és la nova presidenta del Banc Central Europeu, si us l’heu perdut, després de fer-se càrrec de Mario Draghi i venir del FMI, així que parleu sobre el reciclatge dels millors llocs de treball dins d’unes poques elits. De totes maneres, va fer alguns comentaris justament ara, dient que la major amenaça per a l’economia és la recessió del comerç. La UE es recuperarà del Brexit, però haurà de reforçar els seus esforços per compensar.
 • Oficis a la vista

  Alcista OR

  • La tendència ha estat alcista durant molt de temps
  • L’alça ha agafat ritme
  • Els fonaments són alcistes
  • El recorregut cap avall està complet
  • Els 20 SMA proporcionen assistència
  Sembla que els 20 SMA proporcionen suport al gràfic H4

  L’economia mundial s’ha debilitat molt en els darrers dos anys i continua en un lloc difícil. Com a resultat, durant l’any passat s’han demanat refugis segurs, especialment l’or. Les tensions geopolítiques han afegit combustible a la tendència alcista de l’or i les recents tensions entre els EUA i l’Iran han fet que l’or creixi a l’alça. L’or va augmentar uns 90 dòlars més després que el màxim dirigent militar iranià Soleimani fos assassinat divendres passat i avui torna a augmentar els 60 dòlars després que l’Iran represali, atacant les bases dels Estats Units a l’Iraq. Els temors a una altra guerra a l’Orient Mitjà van augmentar, cosa que es podria convertir en una guerra nuclear, com va assenyalar Rússia.

  Però els Estats Units han pres els atacs amb míssils fàcilment. Van dir que no hi havia víctimes i que l’Iran va disparar. Bé, segur que esperem que fos així. Per tant, Gold ha retrocedit a la baixa, però ha estat recolzant les 20 SMA durant les últimes hores al gràfic H4. Ara la retirada s’ha completat per a Gold i sembla una bona oportunitat per anar molt lluny d’aquí. Les tensions continuen i l’economia mundial no prosperarà aviat, al contrari, de manera que l’or probablement es mantindrà alcista durant força temps..

  En conclusió

  Els mercats han passat avui per una muntanya russa. Els paradisos segurs van augmentar quan la guerra de l’Iran va llançar missatges contra els baixos militars dels Estats Units a l’Iraq, però després que els Estats Units s’abstinguessin de prendre represàlies o enviar senyals forts, els temors d’una altra guerra es van esvair i el sentiment va millorar. Ara mateix, els comerciants esperen al marge per veure cap a on anirà a partir d’aquí.

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me