Les monedes digitals augmenten a la llum de la crisi de Corea del Nord

El món de l’Extrem Orient ha rebut avui un desagradable xoc ja que la divisió de míssils de l’exèrcit nord-coreà va disparar diversos míssils balístics que van volar directament per sobre de l’illa japonesa de Hokkaido. Les mateixes faltes van aterrar amb seguretat als mars a l’est del Japó, però l’efecte del mateix esdeveniment ha repercutit en les esferes geopolítiques des de llavors..

Naturalment, el mateix ha tingut efecte en el domini de la moneda digital i això va resultar, amb certa esperança, amb un impuls als grans jugadors i un augment de la capitalització general del mercat. Sempre és una tasca complicada fer equacions definides, però fins ara els esdeveniments semblen estar almenys parcialment relacionats, sobretot pel fet que tant el bitcoin com l’èter, les dues criptomonedes més grans, es veuen afectades..

Ara, les principals potències i els elements regionals de la mateixa crisi estan mirant el lideratge de Pyongyang per intentar esbrinar quina és la propera mesura potencial per part d’elles o de Corea del Nord. Aquí teniu l’anàlisi de com el mateix esdeveniment es podria traduir encara més en els moviments de l’escenari de la moneda digital.

Les tensions creixents del 2017

Des que va prendre possessió l’administració de Donald Trump, sembla que la península coreana ha tornat al seu període més ansiós des del final de la guerra de Corea fa gairebé 70 anys. L’enfocament descarat del president dels Estats Units, impulsat per una posició poc clara de Kim Jong-un en les lluites internes de poder del país, van fer que la relació fos increïblement tensa..

El mateix va ser ajudat addicionalment pels problemes interns de Corea del Sud, on la sèrie d’al·legacions i judicis va començar a englobar cada vegada més funcionaris públics. Com si passés sovint en els moments en què els sistemes antics comencen a dissipar-se, el caos va començar a propagar-se.

Els primers trets en aquesta contínua guerra d’exposició als mitjans es van disparar quan el president dels Estats Units va declarar que un grup nord-americà de portadors de batalla es dirigia a la península de Corea. Tot i que això en si mateix no és un acte qüestionable, ja que Corea del Sud i els Estats Units són ferms aliats, el moment va arribar en un moment en què el potencial d’un conflicte sembla excessivament alt..

Tanmateix, poc després es va revelar que el grup no es dirigia cap a la mateixa ubicació, només per, més endavant, tornar a un rumb completament nou. Igual que molts altres esdeveniments durant aquesta administració, es va evitar el mateix d’una manera estranya, deixant les anàlisis incertes si l’aparició del bluff va ser intencionada o accidental.

Al mateix temps, el règim de Kim Jong-un ha continuat amb les proves de míssils balístics, i cada vegada hi ha més experts en armament nuclear que creuen que el país aviat podrà fixar una ogiva termonuclear a un d’aquests. Per als EUA, el mateix va sorgir com una revelació impactant que podria, almenys en teoria, situar estats com Hawaii, Alaska i fins i tot els Estats Units continentals occidentals en el rang de les mateixes armes..

Gràcies a tot això, hi ha una forta sensació que els esdeveniments es desenvolupen fora del control total de qualsevol persona. Això no és quelcom que qualsevol mercat vulgui escoltar, a part de les criptomonedes que han tornat a ser una aposta segura en un entorn imprevisible.

Efecte Eter

El preu del ETH o el testimoni de l’etereu ha augmentat dràsticament en un espai de 24 hores, superant el preu més alt dels dos mesos anteriors. L’ETH primer va ascendir a 340 dòlars i després va assolir un preu de 365 dòlars. Des de llavors, ha baixat lleugerament, però sembla que el preu està fortament a l’alça.

Això el situa només a uns 50 dòlars per sota del seu preu més alt registrat mai, que es va situar en 411 dòlars el 13 de juny de 2017. La majoria coincideix que el preu es va veure impulsat per unes sessions comercials molt enèrgiques a Corea del Sud, on dos intercanvis van tenir un tot el comerç. OKCoin, amb seu a la Xina, ocupa el segon lloc, amb una mica per sota del 10% de la negociació. Això significa que les dues nacions es van fer càrrec d’un terç de totes les operacions en ETH que van tenir lloc durant la pujada.

El mateix patró s’ha vist en altres criptomonedes recentment a Corea del Sud, on XRP de Ripple, BCC, i monero han vist guanyar preus. Per descomptat, hi ha una moneda digital més que supera totes les altres en termes de rellevància i aquest és el bitcoin, que s’utilitza per a qualsevol cosa, des de compres fins a apostes en línia i inversió directa. També ha estat establint nous rècords gràcies a l’activitat coreana.

Efecte Bitcoin

Actualment, el preu del BTC es troba en els nivells més alts de tots els temps. Avui s’ha aconseguit el preu de 4.703 dòlars per un únic testimoni, superant el rècord de fa dues setmanes. Això significa que la pujada de preus de la moneda digital ha augmentat més del 350% des del començament de l’any, quan es cotitzava per 1 mil dòlars per BTC.

El valor de la mateixa moneda digital és sorprenent i demostra el poder de la xarxa blockchain que la suporta. Tanmateix, el mateix també està molt relacionat amb el problema de la península coreana, on la perspectiva de la guerra ha de conduir els inversors locals a buscar refugi fora de les monedes fiduciàries. El problema és que la pujada de tots aquests preus es podria desfer en un temps rècord.

Properes setmanes d’inseguretat

A curt termini, els preus de les monedes digitals en qüestió, però també de moltes altres, es veuran impulsats per l’augment de la capitalització del mercat. Però, tot això es pot negar completament en el moment en què comencen les hostilitats.

El mateix només demostra que hi ha tant en joc en un potencial conflicte entre Estats Units i Corea del Nord que ni tan sols hauria d’existir la mateixa opció. Corea del Sud representa el 2% de l’economia mundial: qualsevol problema que pugui experimentar està fortament relacionat amb la resta. Una guerra amb una energia nuclear és una cosa a una escala fora de qualsevol cosa vista fins ara.

És per això que qualsevol inestabilitat nova a la península de Corea beneficiaria el domini de la moneda digital a curt termini. A la llarga, la crisi té el potencial de causar un dany molt més gran que només alterar el preu de les criptomonedes.

Font: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me