Sessió de divises dels Estats Units, 1 de juliol: torna el sentiment de risc després de la cimera del G20, el USD torna

El sentiment ha estat realment negatiu en els mercats financers en els darrers mesos, ja que la guerra comercial mundial va augmentar i l’economia mundial es va tornar encara més feble en el segon trimestre d’aquest any que en el quart trimestre de l’any passat, que ja era força feble. Els tons dels Estats Units i la Xina s’han escalfat encara més les darreres setmanes, cosa que va fer mal encara més el sentiment. Però hi havia una lleugera esperança que la cimera del G20 celebrada divendres i dissabte de la setmana passada donés algun resultat positiu. Però, al mateix temps, hi havia el risc d’una altra cimera fallida del G20 que tornaria el sentiment encara més negatiu.

Però la Cimera del G20 va ser millor del que esperaven la majoria i els comentaris del president nord-americà Donald Trump i de funcionaris xinesos apunten ara a un acord comercial aviat. La reunió entre Trump i el president xinès Xi ha anat bé, cosa que ha tornat a fer positiu el sentiment als mercats financers després de molt de temps. Els mercats borsaris s’han obert amb una gran bretxa alcista més elevada aquest matí i s’han enfilat a la sessió europea, mentre que els paradisos segurs han baixat. OR ha perdut més de 50 dòlars i ha tornat per sota dels 1.400 dòlars, mentre que USD / JPY i EUR / CHF s’han tornat alcistes avui, el que significa que el CHF i el JPY estan sota pressió. El dòlar americà també es troba millor avui, ja que el final de la guerra comercial amb la Xina eliminaria un dels principals components negatius del Buck.

Sessió Europea

 • PMI de fabricació de la zona euro – El sector de la fabricació ha estat el més afectat per tot el món a causa d’aquesta guerra comercial i les xifres d’aquest matí provinents de l’Àsia Oriental ho han confirmat, igual que les xifres d’Europa. La fabricació xinesa de Caixing va caure per sota del nivell de 50, cosa que significa que va caure en contracció el mes passat, mentre que el Japó ja hi era, però va caure més per sota com van mostrar els números. L’informe sobre la fabricació de la zona euro del mes de maig s’ha publicat aquest matí i mostrava una altra desacceleració, que passava dels 47,8 punts als 47,6, sense tenir en compte les expectatives. Tot i que això no va suposar una gran sorpresa, ja que tots els números de fabricació dels països de l’euro s’han reduït avui. El PMI fabricant alemany ha arribat als 45,0 punts avui, per sota dels 45,4 punts esperats i anteriorment. Almenys, la fabricació francesa es manté força bé tot i baixar també fins als 51,9 punts, des dels 52,0 anteriors, però encara es manté en expansió. La indústria manufacturera italiana també va alentir la caiguda dels 49,7 punts als 48,4, sense esperar els 48,7 punts. La fabricació espanyola també va caure en contracció el mes passat, passant de 50,1 punts a 47,8.
 • PMI Manufacturing UK – La fabricació del Regne Unit va caure en contracció al maig, tal com mostrava l’informe del mes passat. S’esperava que la fabricació del Regne Unit anés a l’alça al juny, però es va reduir profundament en la contracció, baixant fins als 48 punts contra els 49,5 punts esperats. Aquesta és la lectura més feble des del febrer del 2013. El component de producció també va caure fins als 47,2 punts respecte als 50,3 anteriors. Aquesta és la lectura més baixa des de l’octubre del 2012. L’oferta monetària de M4 també va disminuir un 0,1%, mentre que s’esperava que augmentés un 0,6%. Després de l’acumulació d’inventaris del primer trimestre per part de les empreses britàniques abans d’un Brexit disruptiu, ara la forma de l’economia es mostra realment i és força feble.
 • L’OPEP haurà de continuar les retallades de producció – El ministre d’Energia de Rússia, Alexander Novak, parlava aquest matí sobre la qüestió i va dir que tots els ministres aprovaven la pròrroga de 9 mesos de l’OPEP +. No hi ha cap proposta per prorrogar les retallades de més de 9 mesos, l’Iran va confirmar a la reunió que la pròrroga de 9 mesos és bona i que es mantindran totes les quotes actuals de l’OPEP +.
 • El Brexit es posposarà de nou també? – El candidat a la direcció conservadora, Jeremy Hunt, comentava anteriorment sobre el Brexit. Va dir que decidiria abans del 30 de setembre si és possible un acord sobre el Brexit. Té plans de negociar amb els líders de la UE el juliol i l’agost. Però és probable que Boris Johnson prengui la posició de líder conservador i de primer ministre.

