La volatilitat de la lliura britànica es multiplica dramàticament; El USD / CAD es converteix en el següent parell important a esclatar

Abans del sorprenent “flash crash” de la lliura el divendres al matí durant la sessió asiàtica, el posicionament al detall al GBP / USD era molt extrem. Per a tots els comerciants que tenien una exposició curta en aquest parell, no hi havia menys de sis operadors que ocupaven posicions llargues. Aquest és un bon exemple de comerciants minoristes que operen contra una tendència important i perden diners per als comerciants amb més experiència. Si feu el càlcul, notareu que més del 85% dels comerciants al detall feia temps que aquest parell abans que es produís l’accident. L’accident va reduir considerablement aquest nombre a 2,3 posicions llargues per a cada breu. Això significa que el 69,7% dels comerciants minoristes ara mantenen posicions llargues, cosa que encara es considera una lectura extrema, però no tan extrema com abans de la caiguda del flash. Potser no sembla una gran diferència “abans i després”, però segur que sí. Què podem deduir, doncs, d’aquestes xifres? Els comerciants minoristes van ser durament afectats per la caiguda instantània que va provocar moltes posicions llargues. Es van desencadenar les pèrdues d’aturades d’alguns comerciants, mentre que d’altres van rebre trucades de marge i les seves posicions van ser tancades per força.

 

El que va causar exactament l’accident no està clar, però hi ha qui diu que el comerç algorítmic podria haver tingut un paper important. Per descomptat, hi ha moltes incerteses que envolten el tema del Brexit, però divendres al matí no hi havia un catalitzador fonamental específic que pogués justificar una caiguda d’aquesta magnitud. Veure una caiguda de moneda tan líquida com aquesta és notable. Segurament, les primes condicions del mercat van exacerbar el xoc (va ser durant la sessió asiàtica i també en un divendres de PFN) les condicions de mercat perfectes per a un xoc instantani. Vegem alguns gràfics:

 

Gràfic diari GBP / USD

 

De moment, el preu actual del mercat està lluny del nivell de gamma des d’on va esclatar el dilluns de la setmana passada. M’agradaria veure una nova prova d’aquest nivell de ruptura, però potser el preu no el visiti aviat. Si el preu aconsegueix de nou arribar a aquest nivell, pot ser que ofereixi una gran oportunitat per tornar a fer curt. Tenia algunes posicions lliures curtes quan es va produir el bloqueig del flash, però totes estaven tancades quan vaig obtenir beneficis. Les divises contra les quals he venut la lliura són el dòlar nord-americà, el ien japonès i l’euro. De moment, estic a la recerca de bones oportunitats per tornar a introduir operacions curtes a la lliura. En aquest moment, no m’agrada buscar el preu. Igual que en aquest gràfic diari del GBP / USD, és evident que el preu està realment sobrevendut en aquest moment. Per fer-ho encara més clar, aquí teniu el mateix gràfic amb l’oscil·lador RSI situat a sobre:

 

Gràfic diari GBP / USD

 

Aquí podeu veure que l’indicador RSI ens proporciona una lectura de sobrevenda. Per sota de 30 es considera sobrevenda. Ara, quan un instrument s’està cotitzant a nivells de sobrevenda, no vol dir que aparegui en cap moment en un moment més elevat, però és probable que es produeixi una correcció quan els mercats es comprin en excés o es sobrevendin. Els parells de divises poden romandre en un estat de sobrevenda o de sobrecompra durant períodes de temps prolongats. Mireu l’exemple següent:

 

Gràfic diari GBP / USD (2012/2013)

 

Certament, el preu podria continuar cotitzant cap al sud sense un retrocés significatiu durant força temps. Potser podríeu guanyar diners si entréssiu al preu actual, però potser podríeu tenir una oportunitat millor si primer esperéssiu que es produís un retrocés. Aquí teniu un exemple del que estic parlant:

 

Gràfic diari GBP / USD (2014)

 

