Període hèctic per endavant per a la criptomoneda Ethereum

A finals de primavera de 2017, tots els ulls estaven posats en l’augment del preu de l’ETH i en la gran posició de tot el sistema de cadenes de blocs P2P que fa complir la xarxa ethereum. És per això que la criptomoneda va començar aquest any per sota dels 10 dòlars i en un moment va arribar al valor de gairebé 400 dòlars, creixent més del 2000% en un període de temps inferior a sis mesos.

Però, amb el començament de l’estiu, la pujada de l’ETH va començar a desaccelerar-se i es va estabilitzar al voltant dels 350 dòlars amb pujades i baixades esporàdiques, però cap dels quals realment va canviar aquest valor mitjà. No obstant això, el canvi de valor es va produir a finals de juny, quan el preu de l’ETH va començar a caure amb una tendència constant a la baixa.

Aleshores, fa menys de 24 hores, va començar el gran xoc que va portar la criptomoneda per sota dels 200 dòlars en un període de temps molt curt. Ara, arran d’això, els comerciants i els inversors es queden lluitant sobre què fer del moviment al mercat i com preparar-se per al proper període, sigui el que pugui comportar.

La gota de juliol

La caiguda va reduir la criptomoneda per sota dels 200 dòlars, que és el primer cas de tornar a aquest nivell des del 30 de maig de 2017. Durant el dia de cotització, es va assolir el punt més baix al voltant dels 190 dòlars, cosa que va indicar una caiguda del 17% va tenir lloc en aquest període. Després d’això, el preu es va continuar corregint en les pròximes hores, rebotant a 210 dòlars i tornant a baixar de 200 dòlars. Tot plegat suposa una caiguda superior al 50% des del màxim històric.

En aquest moment, molta emoció relacionada amb la criptomoneda estava directament connectada a la ICO que només començaven a presentar-se com una oportunitat de negoci. Això, juntament amb l’enfocament dels principals mitjans de comunicació que es va proporcionar a ETH, va fer que augmentés de forma més agressiva del que era realment sostenible durant un període més llarg que només un parell de setmanes, com van predir molts.

Ara sembla que les seves prediccions s’han demostrat correctes, ja que la correcció encara sembla que està en curs. A hores d’ara, és difícil avaluar on s’estabilitzaria el preu, però és segur que no tornarà a recuperar-se ràpidament ni a prop dels nivells a partir dels quals va començar la caiguda (el domini de 350 dòlars). Tanmateix, tot i que la caiguda del valor no és una cosa que estigui satisfeta pels comerciants, encara no representa un problema general que pugui agafar la xarxa de l’etereu..

Potencial estable

Per als defensors de l’ETH en general, la caiguda és lamentable, però no és de cap manera indicativa d’un problema més gran a la xarxa. En canvi, la majoria d’ells assenyalen que el bitcoin, que s’utilitza per a moltes interaccions financeres en línia, inclosa jugar amb BTC, segueix sent la xarxa inferior pel que fa al seu disseny i usabilitat.

Això permet a molts comerciants optar per mantenir-se optimistes sobre el futur de la xarxa i la seva viabilitat com a oportunitat d’inversió. Tot i que el preu cau en aquest moment, molts segueixen preferint l’ETH com a domini de criptomonedes més estable, sobretot si es compara amb el principal campió de pesos pesats actualment: bitcoin.

Problema d’escalat de Bitcoin

Una de les raons principals per les quals ethereum encara té tants d’aquells que hi aposten és el proper número de navegació del bitcoin. Amb la resolució de dos camps oposats de BTC per no fressar i donar pas a la solució des de l’altra banda, la possibilitat de fracturar bitcoins continua sent una alternativa real.

Naturalment, si es produeix en poques setmanes, la inestabilitat actual de l’ETH semblarà una petita tempesta local en comparació amb un huracà de la categoria cinc. No hi ha cap manera en què la mateixa divisió pugui afectar el preu de BTC en cap forma o forma positiva, a part del fet que es tracta d’un territori completament desconegut.

Ara mateix, fins i tot aquells que tenen un bon coneixement de les relacions de la xarxa i de tota la comunitat BTC es troben a les fosques quan es tracta de la caiguda del sistema en dues monedes digitals. Tot i que l’exemple d’ethereum mostra que és possible que això passi i que les noves criptomonedes continuïn funcionant, l’impacte del mercat seria devastador..

En aquest moment, sense cap mena de dubte, es produiria l’anomenat flippening, amb l’ETH com a moneda digital més gran en termes de capitalització del mercat. Si això passés, el valor de l’ETH es dispararia gairebé instantàniament.

L’oportunitat flippening

Tot i que alguns inversors podrien estar disparat a que es produeixi el flippening sobre el residu de la divisió de BTC, els diners intel·ligents s’inverteixen millor en l’ecosistema de la moneda digital, que és en la seva majoria estable. La disparació del valor ETH duraria durant un període més curt o més llarg, però la inestabilitat a llarg termini generada per la divisió de la xarxa més gran romandria en la ment dels inversors, així com de la públic general.

La lògica darrere del nou temor seria senzilla: si la criptomoneda més gran, que va aconseguir sobreviure a una sèrie de desgràcies durant gairebé una dècada, es dividís en una disputa a la comunitat real, per què no li podria passar el mateix a cap altra? Amb aquesta idea senzilla, però punyent, cap quantitat d’experts i explicacions tecnològiques podrien sotmetre completament aquesta por.

Podria semblar catastròfic, però tota la noció de confiança en les monedes digitals es sacsejaria fins al nucli amb la divisió de BTC. Naturalment, el concepte de monedes digitals no va enlloc, però el creixement i l’adopció es podrien retrocedir en anys, si no en una dècada, amb aquest esdeveniment. Per això, és difícil imaginar que l’ETH estigui fort durant el llarg període després d’aturar-se el moviment inicial de fons de les noves xarxes BTC..

El rebot de l’ETH

Idealment, el rebot de l’ETH es produirà a la configuració a finals d’aquest any, on el BTC no s’havia dividit en dues xarxes. El flippening, encara que arribi en un futur pròxim, s’hauria de produir basant-se en la consideració de l’ETH tan forta i no com en BTC considerada feble o fallida. Qualsevol altra alternativa pot augmentar el preu de l’èter, però a la llarga no aportarà res de bo per a l’ecosistema de criptomonedes..

Font: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me