Perspectives setmanals, del 9 al 13 de novembre: cinc esdeveniments econòmics principals que cal veure aquesta setmana

Al final de la setmana, el dòlar nord-americà es va estabilitzar enfront de moltes monedes, però els comerciants del mercat esperen més pèrdues, ja que les eleccions presidencials hostils dels EUA han reduït les esperances d’un gran estímul per donar suport a l’economia. Els inversors especulen que el líder demòcrata, Joe Biden, serà el proper president, però que, d’altra banda, és probable que els republicans mantinguin el control del Senat, cosa que dificultarà als demòcrates aprovar el paquet de despesa fiscal.

De cara a la propera setmana, la sèrie de PMI de fabricació i serveis, juntament amb la Declaració de política monetària RBNZ i el discurs del governador Bailey de BoE, podrien generar molts titulars per mantenir els mercats en moviment. Les tensions geopolítiques i els titulars del coronavirus també es seguiran de prop, ja que juguen un paper clau en la determinació dels nivells de risc al mercat..

Els cinc principals esdeveniments econòmics que cal veure aquesta setmana

1 – Balança comercial alemanya – Dilluns – 12:00 h

Eurostat ha de llançar el dilluns la balança comercial alemanya. Aquestes dades significatives, publicades oficialment per Statistisches Bundesamt Deutschland, mesuren l’equilibri entre les exportacions i les importacions de béns i serveis totals. Així, un valor positiu mostra un superàvit comercial, mentre que un valor negatiu mostra un dèficit comercial. Aquestes dades també es podrien considerar un dels esdeveniments clau que genera certa volatilitat per a la moneda compartida. Si es veu una demanda constant a canvi de les exportacions alemanyes, això es convertirà en un creixement positiu de la balança comercial, i això hauria de ser alcista per a la moneda compartida.

Versió anterior

REAL: 15,7 milions d’euros

DEV: -0,53

CONTRES: 18,2 milions d’euros

DATA: 10/08/2020 06:00

S’espera que les dades de la balança comercial alemanya passin de 15,7 milions a 17,2 milions, cosa que pot donar suport a la moneda de l’EUR.

Confiança dels inversors de Sentix (novembre)

D’altra banda, Sentix Investor Confidence és una enquesta mensual que reflecteix el sentiment del mercat respecte a la situació econòmica actual i les expectatives del proper semestre. Tanmateix, l’índex, que sol publicar Sentix GmbH, es deriva de 36 indicadors diferents. Normalment, un nombre més elevat es veu positiu o alcista per a la zona euro; de la mateixa manera, una xifra inferior es considera negativa o baixista per a la moneda EUR.

Versió anterior

ACTUAL: -8.3

DEV: 0,27


CONTRES: -9,5

DATA: 10/05/2020 08:30

S’espera que la confiança dels inversors de Sentix baixi de -8,3 a -15,0, cosa que tendeix a minar la moneda de l’EUR.

2) Discurs del governador Bailey de BoE: dilluns 10:35

Andrew Bailey és el governador del Bank of England. Va assumir el seu càrrec el 16 de març de 2020, al final de la temporada de Mark Carney. Abans de ser elegit, Bailey va treballar com a director executiu de l’Autoritat de Conducta Financera. Val a dir que aquest banquer central britànic també va ser el subgovernador del Banc d’Anglaterra des d’abril de 2013 fins a juliol de 2016 i caixer en cap del Banc d’Anglaterra des de gener de 2004 fins a abril de 2011. Tot i això, qualsevol to dovell d’Andrew Bailey pot negativament repercuteixen en la moneda del país, ja que els coloms tendeixen a donar suport a tipus d’interès baixos i a una política monetària expansiva, ja que valoren indicadors com l’atur baix per mantenir la inflació baixa. D’altra banda, els falcons són exactament el contrari de les colomes.

3) Dades de taxa d’atur: dimarts a les 12:00

Les dades de la taxa d’atur de l’OIT, que normalment publiquen les estadístiques nacionals, són el nombre de treballadors desocupats dividit pel total de la força de treball civil. Es considera un dels indicadors clau per a l’economia del Regne Unit. Si la taxa augmenta, indica una manca d’expansió al mercat laboral del Regne Unit. Això, al seu torn, debilita l’economia del Regne Unit. De la mateixa manera, si la xifra disminueix, serà positiva (o alcista) per a la moneda GBP.

Versió anterior

ACTUAL: 4,5%

DEV: 0,97

CONTRES: 4,3%

DATA: 13/10/2020 06:00

Des de la visió projectada, s’espera que les dades de la taxa d’atur augmentin del 4,5 al 4,7%, cosa que tendeix a minar la moneda del GBP..

