Les Nacions Unides aposten per l’adopció d’Ethereum i Bitcoin

Les notícies podrien ser una gran sorpresa per a moltes persones fora de les comunitats de monedes digitals i blockchain, però molta informació apunta que l’ONU es troba en les fases finals del projecte de blockchain més important fins ara. Després que l’ONU hagi utilitzat amb èxit el sistema ethereum per enviar rupies pakistaneses a un grup de 100 persones, el PMA (Programa Mundial d’Aliments) de l’ONU estableix una seguretat addicional per impulsar la seva següent etapa de desenvolupament de blockchain.

Aquesta prova pilot hauria de començar l’1 de maig a Jordània, quan l’agència enviarà un nombre no especificat de moneda local (dinars) a més de 10.000 dels seus destinataris que necessitin suport humanitari i menjar addicional. L’objectiu del projecte és augmentar el nombre de destinataris a més de mig milió de persones el 2018.

El projecte vol protegir la privadesa dels destinataris, de manera que no es revelarà la quantitat exacta de diners proporcionats. Per assegurar que el sistema tingui la flexibilitat necessària per sobreviure, el PMA podria treure monedes com la rupia de la cadena de blocs, però també qualsevol altra moneda emesa per l’estat.

L’ONU no és la primera gran organització que inicia aquest procés, amb entitats com la Unió Europea ja hi dedicava. Però, segons Houman Haddad, director financer del PAM, en aquest moment aquesta organització paga en monedes tradicionals perquè molts llocs on viuen els destinataris no accepten èter ni bitcoin. Però l’ONU té un pla que podria canviar-ho a una escala pràcticament inèdita fins a aquest projecte.

Blocs de construcció

La prova que es va dur a terme es va anomenar Building Blocks i va ser una prova de concepte en què es va emprar una cadena de blocs per transferir al voltant de 3.000 rupies i el mateix valor en aliments mitjançant una sèrie de transaccions autenticada mitjançant la xarxa de proves ethereum. Aquesta prova va durar 40 dies i va utilitzar una contrasenya única generada de forma aleatòria.

Els destinataris de l’ajuda van rebre la mateixa contrasenya amb els seus telèfons mòbils. Un cop el tinguessin, podrien utilitzar-lo per obtenir aliments i fons de propietaris de supermercats que actuaven com a distribuïdor en aquest acord..

Un cop finalitzada la prova, els resultats de la prova d’un mes es van publicar a la xarxa pública de proves ethereum i es van compatibilitzar amb la xifra dels fons reals distribuïts. D’aquesta manera, el projecte treballa cap a l’objectiu d’eliminar la necessitat de l’intermediari que d’alguna manera pugui equipar o enganyar el sistema..

A més, l’ONU no envia diners directament als seus destinataris, sinó a les botigues que distribueixen el menjar, cosa que pot tallar el procés tant els serveis monetaris com els bancs com el propi destinatari. Algunes estimacions apunten a més de 100.000 beneficiaris potencials que podrien atendre 400 comerciants que treballen a la seva àrea.

També és important subratllar que això també reduirà les despeses d’administració i no caldria avançar diners perquè l’ONU pagaria les compres reals

Transferències mitjançant criptomoneda

Les monedes digitals com el bitcoin i l’èter s’utilitzen avui en dia per a molts propòsits diferents, des de jugar pòquer en línia a BTC per obtenir préstecs en aquesta criptomoneda. Però ara, amb l’aplicació nord-americana en matèria d’esforços humanitaris, sembla que la tecnologia subjacent de la cadena de blocs seria suficient perquè l’organització canviés el seu funcionament de les transferències basades en efectiu (CBT).

Això significaria que, en lloc d’emprar recursos peribles com la medicina i els aliments, l’ONU podria infondre diners directament a l’economia local. Això vol dir que podria proporcionar als grups que estan en risc coses com targetes de prepagament, diners per a mòbils i vals que es gastaran a nivell nacional.

El 2015, el PMA va transferir més de 680 milions de dòlars d’ajuda als seus destinataris a nivell mundial i l’ONU vol augmentar aquesta xifra anualment. A més, mentre que la TCC sembla prometedora, l’ONU manté les proves rigoroses i busca totes les oportunitats per millorar la seva manera de funcionar..

Potencial de millora

Els funcionaris de les Nacions Unides creuen que el sistema, tal com està ara, encara pateix una sèrie de possibles problemes, inclosos els honoraris, un llarg procés de contractació i la manca de privadesa del destinatari, només per citar els més destacats. Però, tot plegat podria tractar-se en un sol moviment que inclou el trasllat de les transaccions a una xarxa blockchain.

Per això, el mateix projecte pilot és tan important per als Estats Units i la seva agència. A mesura que continuarà desenvolupant-se durant els propers mesos, es posarà en una versió privada d’una cadena de blocs basada en etereum i l’objectiu final serà arribar a un milió de transaccions mensualment. Haddad creu que en el moment que el sistema assoleixi els 2.000 milions de dòlars, l’estalvi anual superarà els 20 milions de dòlars. Aquesta suma sola podria marcar la diferència per a una àmplia gamma de destinataris addicionals que es podrien col·locar al programa gràcies a l’eficàcia de la cadena de blocs..

L’evolució dels mecanismes de donació

Haddad va mostrar tres avantatges distintius de blockchain. El primer és el procés de capacitació dels beneficiaris, el segon inclou la reducció de costos i el tercer proporciona una reducció dels acomiadaments en el sistema de serveis de l’ONU. Tot i que els intents anteriors d’aquest objectiu es van veure obstaculitzats per qüestions internes com l’interès competitiu entre agències, la solució blockchain podria ser capaç de traslladar la discussió més enllà d’aquest punt.

Ara mateix, l’agència ONU Dones està en col·laboració amb Innovation Norway per tal de permetre a les nenes i a les dones un accés més fàcil a la tecnologia blockchain. El mateix programa està en procés de contractació d’un consultor de blockchain per ampliar els seus esforços. Over agències també treballa en els seus projectes basats en blockchain o almenys està investigant les seves aplicacions.

Si el procés d’inclusió de blockchain té èxit, l’ONU podria començar a acceptar bitcoins i èter com a forma de pagament dels donants. Ara, moltes persones han expressat el desig de donar èter o bitcoin a l’ONU, però en aquest moment l’organització no ho pot acceptar. Naturalment, els elements financers de l’organització van començar a buscar maneres de fer que això succeís i ara sembla que el projecte pilot de blockchain serà l’inici d’aquest canvi radical a l’ONU..

Font: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me