Les monedes dels productes bàsics lideren el paquet cap a la setmana que ve

La setmana passada, el dòlar canadenc va lluitar i va recuperar algunes de les seves recents pèrdues enfront del dòlar nord-americà. El dòlar nord-americà ha estat molt fort darrerament i, si ens fixem en el seu rendiment la setmana passada, és bastant impressionant que el dòlar canadenc pogués guanyar uns 55 pips enfront del Buck. Això no sembla res significatiu, però si teniu en compte les pèrdues d’algunes de les altres monedes importants respecte al dòlar, definitivament és una cosa a tenir en compte. Per exemple, l’euro va perdre uns 210 pips enfront del dòlar nord-americà la setmana passada i el ien japonès va retornar més de 130 pips. La lliura va perdre uns 215 pips i el franc suís uns 115 pips.

 

El preu del petroli va augmentar moderadament la setmana passada, cosa que probablement va contribuir als guanys del dòlar canadenc. Aquesta setmana tenim alguns riscos d’esdeveniments molt importants que podrien moure el dòlar canadenc i, potser, els jugadors del mercat ja han començat a cotitzar amb una fortalesa més del dòlar canadenc que podrien resultar d’aquests esdeveniments la propera setmana. Cobrirem tots aquests esdeveniments, però abans d’anar-hi anem a veure alguns aspectes tècnics del USD / CAD primer:

 

Gràfic diari en USD / CAD

Si mireu de prop aquest gràfic, notareu que el parell va cotitzar per sobre de la mitjana mòbil de 200 dies durant un parell de dies, però no va poder guanyar força per sobre d’aquest important indicador tècnic. Divendres la parella va tornar a tancar-se fermament per sota d’aquesta mitjana mòbil i també per sota de la meva mitjana mòbil preferida a curt termini, la mitjana mòbil exponencial de 20 dies. Aquesta empresa tancada per sota del 20-EMA transmet la idea que probablement requeriria molta força de compra dels bous per guanyar novament el domini, a curt termini. Si ho teniu en compte, sembla que el camí de menor resistència pot ser de fet a la baixa quan mirem la setmana que ve. Vegem un gràfic horari del USD / CAD:

 

Gràfic horari USD / CAD

És fàcil veure l’impuls baixista d’aquest gràfic a curt termini. Vegem el mateix gràfic amb només el 20-EMA representat:

 


Gràfic horari USD / CAD

Aquí el 20-EMA s’ha convertit en resistència i el preu l’ha rebutjat diverses vegades en els dos darrers dies de negociació. Fixeu-vos en com aquests retrocessos al 20-EMA han ofert grans oportunitats per vendre a curt el parell. M’agraden els retrocessos com aquests, ja que ofereixen configuracions comercials d’alta probabilitat i es poden canviar mitjançant pèrdues de parada força reduïdes.

 

Dimecres, el BOC (Bank of Canada) té la decisió sobre el tipus d’interès i l’informe de política monetària a les 14:00 GMT. Divendres a les 12:30 GMT tenim xifres de vendes al detall canadencs i índex d’IPC (índex de preus al consumidor). Els agents del mercat vigilaran tots aquests esdeveniments, però sobretot la decisió sobre el tipus d’interès i l’informe de política monetària. Això pot donar-nos algunes pistes sobre la bona marxa de l’economia canadenca i què podem esperar en termes de tipus d’interès futurs. S’espera que el BOC mantingui el seu tipus d’interès sense canvis en el 0,5%. Estic segur que l’economia canadenca sent l’alleujament de la recent pujada del preu del petroli. Recordeu que el Canadà és un gran productor de petroli i que un baix preu del petroli pot perjudicar l’economia canadenca. Vegem un gràfic del petroli:

 

Gràfic setmanal del petroli dels EUA

 

Això és el que anomenem patró invers de cap i espatlles, que és un patró d’inversió. La idea és que una ruptura de l’escot desencadenés el patró, cosa que significa que el preu del petroli podria avançar encara més. El dòlar canadenc està altament correlacionat amb el preu del petroli i un augment del preu d’aquesta mercaderia dura sens dubte donaria suport al dòlar canadenc..

 

Els comerciants que estiguin interessats en participar en posicions curtes del USD / CAD potser voldrien esperar a que el preu formi primer un retrocés. Quan observem el descens recent en un període de temps reduït com un gràfic horari, és evident que aquest moviment baixista recent està una mica estès. No m’agrada vendre un instrument financer quan el seu preu està molt per sota del 20-EMA, com ara al USD / CAD en aquest moment (en un gràfic horari).

