Senyals de divises Breu resum de la sessió dels EUA, 5 de desembre: els mercats continuen esperançats però prudents

El sentiment als mercats financers es va tornar negatiu a principis d’aquesta setmana després dels comentaris de Donald Trump que podria ajornar l’acord de la primera fase amb la Xina fins a les eleccions presidencials de l’any vinent a la Xina. El decebedor informe de fabricació ISM dels EUA dilluns també hi va tenir un paper important, ja que va demostrar que aquest sector està caient més en contracció, en lloc de millorar. Però ahir vam escoltar a Donald Trump que les converses comercials amb la Xina van bastant bé, mentre que Bloomberg va publicar un informe que deia que l’acord de la primera fase podria ser oficial el 15 de desembre..

Això va millorar el sentiment, tot i que els mercats no se’n fugen. En canvi, són prudents, però amb un lleuger biaix pel risc. El ministeri de comerç de la Xina va dir avui que estem en estret contacte amb els Estats Units en matèria de comerç. Això va mantenir el sentiment una mica positiu, però prudent, ja que ja hem estat a la fase final de l’acord comercial i del Brexit, però no hem superat la barrera. Les OPEP han començat les seves reunions a Viena, però fins ara no hi ha cap suggeriment clar sobre quina decisió poden prendre, tot i que hi ha possibles xerrades de retallades de producció més profundes. Això ha mantingut la tendència alcista de WTI Oil, tot i que no crec que l’OPEP torni a reduir la producció, només juguen les seves cartes per augmentar els preus del petroli.

La sessió europea

 • Comandes de fàbrica alemanyes – Les comandes de fàbrica han estat volàtils a Alemanya durant més d’un any, tot i que van registrar un bon augment de l’1,3% a partir del setembre del mes passat, que es va revisar a l’1,5% aquest mes. Però l’informe d’avui, que corresponia a l’octubre, ha tornat a ser negatiu i ha registrat un descens del 0,4%, perdent les expectatives del 0,3%.
 • Vendes al detall de la zona euro – Les dades de vendes minoristes europees s’han publicat aquest matí i el volum de comerç al detall ajustat estacionalment ha disminuït un 0,6% a la zona de l’euro. Al setembre de 2019, el volum de comerç al detall va disminuir un 0,2% a la zona de l’euro i un 0,1% a la UE28. Malgrat això, els óssos es queden fora del mercat. Sembla que els inversors esperen a veure xifres de l’NFP demà abans de fer més apostes.
 • PIB revisat de la zona euro 

  Creixement del PIB a la zona euro i a la UE28: el PIB desestacionalitzat va augmentar un 0,2% a la zona de l’euro (EA19) i un 0,3% a la UE28 durant el tercer trimestre del 2019. El setembre del 2019, el volum de comerç al detall va disminuir un 0,2% a la a la zona de l’euro i un 0,1% a la UE28. Malgrat això, els óssos es queden fora del mercat. Sembla que els inversors esperen a veure xifres de l’NFP demà abans de fer més apostes.

  L’EUR / USD va mostrar una falsificació alcista al gràfic de 4 hores quan va superar el nivell de resistència d’1,1090. Però els guanys es van limitar a mesura que el parell va canviar per cotitzar per sota de la resistència 1.1090 just a la propera vela. De moment, aquest nivell s’estén amb una forta resistència i per sota d’aquest podem esperar un lleuger retrocés en EUR / USD fins a 1.1060 i 1.1038. Per contra, la ruptura alcista pot conduir els preus EUR / USD cap a 1.1120.

 • Una caiguda considerable de les comandes d’enginyeria alemanyes – L’organisme d’enginyeria alemany VDMA va sortir amb novetats més aproximades per al sector de fabricació del país. VDMA va informar una caiguda de l’11% de les comandes d’enginyeria a l’octubre de l’any anterior. A mitjan aquest any, les comandes de fàbrica van caure aproximadament un 3% interanual, de manera que això continua mostrant algunes preocupacions per al sector manufacturer alemany en el quart trimestre. VDMA assenyala que les comandes nacionals han baixat un 13%, mentre que les comandes estrangeres han baixat un 10% en relació amb fa un any. Pel que fa a la tendència a l’empitjorament, esmenten que molts clients retenen les inversions a causa de les preocupacions econòmiques mundials; afegint que:

  “Els últims signes d’esperança per acabar amb la recessió econòmica de la indústria alemanya encara no tenen cap efecte en els llibres de comandes de les empreses d’enginyeria mecànica”.

La sessió dels EUA

 • Saudi’s Feel Good About OPEP Meeting – Ha començat la reunió de l’OPEP i el príncep Abdulaziz bin Salman, ministre del petroli de l’Aràbia Saudita, va dir que se sent bé amb la reunió de l’OPEP +. Hi ha hagut xiuxiueigs que està pressionant molt dur per intentar aconseguir que altres membres de l’OPEP s’incorporin a la idea de retallades de producció més profundes. Dit això, caldrà veure si Rússia –un obstacle clau en els plans– estarà d’acord amb aquesta proposta.