Canvi de recompte de demandants

D’altra banda, el canvi de reclamant és publicat per la National Statistics i representa el nombre de persones desocupades al Regne Unit. Tot i això, l’augment d’aquest indicador té implicacions negatives per a la despesa dels consumidors, cosa que dificulta el creixement econòmic. Les xifres elevades es consideren negatives (o baixistes) per a la lliura esterlina; de la mateixa manera, la lectura baixa es veu positiva (o alcista).

Versió anterior

ACTUAL: 28 K

DEV: -0,16

CONTRES: 78,8 K

DATA: 13/10/2020 06:00

4) Declaració tarifària RBNZ: dimecres a les 18:00

La declaració de tipus RBNZ conté explicacions de les decisions sobre tipus d’interès i comentaris sobre les condicions econòmiques que l’han influït.

Decisió del tipus d’interès RBNZ:

El Banc de Reserva de Nova Zelanda ha de publicar la decisió sobre el tipus d’interès RBNZ. Si la RBNZ és descarada pel que fa a les perspectives inflacionistes de l’economia i augmenta els tipus d’interès, això és positiu o alcista per a la moneda del país.

Versió anterior

ACTUAL: 0,25%

DEV: 0,00

CONTRES: 0,25%

DATA: 23/09/2020 02:00

Declaració de política monetària:

El Banc de Reserva de Nova Zelanda publica normalment la declaració de política monetària (MPS) cada trimestre. Cada Declaració de política monetària ha d’explicar: com es proposa assolir els seus objectius el Banc de Reserva, com proposa formular i aplicar la política monetària durant els propers cinc anys; i com s’ha aplicat la política monetària des de l’última declaració de política monetària.

Índex de preus al consumidor (MoM) – Dijous a les 6:30 h 

L’índex de preus al consumidor normalment és publicat per l’Oficina d’Estadístiques Laborals dels Estats Units. És una mesura dels moviments de preus, efectuada mitjançant la comparació dels preus al detall d’una cistella de compres representativa de béns i serveis. El poder adquisitiu del bitllet verd fluctua a causa de la inflació. L’IPC és un dels indicadors principals per mesurar la inflació i els canvis en les tendències de compra. Per tant, una lectura alta es veu com a positiva (o alcista) per al dòlar i una lectura baixa com a negativa (o baixista) per al dòlar.

Versió anterior

ACTUAL: 0,2%

DEV: 0,00

CONTRES: 0,2%

DATA: 13/10/2020 12:30

Des de la visió projectada, s’espera que l’índex de preus al consum es mantingui sense canvis en el 0,2%.

Reclamacions inicials per desocupació

Les reclamacions inicials per desocupació, que normalment publiquen el Departament de Treball dels EUA, són una mesura del nombre de persones que presenten reclamacions per primera vegada per a una assegurança d’atur estatal. No obstant això, la xifra més gran de l’esperada indica debilitat en aquest mercat, que tendeix a minar el creixement de l’economia nord-americana. Per tant, les xifres baixes es consideren positives o alcistes per al dòlar.

Versió anterior

ACTUAL: 751 K

DEV: 0,39

CONTRES: 732 K

DATA: 11/05/2020 13:30

Des de la vista projectada, s’espera que les reclamacions inicials per desocupació passin de 751K a 745K, cosa que pot fonamentar el dòlar nord-americà..

5) Producte interior brut Divendres 3:00 am

El producte interior brut normalment és publicat per Eurostat. és una mesura del valor total de tots els béns i serveis produïts o proporcionats per la zona euro. No obstant això, el PIB es considera com una mesura líder de l’activitat econòmica i la salut de la zona euro. Normalment, la lectura elevada té un efecte positiu sobre la moneda compartida; de la mateixa manera, la xifra baixa es veu com a negativa o baixista per a l’EUR.

Versió anterior

ACTUAL: 12,7%

DEV: 22.45

CONTRES: 9,4%

DATA: 30/10/2020 10:00

Des del punt de vista projectat, s’espera que el producte interior brut es mantingui sense canvis en el 12,7%.

Canvi d’ocupació (interanual)

El canvi d’ocupació normalment és publicat per Eurostat. Reflecteix el canvi en el nombre d’ocupats a Europa. Així, l’augment d’aquest indicador té implicacions positives per a la despesa dels consumidors, que fonamenten el creixement econòmic. Per tant, una lectura elevada es veu com a alcista per a la moneda compartida; de la mateixa manera, una lectura baixa es considera negativa (o baixista) per a l’EUR.

Versió anterior

ACTUAL: -3,1%

DEV: -0,38

CONTRES: -2,9%

DATA: 09/08/2020 09:00

Des del punt de vista projectat, s’espera que el producte interior brut pugi del -2,9% al 0,7%, cosa que pot fonamentar el sentiment que envolta la moneda de l’EUR. Bona sort amics, i gaudiu del vostre cap de setmana!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector