Perspectives setmanals, del 16 al 20 de novembre: els cinc esdeveniments econòmics més destacats per veure la setmana que ve.

És probable que el dòlar nord-americà de gran abast acabi aquesta setmana per un camí baixista, ja que els inversors encara aplaudeixen l’optimisme sobre una possible vacuna contra el coronavirus altament infecciós, que manté el dòlar segur americà sota pressió, tot moderant el risc ral·li d’actius. A part d’això, les pèrdues substancials en els rendiments dels bons nord-americans i la política de la Reserva Federal d’un període prolongat de tipus d’interès baixos i les esperances d’una recuperació econòmica mundial del COVID-19 també han jugat un paper important a l’hora de soscavar el bitllet verd..

De cara a la propera setmana, la sèrie de canvis en l’ocupació i la taxa de desocupació, juntament amb els minuts de la reunió de política monetària RBA i les reunions del G20, podrien generar molts titulars per mantenir els mercats en moviment. Les tensions geopolítiques i els titulars del coronavirus també es seguiran de prop, ja que podrien tenir un paper clau en la determinació dels nivells de risc al mercat..

Els cinc principals esdeveniments econòmics que cal veure aquesta setmana

1. Vendes de fabricació CAD (MoM) – dilluns a les 6:30 GMT

Les dades de vendes de fabricació solen ser publicades per Statistics Canada, que mesura les vendes globals a Canadà. Es pot veure com la demanda del mercat esperada. En poques paraules, l’augment del nombre de béns, inclosos els inventaris no venuts, apunta a una caiguda de la demanda del mercat, que es considera negativa o (baixista) per a la moneda CAD. A més, la disminució de les vendes també preveu un to baixista per al CAD. De la mateixa manera, el nombre creixent de vendes es considera positiu (o alcista) per al CAD.

En altres paraules, les dades són un indicador principal de la salut econòmica. No obstant això, els fabricants es veuen afectats molt ràpidament per les condicions del mercat. Simultàniament, els canvis en les seves vendes poden ser un primer signe d’activitat futura, com ara la despesa, la contractació i la inversió.

Versió anterior

ACTUAL: -2%

DEV: -0,13

DATA: 16/11/2020 12:30

2. Vendes al detall als EUA (MoM): dimarts a les 6:30 AM GMT

Aquestes dades solen ser publicades per l’Oficina del cens dels Estats Units, que mesura els ingressos totals de les botigues al detall. Els canvis percentuals mensuals mostren la taxa de variació d’aquestes vendes. No obstant això, els canvis en les vendes al detall es segueixen a grans trets com a indicador principal de la despesa del consumidor. Per tant, si el valor “real” és més gran que el “pronòstic”, es considera com a alcista per al dòlar verd. Per contra, una xifra baixa es considera negativa (o baixista) per al dòlar nord-americà.

Versió anterior

ACTUAL: 1,9%

DEV: 0,25


DATA: 17/11/2020 12:30

Descripció de les vendes al detall excl. Automòbils (MoM)

Aquestes dades solen ser publicades per l’Oficina del cens dels Estats Units. Normalment mostra tots els productes venuts pels minoristes, basats en un mostreig de botigues minoristes de diferents tipus i mides, excloent el sector de l’automòbil. Cal tenir en compte que l’índex de vendes al detall es considera l’indicador principal de confiança dels consumidors. No obstant això, aquest informe és l’informe “avançat”, que pot canviar una mica després de calcular les xifres finals. Així, les xifres superiors a les previsions indiquen avenços en el creixement econòmic, que es considera alcista per al dòlar nord-americà.

Versió anterior

ACTUAL: 1,5%

DEV: 0,20

DATA: 16/11/2020 12:30

3. Discurs de BoE Haldane – Audiències de l’informe de política monetària – Dimecres – 14:00 GMT

Andrew G Haldane és economista en cap del Bank of England i director executiu d’estadístiques i anàlisi monetària. A banda d’això, Andrew G Haldane també és membre del Comitè de Política Monetària del Banc. Aquest dimecres pronunciarà un discurs per informar sobre la inflació i les perspectives econòmiques davant la Comissió del Tresor del Parlament. No obstant això, les discussions, que només duraran unes hores, poden crear una volatilitat considerable del mercat. Per tant, si les discussions són més desconcertades del que s’esperava, es considerarà positiva o (alcista) per a la moneda del GBP. De la mateixa manera, si són més dovistes de les previstes, es considerarà baixista per a la moneda.

A més, els membres de BOE MPC voten sobre on establir els tipus d’interès clau del país, mentre que els seus compromisos públics s’utilitzen normalment per proporcionar pistes detallades sobre la política monetària futura.

 

4. Dades de canvi d’ocupació australianes – dijous – 12:30 GMT

Aquestes dades són publicades normalment per l’Oficina Estadística d’Austràlia, que examina el canvi en el nombre d’ocupats a Austràlia. Aquestes dades econòmiques es publiquen a finals de mes. Si les dades mostren un augment, tenen implicacions positives per a la despesa del consumidor, cosa que fomenta el creixement econòmic. Per tant, si el valor “real” és superior al “pronòstic”, es considerarà alcista per a la moneda AUD; per contra, les xifres més baixes es consideren negatives (o baixistes) per a la moneda AUD.

 

Versió anterior

ACTUAL: -29,5 K

DEV: 0,06

DATA: 19/11/2020 00:30

Dades sobre la taxa d’atur australiana:

Aquestes dades són publicades normalment per l’Oficina Estadística d’Austràlia, que mesura el nombre de treballadors a l’atur, dividit pel total de la força de treball civil. No obstant això, el nombre de persones aturades és un senyal de salut econòmica general, ja que la despesa del consumidor està excepcionalment correlacionada amb les condicions del mercat laboral. Per tant, un augment de la taxa indica una manca d’expansió al mercat laboral australià. Com a resultat, si el valor real és inferior a la previsió, es considera positiu (o alcista) per a la moneda australiana. Per contra, les lectures elevades es consideren negatives (o baixistes) per al dòlar australià.

 

Versió anterior

ACTUAL: 6,9%

DEV: -0,25

DATA: 19/11/2020 00:30

5. Reunió del G20 – divendres 

A la reunió del G20, es reuneixen governadors dels bancs centrals i ministres de finances d’economies industrialitzades i emergents d’importància sistemàtica, en un esforç per debatre qüestions principals que afecten l’economia mundial. Els comerciants haurien de vigilar de prop aquest esdeveniment, que aporta una nova dimensió als mercats. És probable que les nacions del G20 discutiran els impactes impulsats pel COVID-19 sobre els grups econòmics i les possibles maneres de combatre i superar les desacceleracions econòmiques. Seguim aquests esdeveniments per obtenir més informació sobre les tendències del mercat de divises. Bona sort i que tingueu un cap de setmana esplèndid!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector