Perspectives setmanals, del 18 al 22 de gener de 2021: esdeveniments econòmics més destacats d’aquesta setmana

El dòlar nord-americà de base general acabarà aquesta setmana per la pista alcista, ja que els inversors van començar a preferir els actius de refugi segur després del sentiment del mercat amb risc. Tanmateix, els guanys del dòlar nord-americà semblen relativament afectats pels comentaris dovescos del president de la Reserva Federal, Jerome Powell, que indiquen que els tipus d’interès no augmentaran aviat. Mentrestant, l’alliberament de detalls del paquet d’estímuls de 1,9 bilions de dòlars del president electe Joe Biden no va poder donar cap suport significatiu al dòlar verd. Tot i això, l’índex del dòlar nord-americà s’ha recuperat després d’haver assolit el nivell més baix des del març de 2018 la setmana passada, ja que la perspectiva d’un estímul addicional pesava sobre els bons del govern nord-americans, que van fer que el rendiment del Tresor a 10 anys de referència superés l’1% per primera vegada des del març..

De cara a la propera setmana, la sèrie de reclamacions de PIB i atur, juntament amb les declaracions de política monetària i el discurs del president electe Biden, podrien generar molts titulars per mantenir els mercats en moviment. Les tensions geopolítiques i el coronavirus (COVID-19) també es seguiran de prop a tot l’oceà, ja que podrien tenir un paper clau en la determinació dels nivells de risc al mercat..

 

Principals esdeveniments econòmics a veure aquesta setmana

 

1: – Producte interior brut (interanual) – Dilluns – 2:00 GMT

Aquestes dades solen ser publicades per l’Oficina Nacional d’Estadística de la Xina. Examina el valor brut dels béns i serveis de la Xina. Aquest indicador representa la velocitat amb què l’economia xinesa creix o es redueix. Aquest esdeveniment econòmic té un impacte important en el mercat de divises, ja que l’economia xinesa té una influència substancial en l’economia mundial. Les xifres elevades es consideren alcistes per al CNY; per contra, les xifres baixes es consideren negatives per al CNY.

Versió anterior

ACTUAL: 4,9%

DEV: -0,61

CONTRES: 5,2%

DATA: 19/10/2020 02:00

2: – Índex de preus al consumidor (MoM) – Dimarts – 7:00 GMT

Aquestes dades són publicades normalment per Statistisches Bundesamt Deutschland, que examina la variació mitjana del preu de tots els béns i serveis comprats per les llars amb finalitats de consum. L’IPC es considera l’indicador clau per mesurar la inflació i els canvis en les tendències de compra. Les xifres altes es consideren positives o alcistes per a l’EUR, mentre que les xifres baixes es consideren negatives (o baixistes) per a l’Euro.

Versió anterior

ACTUAL: 0,5%

DEV: -1,58

CONTRES: 0,6%

DATA: 01/06/2021 13:00

3: – Informe de política monetària del Banc del Canadà – Dimecres – 15:00 GMT

El Banc del Canadà publica un estudi sobre els canvis econòmics de l’economia canadenca. Aquest informe indica signes d’una nova política fiscal. Qualsevol canvi en aquest informe sol influir en el CAD. Si el Banc del Canadà demostra una perspectiva desconcertant, es considera alcista per a la moneda CAD; al contrari, es considera negativa per al dòlar canadenc una postura dovish.

ii) Declaració de tarifa BoC:

Aquesta declaració és el principal mitjà utilitzat pel Banc del Canadà (BoC) per interactuar amb els inversors pel que fa a les decisions de política monetària, concretament les relatives als tipus d’interès. Aquesta declaració conté els resultats de les seves decisions sobre els tipus d’interès i comentaris sobre les condicions econòmiques que influeixen en la seva decisió.

4: – Conferència de premsa de BoC – Dimecres – Tentativa

El governador i el subgovernador sènior del BOC solen celebrar aquesta roda de premsa després de publicar l’informe de política monetària del BOC. La roda de premsa té dues parts. En primer lloc, es lliura la declaració preparada i, després, la conferència està oberta a preguntes de la premsa. Les preguntes solen conduir a respostes sense escriptures que creen una forta volatilitat del mercat. També val la pena esmentar que aquesta roda de premsa està disponible com a transmissió web d’àudio al lloc web de BOC.