 

AUD / USD

 

El dòlar canadenc no va ser l’única moneda important que va guanyar la darrera setmana respecte al dòlar nord-americà. El dòlar australià va aconseguir tancar la setmana amb un guany d’uns 14 pips enfront del dòlar nord-americà. Ara, com he esmentat anteriorment en aquest article, el dòlar nord-americà va ser força fort la setmana passada. Per tant, haver estat més fort que el dòlar nord-americà va treure molt de la setmana passada als australians, tot i que només va ser lleugerament més fort que el dòlar americà. Vegem un gràfic diari:

 

Gràfic diari AUD / USD

 

Aquí podeu veure que la mitjana mòbil de 200 dies està per sota del preu actual, cosa que significa que es pot considerar que el parell està en una tendència alcista. De moment, aquest parell no és fàcil d’intercanviar perquè es mou cap als costats. No obstant això, els comerciants que els agrada el comerç de posició (comerç a llarg termini) podrien trobar bones oportunitats per obrir operacions llargues la propera setmana o dues. Hi ha una línia de tendències preciosa des de principis d’any que ha estat suportant molt bé el preu. Si aquest suport es manté, podríem esperar més alça en aquest parell, especialment si els fonaments comencen a semblar més positius per a la regió. Mireu el següent gràfic:

 

Gràfic diari en USD / CAD

 

El que m’agrada d’aquestes tècniques és que la mitjana mòbil de 200 dies i la línia de tendència verda estan alineades. Això podria afegir-se a la solidesa d’aquesta zona de suport.

 

De moment, el sentiment minorista d’aquest parell és bastant pla, cosa que significa que potser podríem veure alguna acció de preus més limitada en les pròximes setmanes. D’altra banda, el mercat de divises pot canviar en un obrir i tancar d’ulls. Hi ha alguns esdeveniments importants que podrien moure l’Aussie aquesta setmana. El primer és un discurs del nou governador de l’RBA, el senyor Philip Lowe, el dilluns al vespre a les 21:10 GMT. A continuació, els minuts de la reunió de RBA es concentraran el dimarts al matí a les 00:30. Alguns altres esdeveniments que podrien moure l’australià aquesta setmana són el canvi d’ocupació australià i la taxa d’atur que es publicaran dijous al matí a les 00:30..

 

EUR / USD

 

Gràfic diari EUR / USD

 

Aquest parell s’ha venut de forma força agressiva la darrera setmana. En aquest moment, la jugada és una mica excessiva, de manera que, tot i que m’agrada el costat curt d’aquest parell, m’agradaria veure un retrocés decent abans d’entrar a les noves posicions curtes. Tingueu en compte que dijous podria ser un dia molt volàtil per a l’euro. El BCE (Banc Central Europeu) té una decisió sobre el tipus d’interès a les 11:45 GMT, així com una conferència de premsa a les 12:30 GMT.

 

GBP / USD

 

Gràfic diari GBP / USD

 

Aquests darrers dies hem vist accions de preus interns. De moment, només podem ser baixistes en aquest parell si mirem les tècniques. Potser podríem obtenir algun tipus de retrocés en els pròxims dies que podria oferir un millor nivell per vendre el parell. Aquest parell ha estat extremadament volàtil aquests darrers dos dies, així que aneu amb compte en canviar-lo o en qualsevol parell que impliqui la lliura esterlina..

 

Darrerament, el BOE (Bank of England) s’ha preocupat de superar possiblement el seu objectiu d’inflació. La seva preocupació és el resultat de la devaluació agressiva de la lliura. A causa d’aquesta preocupació, el BOE podria tenir cura de reduir encara més el seu tipus d’interès de referència i d’incrementar les mesures d’estímul econòmic. Això podria ser positiu, però els riscos econòmics que envolten el Brexit probablement superarien el seu efecte sobre la lliura. Per tant, la imatge fonamental de la lliura es manté baixista i, tot i que el preu podria estar força sobrevendut en aquest moment, la moneda podria perdre molt del seu valor a curt i mitjà termini.

 

Dimarts tenim els números de l’IPC del Regne Unit a les 08:30 GMT.

El dimecres es publicaran els números d’ocupació del Regne Unit a les 08:30.

Dijous ens fa arribar les xifres de vendes al detall de la regió, que també es publiquen a les 08:30.

Tots aquests són esdeveniments importants a veure, ja que poden donar-nos un cop d’ull a la salut de l’economia del Regne Unit.

 

A més, hi ha força discursos dels membres del FOMC aquesta setmana.

Dilluns al matí, el governador del BOJ, Kuroda, també pronunciarà un discurs.

Tingueu una excel·lent setmana comercial!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector