Sessió de divises dels Estats Units, 3 de desembre: els mercats se senten millor després de la cimera del G20, però no us deixeu portar

La cimera del G20 ja s’ha acabat i ha acabat molt millor del que molta gent esperava. No vam rebre cap sorpresa habitual de Donald Trump per xocar els mercats com en els darrers cims anteriors. Això va suposar un alleujament per als actius de risc i les monedes de risc que es van obrir amb una bretxa alcista més alta aquest matí. Tot i que, el salt es va produir principalment a causa de la treva entre els EUA i la Xina. Hi va haver comentaris per part d’ambdues parts segons els quals finalment van arribar a un acord, tot i que encara no el tenim. Per tant, no sabem si es tracta d’un acord oficial o només d’un acord verbal entre Donald Trump i el president xinès Xi.

Tot i això, les monedes de risc es van obrir amb una bretxa alcista més elevada, sobretot els dòlars bàsics, ja que l’AUD i el NZD són força vulnerables a les notícies relacionades amb la Xina. L’augment del CAD va ser encara més gran, però hi havia un altre motiu.

Aràbia Saudita i Rússia estan pressionant per reduir la producció de petroli i sembla que decidiran això en la reunió de l’OPEP + aquest dijous a Viena. El petroli també és al voltant d’un 5% més gran avui, de manera que això ha ajudat el CAD. Tot i que, la Xina i els Estats Units van sortir amb declaracions una mica contradictòries, de manera que el mercat es queda amb la respiració per veure si la guerra comercial entre els EUA i la Xina ha acabat realment i aconseguirem un acord aviat, o si això només una treva temporal. Tot i això, el sentiment és positiu avui i els comentaris del primer ministre italià Tria per reduir el dèficit del pressupost de l’any que ve ajuden a seguir sentint el sentiment.

La sessió europea

 • CAD i petroli més alts en converses de tall de producció – Avui els preus del petroli són gairebé un 5% més alts després que funcionaris de l’Aràbia Saudita comentessin que probablement decidiran reduir la producció de petroli. Els darrers dies hem escoltat comentaris similars de Rússia, de manera que sembla que el càrtel de l’OPEP + reduirà la producció a la propera reunió de dijous. Com a resultat, el CAD es troba molt bé i ha entrat en una tendència alcista que crec que durarà si l’OPEP decideix retallar la producció.
 • Polítics italians pressupostaris – Aquest matí hem escoltat el primer ministre italià, Giuseppe Conte, que comentava que treballa per reduir el dèficit a l’1,9-2,0% del pressupost de l’any vinent. Però el viceprimer ministre Salvini, que en realitat té més poder juntament amb Di Maio, va seguir posteriorment dient que la Comissió Europea no pot demanar a Itàlia un dèficit de l’1,9%. Per tant, els italians han acceptat reduir el dèficit fins al 2,2%, però la UE vol que es redueixi a l’1,9%, cosa que no estic segur que aconseguiran. Tot i això, els comentaris de Conte aquest matí han ajudat a millorar el sentiment i les accions europees són més altes.
 • Dombrovskis de la UE s’alinea amb Conte –El vicepresident de la Comissió Europea va fer un seguiment després que Conte digués que els tons han canviat a Itàlia i que estan en contacte intens amb Itàlia, però el pressupost italià encara necessita ajustos substancials.
 • PMI de fabricació europea – L’informe PMI de fabricació dels països europeus ha estat lleugerament millor del que s’esperava avui, cosa que és positiva, tot i que després d’una tendència de suavització. Però la fabricació italiana va mostrar una contracció més aquest mes. La fabricació espanyola va saltar més entre els països de la zona euro.
 • PMI Manufacturing UK – La fabricació britànica també s’ha reduït considerablement aquest any. Però avui ha saltat a 53,1 punts PMI des dels 51,1 punts anteriors, de manera que és un bon canvi. Tot i que el GBP no va fer massa cas d’aquests números.
 • El primer ministre britànic pot confiar en romandre al post en dues setmanes – La ministra britànica Theresa May va comentar fa un temps dient que espera seguir tenint la seva feina en dues setmanes, després de la votació de l’acord sobre el Brexit al Parlament. Va afegir que actualment està molt centrada en aconseguir que el vot sobre el Brexit superi la línia, però encara té molt més a fer que el Brexit..

