Sessió de divises dels Estats Units, 5 de febrer – Un dia dels serveis a Europa

Avui ha estat un dia de serveis per a Europa, ja que l’informe PMI del servei s’ha publicat durant la sessió europea. L’economia de l’eurozona, així com l’economia mundial, s’han anat desaccelerant la segona meitat de l’any passat i sembla que no s’aturarà, ja que les xifres de serveis d’avui ho van confirmar una vegada més.

El sector dels serveis italians s’ha anat desaccelerant considerablement els darrers mesos i l’informe d’avui ha demostrat que aquest sector ha caigut en contracció, després que el sector de la fabricació caigués en contracció fa uns mesos. El sector dels serveis a França rep un doble cop, ja que les protestes dels armilles grogues perjudiquen especialment els serveis, a més d’un debilitament de l’economia de la zona euro.

El sector dels serveis ha estat en contracció a França des de fa uns mesos, ja que l’actualitat més alta en les xifres finals de PMI no canvia res. Els serveis alemanys van baixar al gener, mentre que el PMI de serveis espanyols va superar les expectatives i va augmentar en comparació amb el mes anterior. Les xifres de l’Estat espanyol van tenir un impacte positiu en el conjunt de les xifres de la zona euro, però l’índex de noves empreses a Espanya va caure al mínim en prop de dos anys, que es recuperarà en els propers mesos. Els serveis britànics també van disminuir gairebé a prop de la contracció, de manera que la incertesa del Brexit afecta tots els sectors de l’economia.

 • PMI de Serveis Espanyols – El sector de serveis a Espanya és el que presenta els millors resultats entre els principals països de la zona euro. Al desembre, l’indicador PMI dels serveis espanyols es va situar en 54 punts, tot i que s’esperava que baixés al gener fins als 53,1 punts. Però, va augmentar encara més fins als 54,7 punts. D’altra banda, l’índex de noves empreses va caure fins als mínims de gairebé dos anys.
 • PMI de serveis italians – El sector manufacturer ha caigut en contracció fa uns mesos a Itàlia. Els serveis van tenir una immersió a l’octubre per sota del nivell d’estancament, però van millorar en els darrers dos mesos. Ara, el sector serveis torna a caure en contracció, ja que el nombre de gener es va situar en 49,7 punts respecte als 50,5 anteriors.
 • Serveis francesos PMI – Les protestes dels armilles grogues es mantenen des de fa uns tres mesos a França, cosa que ha perjudicat el sector dels serveis en particular. El PMI de serveis es va situar en els 47,5 punts de desembre i el nombre d’avui ha augmentat una mica més, amb 47,8 punts, tot i que encara està lluny del nivell d’equilibri (50)..
 • PMI de serveis alemanys – A Alemanya, el sector serveis ha resistit una mica millor que a Itàlia i França. Tot i que el número d’avui ha baixat fins als 53 punts, des dels 53,1 del desembre. Tot i que ara mateix aquest sector està lluny de l’estancament.
 • PMI de serveis finals de la zona euro – El PMI de serveis de la zona euro va augmentar lleugerament, fins als 51,2 punts, des dels 50,8 punts del desembre, que ha estat afectat per les dades dels serveis espanyols. Però, la lectura composta es redueix al mínim des del juliol del 2013, mentre que el nou índex empresarial cau a la contracció dels 49,5 punts al gener, des dels 50,7 al desembre. Aquesta és la lectura més feble del nou sentiment empresarial des del juny del 2013.
 • PMI de serveis britànics – Els serveis britànics es van aproximar a la contracció al novembre, però van saltar més al desembre. La xifra d’avui, que correspon al gener, ha estat de 50,1 punts, per sota dels 51,2 anteriors, i també faltaven les expectatives de 51,1 punts. El Brexit continua perjudicant l’economia i cada vegada és més incert per a les empreses que inverteixin al Regne Unit.
 • Vendes al detall de la zona euro – Les vendes al detall van créixer un 0,3% al novembre i un 0,6% al desembre, que actualment s’ha revisat a l’alça fins al 0,8%. Però, l’informe d’avui, que correspon al gener, va mostrar un descens de l’1,6% aquell mes, cosa que va esborrar els guanys dels dos mesos anteriors. Les vendes interanuals van caure fins al 0,6%, des de l’1,8% anteriorment.

La sessió dels EUA

 • PMI de serveis finals dels EUA –A més dels informes de serveis d’Europa, a la sessió dels EUA tenim l’informe de serveis final dels EUA. Aquest indicador es va situar en els 54,2 punts del mes de desembre i s’espera que es mantingui sense canvis en els 54,2 punts. L’economia nord-americana es troba en una forma molt millor que la de la zona euro, i aquestes xifres expliquen la història.
 • PMI no fabricant ISM dels EUA  Aquest sector de l’economia nord-americana es troba en un estat realment bo, ja que es va mantenir per sobre del nivell de 60 durant uns mesos cap a finals de l’any passat. Tot i que va perdre més de tres punts al desembre, tal com demostrava l’informe publicat al gener. Avui s’espera que aquest indicador es redueixi als 57,2 punts respecte als 57,6 punts del desembre.
 • Optimisme econòmic IBD / TIPP dels EUA  Aquest indicador solia situar-se al voltant dels 56-57 punts a finals d’estiu i primavera, però ha disminuït durant els darrers mesos, mostrant que l’optimisme econòmic s’ha afeblit a mesura que l’economia mundial es desaccelera. Tot i que s’espera que la xifra d’avui augmenti fins als 53,1 punts des dels 52,3 punts anteriors.

Oficis a la vista

Alcista EUR / GBP

 1. La tendència es va tornar baixista la setmana passada
 2. Els fonaments es deterioren
 3. La incertesa del Brexit augmenta
Esperarem un retrocés superior als 200 SMA abans de quedar curts

El GBP / USD es va tornar baixista a principis de la setmana passada, ja que el pla de Brexit de Theresa May creixia cada cop més poc convencional per al Parlament britànic. Com a resultat, el GBP es va invertir a la baixa i va entrar en una tendència baixista des de llavors. Les dades econòmiques també s’han debilitat al gener i en el que va de mes, i la caiguda dels serveis d’avui ha donat al GBP una altra empenta a la baixa. Intentaré escurçar GBP / USD, però esperaré una recuperació superior als 200 SMA (porpra) abans d’obrir una negociació.

En conclusió

El dòlar americà continua arrossegant-se a poc a poc contra la majoria de les principals empreses forex, a part de l’AUD, que va rebre un impuls del Banc de Reserva d’Austràlia a la sessió asiàtica. Aquest tipus d’acció de preus ens indica que el mercat no sap cap a on recórrer, de manera que es recolza en els dòlars nord-americans només per estar al costat segur.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me