Sessió dels EUA

 • Els funcionaris xinesos es tornen optimistes després del G20 – Fa un temps, Yi, del Banc Popular de la Xina (PBOC), va fer un munt de comentaris a Finlàndia. Va dir que la reducció de l’oferta del mercat laboral és un factor del creixement més lent i que l’augment dels estàndards ambientals també perjudica el creixement. L’oferta de mà d’obra de la Xina va arribar al seu màxim al 2010-2011. La taxa de creixement es moderarà a mesura que creixi l’economia. Excedent de compte corrent per mantenir-se per sota de l’1% del PIB. L’economia es basa bàsicament en la demanda interna i el consum és ara els 2/3 del creixement. La Xina encara té molts estalvis, mentre que el ritme de creixement és del 6%. La Xina no vol una devaluació competitiva. Encara tenim la política i intentem mantenir l’estabilitat de la RMB. Tampoc vol la devaluació competitiva de la RMB. La Xina continuarà amb la reforma de la moneda estrangera orientada al mercat. Els tipus d’interès es troben actualment en nivells còmodes. La futura política de PBOC serà prudent. El resultat del G20 va ser una mica millor del que s’esperava. El full de ruta per a les converses comercials és molt constructiu.
 • Falih, de l’Aràbia Saudita, confirma l’extensió de tall de producció – El ministre del petroli saudita Al-Falih parlava fa un temps abans de la reunió de demà de l’OPEP. Va dir que l’OPEP ja estava d’acord en els principis del canvi de producció. Ja van acordar els principis de la renovació i més països volen 9 mesos en lloc de 6 mesos. La producció de petroli de juliol de Saudita va arribar als 9,7 milions de barrils diaris. La producció de petroli saudita serà inferior a 10 bpd. La conformitat de l’OPEP + serà molt millor en 2H i la demanda no tindrà necessàriament un aspecte negatiu per al 2020. L’Iran no vol que l’OPEP condemni els EUA en aquesta reunió. Ja estem veient com augmenta la demanda de petroli. Tot apunta cap a la direcció correcta. Espera demà un acord sobre la carta de l’OPEP +. L’Iran va acordar totes les qüestions en reunir-se amb el rus rus Novak.
 • El BCE no és optimista quant a la inflació – Els membres del BCE, Pablos Hernadez de Cos i Klaus Knot, parlaven a Hèlsinki, dient que la inflació està lluny de l’objectiu. Viouslybviament, ens trobem en una situació difícil, la inflació està lluny de l’objectiu i l’1,6% previst per al 2021 està lluny del seu objectiu. Encara patim una incertesa perllongada, però no ens trobem en un territori recessiu. Les expectatives de Q2 i Q3 són menys favorables que per a Q1. És indiscutible que la inflació continua sent massa baixa i, si hi ha un escenari advers, el BCE ha decidit actuar
 • PMI de fabricació ISM dels EUA – L’informe de fabricació ISM dels EUA no va ser tan dolent com s’esperava. El PMI de fabricació ISM es va situar en 51,7 punts al juny, mentre que s’esperava caure dels 52,1 punts del maig als 51,0 punts. El PMI de fabricació final també va sortir millor, a partir del gairebé estancament, fins als 50,6 punts dels 50,1 punts del maig, que s’esperava mantenir al mateix nivell al juny. El component ocupació també va millorar, passant als 54,7 punts dels 53,7 punts anteriors. Tot i que altres indicadors com els preus pagats van sortir força dèbils, amb 47,9 punts respecte als 53,2 anteriors, i les comandes noves també van caure fins als 50,0 punts, la qual cosa significa estancament, enfront dels 52,7 punts anteriors..

Alcista USD / JPY

 1. La tendència ha canviat els darrers dies
 2. Els fonaments es tornen alcistes per a aquest parell
 3. El 20 SA proporciona suport al gràfic H1

Ara les mitjanes mòbils proporcionen suport per a aquest parell

El USD / JPY ha estat baixista durant uns dos mesos des que es va reduir després de l’escalada de la guerra comercial. Aquest parell va perdre al voltant de 500 pips durant aquest temps, però en els darrers dies la situació ha millorat per a aquest parell i ha fet una inversió alcista. El preu ha pujat al voltant de 150 pips des del fons i es va obrir amb una gran bretxa alcista ahir a la nit quan es van obrir els mercats, a causa dels tons positius de la cimera del G20. El 20 SMA (gris) també proporciona suport per a aquest parell, cosa que significa que en aquest moment els compradors controlen.

En conclusió

La Cimera del G20 ha millorat les coses per als mercats financers i ara hi ha un nou ambient positiu als mercats. Els comerciants s’allunyen dels paradisos segurs i el dòlar ha millorat considerablement. Però l’economia mundial continua debilitant-se, tal com es van mostrar avui en dia els informes sobre fabricació de la resta del món, a part dels EUA.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me