 • Lane Speaking de BOC – El subdirector del Banc del Canadà, Timothy Lane, parla i diu:
 • la incertesa econòmica mundial probablement persistirà fins i tot si els Estats Units i la Xina arriben a un acord comercial
 • és probable que la incertesa mundial tingui un efecte durador: queden preguntes sobre si els preus del mercat reflecteixen plenament els riscos
 • El to de l’evolució de les últimes setmanes dóna al banc més confiança en les seves perspectives de creixement i inflació a l’octubre
 • Les fortaleses econòmiques notables i la inflació objectiu fan que el Canadà sigui resistent, però no sigui immune
 • els efectes perjudicials del conflicte comercial només es compensen parcialment amb una política monetària més fàcil
 • les dades recents auguren bé la situació financera de les famílies i la despesa futura, tot i que la confiança dels consumidors s’ha anat suavitzant
 • el fort endeutament de les famílies crea vulnerabilitats que podrien amplificar qualsevol xoc negatiu per a l’economia; baixar encara més les taxes podria empitjorar les vulnerabilitats
 • Les dades de creixement salarial de l’ocupació canadenca suggereixen que el mercat laboral continua endurint-se
 • el suport d’una despesa més elevada per part dels governs provincials que s’espera per a Wayne el 2020 a mesura que es consolidi la consolidació a Ontario i Alberta en els darrers anys, llavors el BC i el Québec es normalitzen
 • no hi ha cap motiu perquè el Banc del Canadà passi al mateix temps que la Reserva Federal dels Estats Units quan es tracta de moviments de tipus
 • la desviació entre les polítiques monetàries del Banc del Canadà i la Fed dels Estats Units no és tan dura com de vegades pretrades
 • a retrospectiva, els moviments al Canadà i als Estats Units cap a pressupostos d’equilibri a partir del 2010 van ser prematurs
 • Xina parla molt bé
 • l’alto el foc a Síria es manté
 • discutirà l’evasió de les sancions de l’Iran amb Alemanya
 • diu que una Alemanya està una mica sota les seves contribucions a l’OTAN i ell i Merkel en parlaran
 • L’OTAN és més forta que mai
 • Trudeau diu que s’enfronta quan se li pregunta pel vídeo
 • El primer ministre canadenc, Trudeau, és un noi simpàtic, però probablement molest que Trump el cridés per a contribucions de l’OTAN
 • tots els països que han parlat sobre Huawei no van a avançar amb la companyia
 • PMI no fabricant ISM dels EUA – Es va publicar l’informe de fabricació ISM dels EUA i va perdre les expectatives, caient a 53,9 punts enfront dels 54,5 esperats. L’ocupació va sortir més alta, tot i que va arribar als 55,5 punts enfront dels 53,7 del mes passat, les noves comandes també van augmentar als 57,1 punts respecte als 55,6 del mes passat, mentre que la producció va registrar un descens massiu fins als 51,6 punts enfront dels 57,0 de l’octubre. Les comandes d’exportació van augmentar fins als 52,0 punts enfront dels 50,0 del mes passat, les importacions van caure fins als 45,0 enfront dels 48,5 punts del mes passat.
 • Oficis a la vista

  Alcista NZD / USD

  • La tendència ha estat baixista des de fa més d’un mes
  • El retrocés inferior s’ha completat
  • El 50 SMA va proporcionar suport
  • Els fonaments s’han tornat alcistes

  El 5100 SMA ha finalitzat la recuperació avui

  NZD / USD va fer una inversió alcista a principis d’octubre, que semblava una altra recuperació més alta abans que els venedors passessin més avall. Però els venedors no van tornar i no els hem vist des de llavors. Hem vist disminuir diversos retrocessos, però els compradors han tornat i han controlat les coses.

  El sentiment ha millorat per als actius de risc a mesura que ens acostem a la fase final de l’acord de la primera fase entre els EUA i la Xina. Hi ha hagut esdeveniments i comentaris que han portat aquest acord endavant i enrere, com els comentaris d’ahir de Donald Trump que podria ajornar l’acord fins que acabin les eleccions xineses, responent a que la Xina apunta a l’electorat de Trump amb objectius de represàlia.

  Però, avui hem sentit a Bloomberg que l’acord es podria signar el 15 de desembre, tot i la retòrica acalorada, que va calmar els nervis. Donald Trump també va ajudar el sentiment quan va dir fa un temps que les converses amb la Xina van molt bé.

  NZD / USD havia retrocedit a la baixa durant la sessió asiàtica, però el 50 SMA (groc) va proporcionar un sòlid suport al gràfic H1. El preu va rebotar aquesta mitjana mòbil a mesura que el sentiment va millorar després dels comentaris de Trump a la cimera de l’OTAN. Per tant, aquest parell és força alcista ara i mirarem d’obrir un senyal de compra en un altre retrocés inferior, fins al 50 SMA.

  En conclusió

  El sentiment ha estat força negatiu en els darrers dos dies, ja que les borses es van retirar i els paradisos segurs van augmentar. Però això ha canviat en les últimes hores, sobretot després de l’informe de Bloomberg i els comentaris de Donald Trump. Oblideu-vos de les dades econòmiques, les paraules fan mal més que les dades actualment.

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me