S’hauria de creure ‘Craig Wright, Satoshi’?

Si es cregués les seves paraules, llavors és Satoshi Nakamoto. Però la manca d’evidències —o almenys de veritat per a les seves proves— convenç a alguns a pensar el contrari.

Craig Wright va sortir públic dilluns sobre la seva participació en la creació de Bitcoin i la tecnologia blockchain. No gaire després de la notícia, però, es van llançar dubtes ràpidament, concretament a Reddit, ja que semblava que la signatura digital presentada per Wright estava lluny de ser la clau de la veritable identitat de Nakamoto..

També publicada a la publicació del bloc de Wright, la signatura no és un text “Sartre”, sinó una signatura disponible públicament d’una transacció de Bitcoin amb data del 12 de gener de 2009, segons un usuari de Reddit.

Reddit Post

Especulacions que Wright és un engany i les preguntes sobre la veritat continuen circulant a mesura que la comunitat Bitcoin demana aclariments. Aquesta situació s’agreuja encara més amb el fet que dues persones clau de l’ecosistema de Bitcoin: el científic en cap de la Fundació Bitcoin, Gavin Andresen, i el director fundador, Jon Matonis, creuen Craig Wright és Satoshi Nakamoto.

I, per tant, tothom es queda preguntant, especulant i desitjant desesperadament conèixer la veritat sobre Wright, que va afirmar ser l’autèntic creador de Bitcoin.

Podria ser un engany més?

Es va informar que Wright va demostrar en privat la seva pretensió de seleccionar només persones. La BBC també va escriure que planeja fer públics tots els detalls perquè altres persones interessades puguin verificar la seva identitat. Tanmateix, el públic ara està dividit, instant Wright a publicar la mateixa informació que va convèncer Andresen i Matonis d’acceptar-lo com el veritable inventor de Bitcoin.

La credibilitat de Wright es posa en línia després d’admetre a la publicació del seu blog que la signatura és autèntica, cosa que més tard no va poder passar l’escrutini públic:

“El fitxer concret que utilitzarem és el que hem anomenat Sartre. El contingut d’aquest fitxer s’ha mostrat a la figura següent. “

Alguns diuen que la llarga explicació de Wright al seu blog consisteix a convèncer el públic que és el que diu que és, però tot i així va escollir mantenir-se privat —excepte uns quants— trossos d’informació vitals.

En cas que l’admissió de Wright sigui falsa, Andresen i Matonis perdran ràpidament la confiança del públic, amb la Fundació Bitcoin caient amb ells.

Es controla Wright?

Desemmascarant el propòsit real

Tants girs argumentals han estat representats des de llavors per les ments creatives i qualsevol d’aquestes podria ser certa.

Wright va compartir amb la BBC que ell mateix no rebia adoració ni premis. En lloc d’això, només volia quedar-se sol, juntament amb la gent que tenia a prop. Tanmateix, la seva revelació per si mateixa és qüestionada per alguns, i molt menys el seu propòsit real per fer-ho.

També va esmentar que va ser pressionat perquè es revelés. Per qui no va dir, però això només va provocar més preguntes.

En cas de ser realment Satoshi Nakamoto, hi ha persones o organitzacions que pressionin Craig Wright per admetre el seu paper en la creació de Bitcoin? De la mateixa manera, està sent controlat per actuar com si inventés Bitcoin?

Tornant al suport d’Andresen i Matonis a Wright, no es pot evitar qüestionar-se si la Fundació Bitcoin forma part de l’equació. Es pot recordar que l’esmentada fundació ha estat embrutada per controvèrsies, amb el Fiasco de la Fundació Bitcoin com el tema de la fallida. Per tant, la Fundació Bitcoin intenta salvar el seu nom a través de Wright?

A més, això té alguna cosa a veure amb la disputa en curs entre Bitcoin Core i Bitcoin Classic? O millor encara, Wright simplement diu al món que posseeix 450 milions de dòlars en Bitcoin i que pot controlar preu de Bitcoin més alt moviments amb només uns pocs clics?

Tant si Wright diu o no la veritat, la revelació pot perjudicar la tecnologia blockchain. És possible que la confiança del públic en aquesta tecnologia es pugui debilitar, sabent que el creador de Bitcoin, quan se li dóna una ordre o actua per interessos personals, pot modificar-la fàcilment a favor d’algunes parts.

Això pot afectar diversos sectors que ja hi operen, i també és així com el nínxol de jocs de Bitcoin sentirà les repercussions de la missió en curs per verificar les afirmacions de Wright de ser Satoshi Nakamoto.

Els jocs d’atzar de Bitcoin, que s’enorgulleixen d’un joc demostrablement just, una característica absent en els jocs en línia i terrestres, es basa en gran mesura en la criptografia i la tecnologia blockchain. Si aquesta tecnologia es pot alterar, serà tan fiable el joc just?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me