Perspectives setmanals, 4 de gener de 2021 – 8 de gener de 2021: principals esdeveniments econòmics a veure

El dòlar nord-americà de base general finalitzarà aquesta setmana per una pista baixista, ja que les esperances persistents de la vacuna i la probabilitat que la Reserva Federal nord-americana tendeixi a minar la moneda nord-americana. A més, les pèrdues del dòlar nord-americà també es podrien associar a l’empitjorament de les condicions del coronavirus (COVID-19) als Estats Units, que mantenen els temors d’una desacceleració econòmica als Estats Units, que contribueix a les pèrdues del bitllet verd. 

A l’altra banda de l’estany, l’estat d’ànim del mercat, recolzat per l’optimisme sobre les vacunes contra el coronavirus, insta els inversors a buscar actius més arriscats lligats a productes bàsics mundials i mercats emergents. Val la pena recordar que l’índex del dòlar nord-americà (DXY) va afrontar les pèrdues més pesades en gairebé 2 setmanes la setmana passada, principalment després que els representants de la Cambra dels Estats Units donessin suport als sous d’estímul COVID de 2.000 dòlars que exigeix ​​el president nord-americà Trump.

De cara a la propera setmana, la sèrie de PMI de fabricació i reclamacions d’atur, juntament amb les reunions de l’OPEP-JMMC i les actes de la reunió del FOMC, podrien generar molts titulars per mantenir els mercats en moviment. A part d’això, les tensions geopolítiques i els titulars del coronavirus també seguiran de prop i jugaran un paper clau en la determinació dels nivells de risc al mercat..

Principals esdeveniments econòmics a veure aquesta setmana

Markit Manufacturing PMI – dilluns – 9:30 GMT

Normalment, aquestes dades són publicades pel Chartered Institute of Purchasing & Supply and Markit Economics, que mesura el creixement econòmic del sector manufacturer del Regne Unit. Val a dir que el sector de serveis del Regne Unit no afecta això ni de manera positiva ni negativa. Els comerciants volen obtenir les xifres més altes possibles, que es consideren alcistes per a la moneda GBP. Qualsevol lectura superior a 50 indica una expansió del sector. Per contra, les lectures inferiors a 50 indiquen contracció.


Des de la visió projectada, s’espera que les dades arribin al 57,3, que és la mateixa que la lectura anterior, i pot ser que això no doni cap impuls significatiu a la moneda GBP..

Versió anterior

ACTUAL: 57.3

DEV: 0,77

CONTRES: 55,9

DATA: 16/12/2020 09:30

2): Reunions OPEP-JMMC: – Dilluns – 10:00 GMT

A aquestes reunions assisteixen representants dels 13 membres de l’OPEP i d’altres 11 països rics en petroli. L’objectiu d’aquesta reunió és coordinar i unificar les polítiques del petroli dels països membres i garantir l’estabilització dels mercats del petroli, en un esforç per garantir un subministrament eficient, econòmic i regular de petroli als consumidors..

Discuteixen múltiples qüestions relatives als mercats energètics i, el més important, coincideixen en quant produiran petroli. Quan s’acaba la reunió, els funcionaris solen parlar amb els periodistes durant tot el dia. Com a resultat, la declaració formal sobre els canvis de les polítiques i els objectius de la reunió es publica després de concloure les reunions.

3): EUA ISM Manufacturing PMI – Dimarts – 15:00 GMT:

Aquestes dades normalment mostren les condicions comercials del sector manufacturer dels EUA. És un dels principals indicadors de la situació econòmica global als Estats Units. Els resultats superiors a 50 es consideren positius (o alcistes) per al bitllet verd; per contra, els resultats inferiors a 50 es consideren baixistes per a la moneda.

Des de la visió projectada, s’espera que les dades baixin de 57,5 ​​a 56,6, cosa que pot no deixar cap impacte baixista important en la moneda del USD, ja que la lectura seguirà per sobre dels 50.

Versió anterior

ACTUAL: 57,5

DEV: -0,31

CONTRES: 58

DATA: 12/01/2020 15:00

4): ADP Change Employment – Dimecres – 13:15

Normalment, aquestes dades són publicades per Automatic Data Processing, Inc, que estudia el canvi en el nombre d’ocupats als EUA. En paraules simples, un augment d’aquest indicador té un impacte positiu en la despesa del consumidor, cosa que estimula el creixement econòmic. Com a resultat, les xifres elevades es consideren positives o alcistes per al bitllet verd; per contra, les xifres baixes es consideren baixistes per a la moneda nord-americana. Segons les projeccions, s’espera que la xifra baixi de 307.000 a 75.000, cosa que podria soscavar la moneda nord-americana.

Versió anterior

ACTUAL: 307 K

DEV: -0,22

CONTRES: 410 K

DATA: 12/02/2020 13:15

 

5): Acta de la reunió del FOMC – Dimecres – 19:00 GMT

El Comitè Federal del Mercat Obert organitza vuit reunions a l’any. L’objectiu d’aquesta reunió és revisar les condicions econòmiques i financeres, determinar la postura adequada de la política monetària i avaluar els riscos per als objectius a llarg termini d’estabilitat de preus i creixement econòmic sostenible. Val a dir que els actes del FOMC són publicats normalment per la Junta de Governadors de la Reserva Federal, que són una guia clara de la futura política de tipus d’interès dels Estats Units. Un to hawkish es veu positiu o alcista per a la moneda en dòlars.

 

6): Reclamacions inicials per desocupació – dijous – 13:30 GMT

Normalment, aquestes dades són publicades pel Departament de Treball dels Estats Units, que mesura el nombre de persones que presenten reclamacions per primera vegada per a una assegurança d’atur estatal. Si la xifra és més gran del que s’esperava, mostrarà feblesa en el mercat laboral nord-americà, que al seu torn deixarà un impacte negatiu sobre la força i la direcció de l’economia nord-americana. Per contra, les lectures baixes es consideren positives o alcistes per al bitllet verd.

Versió anterior

ACTUAL: 787 K

DEV: -0,56

CONTRES: 833 K

DATA: 31/12/2020 13:30

7): Serveis ISM PMI – dijous – 15:00 GMT

Normalment, aquestes dades són publicades per l’Institut de Gestió de Subministraments (ISM), que mesura les condicions comercials del sector no fabricant dels EUA. Val a dir que el sector no fabricant no té cap influència, ni positiva ni negativa, en comparació amb el PIB o la fabricació ISM. Els resultats superiors a 50 es consideren positius (o alcistes) per al dòlar americà. Per contra, les xifres inferiors a 50 es consideren baixistes per al dòlar verd. Segons les previsions, s’espera que la xifra baixi de 55,9 a 54,5, cosa que podria soscavar la moneda nord-americana.

Versió anterior

ACTUAL: 55,9

DEV: -0,04

CONTRES: 56

DATA: 12/03/2020 15:00

8): CAD – Taxa d’atur – Divendres – 13:30 GMT

Statistics Canada publica aquestes dades, que mesuren el nombre de treballadors a l’atur, dividits pel total de la força de treball civil. És un dels indicadors clau per a l’economia canadenca, ja que el nombre de persones desocupades és un senyal important de salut econòmica general, ja que la despesa dels consumidors està altament correlacionada amb les condicions del mercat laboral. Si la taxa augmenta, demostrarà una manca d’expansió al mercat laboral canadenc. Com a resultat, un augment de la taxa d’atur condueix a la debilitat de l’economia canadenca. No obstant això, una xifra baixa es veu com a alcista per al CAD; per contra, la pujada es veu negativa o baixista per al CAD.

Versió anterior

ACTUAL: 8,5%

DEV: -1,16

CONTRES: 8,9%

DATA: 12/04/2020 13:30

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me