Perspectives setmanals, del 15 al 19 de març: esdeveniments econòmics més destacats d’aquesta setmana

El dòlar nord-americà de gran abast finalitzarà aquesta setmana a la pista alcista, ja que els rendiments nord-americans han aconseguit aturar les seves pèrdues anteriors després de la forta caiguda dels màxims d’un any. Val la pena recordar que el dòlar nord-americà va caure generalment ahir, ja que els rendiments del Tresor americà van caure després de l’augment continuat des de principis d’aquest any. A dia d’avui, els rendiments del Tresor dels Estats Units havien deixat de caure, de manera que aquells que no van aprofitar l’oportunitat de comprar el dòlar quan augmentaven els rendiments van tornar a veure la sala per comprar-lo. El rendiment de tresoreria a 10 anys de referència es va recuperar al voltant de l’1,54% el dia després d’una caiguda de tres dies des del màxim d’un any de l’1,6250%.

A part d’això, les pujades del dòlar nord-americà també es podrien associar amb el descens del sentiment del mercat, que va augmentar la demanda de refugi segur al mercat i va contribuir a l’augment del dòlar. De cara a la propera setmana, la sèrie de declaracions de vendes al detall i de política monetària, juntament amb el canvi d’ocupació i l’IPC poden generar molts titulars per mantenir els mercats en moviment. A l’altra banda de l’oceà, també es seguirà de prop les xerrades que envolten el paquet d’estímuls dels Estats Units i els titulars de les tensions geopolítiques, ja que podrien tenir un paper clau en la determinació dels nivells de risc al mercat..

Principals esdeveniments econòmics a veure aquesta setmana

1) Vendes al detall de CNY: dilluns, 02:00 GMT

Aquestes dades són publicades per l’Oficina Nacional d’Estadística de la Xina, que mesura els ingressos totals de béns de consum al detall. Mostra el total de béns de consum que les diverses indústries subministren a les llars i als grups socials a través de múltiples canals. No obstant això, els canvis en les vendes al detall es segueixen a grans trets com a indicador principal de la despesa del consumidor. Per tant, el valor “Actual” superior a “Previsió” es veu com a alcista per al CNY; per contra, una xifra baixa es veu com a negativa (o baixista) per al CNY.

Versió anterior

ACTUAL: 4,6%

DEV: -0,95

CONTRES: 5,5%

DATA: 18/01/2021 02:00

2) Vendes al detall als EUA (MoM): dimarts, 12:30 GMT

Aquestes dades publicades per l’Oficina del cens dels Estats Units, que mesuren els ingressos totals de les botigues al detall. Els canvis percentuals mensuals mostren la taxa de canvis en aquestes vendes. No obstant això, els canvis en les vendes al detall es segueixen a grans trets com a indicador principal de la despesa del consumidor. Per tant, el valor “Actual” superior a “Previsió” es considera alcista per al dòlar verd; per contra, una xifra baixa es veu com a negativa (o baixista) per al dòlar nord-americà. Versió anterior

ACTUAL: 5,3%

DEV: 5,82

CONTRES: 1,1%

DATA: 17/02/2021 13:303) Decisió sobre el tipus d’interès de la Fed: dimecres, 18:00 GMTi) Decisió sobre la taxa d’interès de la Fed: el Banc Central del país té una reunió de política econòmica, en què els membres del consell adopten diferents mesures, sent la més important la taxa d’interès que cobrarà sobre els préstecs i els avançaments als bancs comercials. Als Estats Units, la Junta de Governadors de la Reserva Federal es reuneix a intervals de 5 a 8 setmanes, en què declaren les seves últimes decisions. D’aquesta manera, la pujada del tipus tendeix a sustentar la moneda del USD, ja que es veu com un signe d’inflació substancial. Per contra, la reducció de la taxa es considera un signe de problemes econòmics i inflacionistes, que tendeix a soscavar la moneda del USD.

ACTUAL: 0,25%

DEV: 0,00

CONTRES: 0,25%

DATA: 27/01/2021 19: 00ii) – Declaració del FOMC: just després de la decisió de tipus de la Fed, el FOMC publica la seva declaració sobre la política monetària. La declaració tendeix a influir en la volatilitat del dòlar i a determinar una tendència alcista o baixista a curt termini. Per tant, es considera positiva o alcista la perspectiva de la moneda dòlar; a la inversa, una visió avorrida es veu negativa o baixista per a la moneda del USD.

4) Canvi d’ocupació australià: dijous, 0:30 GMT

i) Canvi d’ocupació australià: aquestes dades són publicades per l’Oficina Estadística d’Austràlia, que mesura el nombre d’ocupats a Austràlia. En paraules senzilles, l’augment d’aquest indicador afecta positivament la despesa dels consumidors, que tendeix a impulsar el creixement econòmic. Per tant, les xifres elevades es consideren alcistes per a la moneda AUD; per contra, les xifres baixes es consideren negatives (o baixistes) per a la moneda AUD.

Versió anterior

ACTUAL: 29,1 K

DEV: -0,13

CONTRES: 40 K

DATA: 18/02/2021 00:30

ii) Taxa d’atur: aquestes dades són publicades per l’Oficina Estadística d’Austràlia, que mesura el nombre de treballadors desocupats dividit pel total de la força de treball civil. No obstant això, les xifres elevades indiquen una manca d’expansió al mercat laboral australià. D’aquesta manera, un augment condueix al debilitament de l’economia australiana. Per tant, la disminució de la xifra es considera un sentiment alcista per a la moneda AUD; per contra, un augment es considera negatiu o baixista per a la moneda AUD.

Versió anterior

ACTUAL: 6,4%

DEV: -0,34

CONTRES: 6,5%

DATA: 18/02/2021 00:30

5) Decisió del tipus d’interès del BoE: dijous, 12:00 GMT

El Banc d’Anglaterra anuncia aquesta decisió. Si el Banc d’Anglaterra és incòmode sobre les perspectives inflacionistes de l’economia del Regne Unit i augmenta els tipus d’interès, s’entén que és alcista per a la moneda del GBP. Per contra, si el BoE és favorable a les perspectives inflacionistes de l’economia del Regne Unit i manté el tipus d’interès en curs o redueix el tipus d’interès, s’entén baixista per a la moneda del GBP.

Versió anterior

ACTUAL: 0,1%

DEV: 0,00

CONTRES: 0,1%

DATA: 02/04/2021 12:00

6) Declaració de política monetària del BOJ – divendres, provisional

Aquesta declaració és publicada pel Consell de Polítiques del Banc del Japó. En comunicar el resultat del vot del comitè sobre els tipus d’interès i altres mesures polítiques i les condicions econòmiques que influeixen en la seva decisió, la declaració dóna molts indicis sobre futurs canvis en la política monetària. Per tant, les perspectives hawkish es consideren positives o alcistes per a la moneda JPY; a la inversa, una visió dovish es veu negativa o baixista per a la moneda JPYii) Decisió del tipus d’interès de la BoJ

El Banc del Japó anuncia aquesta decisió. Si el Banc del Japó és incòmode sobre les perspectives inflacionistes de l’economia japonesa i augmenta els tipus d’interès, s’entén com a alcista per a la moneda JPY. Per contra, si el BoJ és favorable a les perspectives inflacionistes de l’economia japonesa i manté el tipus d’interès en curs o redueix el tipus d’interès, s’entén com a baixista per a la moneda JPY.

ACTUAL: -0,1%

DEV: 0,00

CONTRES: -0,1%

DATA: 21/01/2021 03:00

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me