Sessió de divises dels Estats Units, breu, 17 de desembre: els dòlars americans finalment troben una certa demanda, el GBP torna a la baixa a les jitters del Brexit

Recentment, els mercats s’han centrat en les eleccions del Regne Unit i en l’acord comercial entre els EUA i la Xina. Aquests dos números van rebre una resposta a finals de la setmana passada, després que els conservadors del Regne Unit guanyessin una forta majoria al Parlament, mentre que els EUA i la Xina van acceptar l’acord de la primera fase, que va millorar considerablement el sentiment la setmana passada. Els refugis segurs es van tornar baixistes USD / JPY va augmentar, mentre que els actius de risc es van convertir en alcista. Però, el sentiment es va esvair amb el temps després que l’atenció canviés en el que vindrà després.

Doncs el Tracte de la primera fase és complet i serà oficial poc després que les dues parts ho signin, però és només un acord agrícola, que no canviarà molt pel que fa a les compres xineses als EUA, respecte als nivells actuals. No aborda el robatori d’IP i la transferència forçada de tecnologia, que són els principals problemes.

Al Regne Unit, els conservadors van tenir una victòria neta dijous, però ara arriba el més difícil, ja que Boris Johnson no té un grup compacte. Tot i que el principal problema ara és l’acord comercial amb la UE, al qual s’haurà d’arribar a finals de l’any vinent, en cas contrari, serà només un Brexit sense acord, amb la caiguda del Regne Unit. Això serà difícil i el GBP ha abandonat la majoria dels guanys després de les eleccions. D’altra banda, el dòlar nord-americà troba una certa demanda, ja que els comerciants no saben si volen buscar paradisos segurs o si segueixen licitant els actius de risc.

La sessió europea

 • Índex de guanys mitjans del Regne Unit – Els guanys han estat força forts al Regne Unit i han superat el 4% al juliol, però s’han suavitzat en els darrers dos mesos i han baixat fins al 3,6% al setembre, que s’ha revisat al 3,7% avui. L’informe d’avui era per a l’octubre. s’esperava una nova desacceleració fins al 3,4%, però els beneficis es van afeblir fins al 3,2%, cosa que demostra que els beneficis estan tenint un impacte negatiu de la ralentització de l’economia. El canvi de recompte de demandants britànics es va elevar a 28,8 milers de milions respecte a la previsió de 21,2 milers. D’altra banda, la taxa d’atur va aconseguir un millor rendiment en caure fins al 3,8% enfront del 3,9% previst.
 • Rehn del BCE accepta que la inflació és força feble – Olli Rehn, membre del consell de govern del BCE, parlava anteriorment, dient que la inflació està realment moderada a Europa. La taxa d’inflació caurà clarament per sota de l’objectiu del BCE en els propers anys. El BCE ha monitoritzat contínuament tots els efectes secundaris de les taxes negatives. En general, les mesures de política monetària convencionals i no convencionals han tingut un efecte clarament positiu en l’economia i en la lluita contra el perill de deflació..
 • No hi ha més retallades de tarifes aviat per a Harper de RBA – Ian Harper, membre de la junta de la RBA, ha dit al WSJ a primera hora del matí que afanyar-se a reduir els avaluadors podria haver arriscat a sobreestimular l’economia. Els desfasaments en la política monetària sempre han estat llargs i variables. En aquest entorn, no voleu saltar l’arma (amb més reduccions de tarifes). No voleu estar en un lloc on estigueu sobreestimulats. Gran part del que estem veient és induït globalment. Els minuts mostren que el RBA està preparat per tornar a tallar si cal. La pregunta és: és necessari? Suposo que no és ara mateix.
 • No hi ha més extensions del Brexit per al Regne Unit – El portaveu del primer ministre britànic, James Slack, i va confirmar que no hi haurà més extensions del Brexit. Slack va dir que el manifest electoral era explícit en descartar qualsevol extensió del període de transició. El govern vol començar a negociar les futures relacions comercials tan aviat com sigui possible. Pretenem que la nova relació amb la UE estigui preparada per començar el gener del 2021. En totes les circumstàncies, deixem la unió duanera de la UE i el mercat únic.
 • Fitch no confia tant en el tracte comercial – L’agència de qualificació Fitch va dir que les tensions comercials entre els EUA i la Xina s’han reduït, però que encara no s’han resolt. A continuació es detallen alguns dels seus comentaris principals:
 • Les tensions comercials EUA-Xina continuen sent elevades
 • La renovació de l’escalada continua sent un risc important
 • Espera que l’economia de la Xina creixi prop del 6% el 2020
 • El creixement econòmic de la Xina donarà suport a les perspectives econòmiques mundials
 • Això ajudarà a estabilitzar el creixement mundial l’any vinent
 • Diu que la tendència de la demanda interna de la Xina pot complicar encara més els esforços per augmentar les importacions dels EUA

La sessió dels EUA

 • El BCE continua demanant als governs de la UE que augmentin la despesa fiscal – Kazimir, membre del Banc Central Europeu, va dir fa un temps que cal una millor coordinació de les polítiques fiscals i monetàries. Kazimir també va afegir que li preocupa que, tret que el bloc faci servir totes aquestes eines correctament, no vegi aviat cap recuperació estructural significativa.
 • Kaplan de FED se sent optimista en l’ocupació – El president de Dallas FED parlava a Nova York abans, dient que estem en una ocupació plena o que ja n’hem passat, no queda gaire folga. Espera que l’economia creixi aproximadament un 2% l’any vinent i que les pressions inflacionistes es mantinguin silenciades. El poder ha passat dels venedors de mercaderies al comprador, cosa que fa que sigui difícil per a les empreses repercutir en costos més elevats. Podem dirigir una força de treball més ajustada que la que hem tingut històricament sense pressionar els preus. La interrupció habilitada per la tecnologia limita el poder de fixar els preus de les empreses
 • Els EUA se centraran ara en l’acord comercial amb el Regne Unit – Lighthizer va dir anteriorment a Fox Business que l’acord comercial entre EUA i el Regne Unit és una prioritat. Espera que es duplicin les vendes agrícoles als EUA a la Xina. La primera fase de l’acord amb la Xina és totalment aplicable. No es pot reduir el dèficit mundial sense reduir el dèficit comercial amb Europa. Tenim un problema comercial bàsic amb Europa, hem de trobar maneres de vendre més béns a la UE.

Oficis a la vista

Alcista NZD / USD De nou

 • La tendència ha estat positiva durant uns 2 mesos
 • El retrocés inferior s’ha completat
 • El 50 SMA proporciona assistència

El 50 SMA ofereix suport avui

NZD / USD ha estat alcista durant més de dos mesos. El sentiment va millorar als mercats financers al setembre, després que els EUA i la Xina reduïssin els seus tons, després d’un estiu calent. A l’octubre, el sentiment va millorar encara més després de comentaris sobre l’acord de la primera fase. Les mitjanes mòbils han estat fent un gran treball en donar suport a aquest parell durant els retrocessos, impulsant així la tendència a l’alça en els períodes de temps més grans, com ara els gràfics diaris i H4. Tot i que també han ajudat els compradors del gràfic H1, tal com es pot veure al gràfic anterior.

Hem vist que NZD / USD s’inverteixen més al 50 SMA (groc), als 100 SMA (verd) i a principis d’aquesta setmana als 200 SMA (morats). a finals de la setmana passada, la situació va millorar encara més per als actius de risc després que Donald Trump signés l’acord de la primera fase i la NZD augmentés. Però, a principis de la setmana passada, vam escoltar alguns rumors que deien que significaven que només posposaven els aranzels de desembre. De manera que el sentiment es va fer una mica de cops i aquest parell va tornar a baixar. Però vam decidir comprar la retirada després que Trump i Xina confirmessin l’acord. Avui hem tornat a veure un retrocés més baix, però el 50 SMA es va mantenir com a suport al gràfic H4 i els compradors estan avançant a partir d’allà, de manera que encara quedem molt de temps en aquest parell..

En conclusió

El sentiment es va veure afectat ahir, però va continuar sent lleugerament positiu, després de l’acord de la primera fase i de la clara victòria dels conservadors la setmana passada. Però, la situació per a l’any que ve continua sent incerta pel que fa al comerç i la política, de manera que l’optimisme dels darrers dies s’ha erosionat ara i els comerciants segueixen sense saber si cal buscar seguretat cap a paradisos segurs o apostar per actius de risc.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me