5: – Canvi d’ocupació – Dijous – 0:30 GMT

L’Oficina Estadística australiana sol publicar aquestes dades, que mesuren el canvi en el nombre d’ocupats a Austràlia. D’aquesta manera, un augment de l’indicador té implicacions positives per a la despesa dels consumidors, cosa que estimula el creixement econòmic. Per tant, les xifres elevades es consideren positives o alcistes per a l’AUD; al contrari, una xifra baixa és negativa per als australians.

Versió anterior

ACTUAL: 90 K

DEV: 0,57

CONTRA: 50 K

DATA: 17/12/2020 00:30

ii) Taxa d’atur – Aquestes dades solen ser publicades per l’Oficina Estadística d’Austràlia. Mesura el nombre de treballadors desocupats dividit per la força laboral civil total. Les pujades de tipus indiquen una manca d’expansió al mercat laboral australià, que al seu torn tendeix a debilitar l’economia australiana. Per tant, una lectura baixa es veu com a positiva o alcista per al AUD; per contra, una xifra elevada es veu negativa (o baixista) per al dòlar australià.

Versió anterior

ACTUAL: 6,8%

DEV: -0,65

CONTRES: 7%

DATA: 17/12/2020 00:30

6: – Declaració de política monetària del BoJ – dijous – provisional

Aquesta declaració oficial de política monetària és publicada pel Policy Board del Banc del Japó. És l’eina principal que utilitza el BOJ per comunicar-se amb els inversors sobre la política monetària. Després de comunicar els resultats de la votació del comitè sobre els tipus d’interès i altres mesures polítiques, la declaració dóna pistes sobre futurs canvis en la política monetària. Les condicions econòmiques també influeixen en les seves decisions. Per tant, més hawkish del que s’espera es veu com a alcista o positiu per al JPY.

7: – Declaració de política monetària i conferència de premsa del BCE – Dijous – 13:30 GMT

Després de la decisió de política econòmica del BCE, el president del BCE presenta una roda de premsa sobre política monetària. Els seus comentaris solen afectar la volatilitat de l’euro i determinar un biaix positiu o negatiu a curt termini. Una visió falcista es veu positiva o alcista per a l’EUR i una visió de negre es veu negativa o baixista per a l’Euro.

8: – PMI alemany de fabricació flash – Divendres – 8:30 GMT

Normalment, aquestes dades són publicades per Markit Economics. Examina les condicions comercials europees del sector manufacturer. El PMI de la fabricació es considera l’indicador clau de les condicions empresarials i de la situació econòmica general d’Alemanya, ja que el sector de la fabricació domina una gran part del PIB total. Una lectura alta, per sobre de 50, es veu com a alcista per a l’EUR, mentre que una lectura baixa, per sota de 50, es veu com a baixista per a l’Euro.

Versió anterior

ACTUAL: 58.3

DEV: -0,26

CONTRES: 58,6

DATA: 01/04/2021 08:55

ii) PMI dels serveis flash francesos:

Normalment, aquestes dades són publicades per Markit Economics, basada en un gran nombre d’executius empresarials de les empreses de fabricació i serveis del sector privat. Les dades es publiquen normalment el tercer dia hàbil de cada mes. Tots els resultats es ponderen segons la mida de l’empresa i la seva contribució a la producció total de fabricació o serveis, comptabilitzada pel subsector al qual pertany l’empresa. Els resultats es presenten mitjançant preguntes fetes, que mostren el percentatge d’enquestats que van informar d’una millora, un deteriorament o cap canvi des del mes anterior. Una xifra superior a 50,0 indica el desenvolupament de la indústria, mentre que una xifra inferior a 50,0 mostra la contracció de la indústria. 

 

Versió anterior

ACTUAL: 49.1

DEV: -0,43

CONTRES: 49,8

DATA: 01/06/2021 09:00

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me