La sessió dels EUA

 • Kaplan de FED no està molt convençut de l’economia dels Estats Units – El president de Dallas FED, Robert Kaplan, va dir fa un temps que l’economia nord-americana podria tenir un aspecte molt diferent a mitjan 2019 després que l’efecte d’estímul hagi desaparegut. Va afegir que els efectes d’estímul podrien enmascarar alguna debilitat de l’economia, però es va negar a comentar el camí de la pujada de tipus.
 • Clarida de FED sona més optimista El vicepresident de la FED, Richard Clarida, va dir en una entrevista amb Bloomberg que l’economia nord-americana es troba en molt bona forma i que la FED podria operar amb una inflació superior al 2%. la mateixa posició que actualment pel que fa als tipus d’interès excursionista. Aquesta és una notícia positiva per al dòlar americà.
 • Tweets de Donald Trump a la Xina – El president nord-americà Trump va fer una piulada justament ara que ell i el president xinès Xi són les dues persones que podrien produir canvis massius i positius en el comerç i més enllà de les dues grans nacions. També va esmentar Corea del Nord. Els agricultors nord-americans seran grans i ràpids beneficiaris de l’acord comercial amb la Xina, que té la intenció de comprar productes agrícoles immediatament. Va afegir que els Estats Units són els productes agrícoles més segurs i nets, però no n’estic tan segur. Estats Units lidera el món en aliments transgènics, qualsevol ho recorda?
 • PMI manufacturera canadenca  El sector de la fabricació s’ha desaccelerat al Canadà aquest any com a la resta del món. Tot i que avui hem vist un salt en la fabricació de tots els països principals, a part d’Itàlia, probablement també veurem un nombre positiu de Canadà.
 • PMI fabricant nord-americà La fabricació nord-americana es troba en la millor forma entre els països desenvolupats que es troben actualment en els 57,7 punts PMI. Tot i que s’espera que es redueixi una mica avui fins als 57,5 ​​punts, cosa que no suposaria un gran descens, però encara podem obtenir un nombre positiu.
 • Despeses de construcció als EUA La despesa en construcció ha estat força feble als EUA, amb una mitjana aproximada del 0,0% al 0,1%. Tot i que avui s’espera que la despesa en construcció del mes d’octubre hagi saltat un 0,4%, tot i que no agafeu la respiració.

Oficis a la vista

USD / CAD baixista

 1. La tendència ha esdevingut baixista
 2. La traça més alta va ser completa
 3. Els fonaments són baixistes

Vam decidir vendre ja que la recuperació estava completa al gràfic de 15 minuts

Vam anar poc USD / CAD Fa un temps. Aquest parell de divises es va convertir en baixista durant el cap de setmana, obrint-se amb un buit baixista de 50 pip i empenyent més cap avall. Els fonaments finalment es van tornar alcistes per al CAD, ja que l’OPEP decideix reduir la producció, mentre que els EUA, el Canadà i Mèxic van signar l’acord comercial. Esperava que la recuperació finalitzés al gràfic H1 i arribés als 200 SMA en aquest període de temps, però en moviments tan forts hem de canviar els gràfics de marcs de temps més petits. Per tant, hem decidit vendre aquest parell perquè la recuperació s’ha completat al gràfic de 15 minuts, ja que l’estocàstica es va tornar a comprar excessivament. Aquest comerç va anar força bé i vam reservar els nostres beneficis.

En conclusió

La cimera del G20 finalment ha acabat i hem aconseguit un avenç en força qüestions. Sembla que la Xina i els Estats Units s’entenen ara i el sentiment ha millorat considerablement, situant avui les monedes de risc en una tendència alcista, a part del GBP, però aquest és un altre tema. Tot i que, no estigueu massa segurs d’aquesta inversió del sentiment del mercat perquè encara no tenim un acord oficial, de manera que la guerra comercial no ha acabat fins que no ho aconseguim per escrit.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me