Parlem de l’espelma marcada amb ‘‘ pretenguem que aquesta fos l’espelma del divendres ’’. Com podeu veure en aquest exemple, hi va haver vendes realment fortes que podrien haver facilitat els comerciants a perseguir l’impuls baixista. Aquesta gran espelma vermella es va tancar bàsicament el més baix del dia, cosa que ens indica que els venedors van mantenir el control fins al seu tancament. D’això en diem una barra afaitada (no té metxa a l’extrem inferior). Moltes vegades aquest tipus d’espelmes indica que poden haver-hi pèrdues addicionals. Si mireu la cinquena espelma anterior a la que vaig marcar al gràfic, veureu que també és una barra afaitada baixista. També notareu que hauríeu obtingut un bon benefici si entréssiu curt al finalitzar aquesta espelma, ja que el preu continuava baixant. No obstant això, hi ha algunes diferències importants entre aquestes dues espelmes. El primer es va formar després que s’hagués produït un retrocés recent al 20-EMA, i és relativament proper al 20-EMA, però el segon no està lluny. La primera barra afaitat no es va tancar amb RSI en sobrevenda, mentre que la segona. Si haguéssiu entrat curt al final de la segona barra afaitat, el mercat s’hauria mogut en contra del vostre comerç de 260 pips abans de tornar a girar. Probablement hauríeu estat aturats abans de la represa de la tendència baixista.

 

Mireu ara les entrades agressives i conservadores que marca el cercle vermell. Notareu que el mercat es va moure a favor de les dues operacions curtes abans que es produïssin retrocessos. Aquest és el tipus d’instal·lacions que cerquem. Aquí podríem haver introduït operacions amb alta probabilitat i haver utilitzat pèrdues de parada molt més estretes.

 

Per descomptat, hi ha altres maneres de jugar aquest parell en la propera setmana. No a tots els comerciants els agrada canviar gràfics diaris. Aquesta setmana podria haver-hi algunes oportunitats de scalping realment fantàstiques al GBP / USD. Aquí teniu un exemple de com canviar Cable mitjançant un gràfic de 5 minuts:

 

Gràfic de 5 minuts GBP / USD

 

Aquí podeu veure una sèrie d’ones impulsives i correctives. Recordeu que només volem operar en la direcció de la tendència dominant. Veureu que en aquest gràfic el preu està per sota dels 20 EMA de 4 hores i de 20 hores (les mitjanes mòbils exponencials verdes i vermelles). També podem veure que hi ha hagut vendes determinades i que el preu es negociava sobretot per sota del 20-EMA (la mitjana mòbil exponencial blava). Als tres cercles vermells, veureu espelmes amb metxes cap amunt que ens indiquen que els venedors tornaven a entrar al mercat. Fixeu-vos que aquestes espelmes es van produir al 20-EMA o bé a prop seu. La idea és esperar una espelma com aquesta i entrar en una posició curta quan el preu incompleixi el mínim d’aquesta espelma en particular. Això vol dir que esteu negociant amb la confirmació que hi ha almenys algun tipus de venda present al mercat. Per tant, si el preu continua augmentant i no incompleix el nivell baix de la vela de senyal, la vostra comanda no s’activarà. Si utilitzeu aquest enfocament, podeu col·locar el vostre stop loss uns quants pips (per exemple, 3 pips) per sobre del màxim de l’espelma de senyal i obtenir un benefici mínim del doble de la distància de stop loss. També podeu negociar sense obtenir beneficis i només cal seguir el vostre stop loss. A continuació, podeu reduir la meitat de la posició quan el comerç assoleixi el doble de la distància de stop loss i deixar que l’altra meitat pugui anar a casa. Hi ha diverses maneres d’entrar i gestionar operacions com aquestes, i la manera de fer-ho dependrà del vostre estil i personalitat comercials.

 

USD / CAD

 

Gràfic diari en USD / CAD

 

Per fi, hem sortit d’aquest triangle! Tot i que el dòlar nord-americà va registrar un mal rendiment el divendres, el dòlar canadenc va ser encara més feble el dia. El que fa que aquesta ruptura sigui tan atractiva és que ha superat la confluència de dos elements de resistència importants, és a dir, la mitjana mòbil de 200 dies i la part superior d’aquest triangle. Divendres la parella es va tancar fermament per sobre de tots dos. Es tracta del primer tancament per sobre de la mitjana mòbil de 200 dies en 148 dies de negociació. Recordeu que aquesta mitjana mòbil és àmpliament utilitzada com a filtre de tendències per inversors i especuladors. Podeu estar segurs que el fort tancament de divendres no passarà desapercebut per als grans actors institucionals del mercat. A continuació, es pot veure de prop el mateix gràfic:

 

Gràfic diari en USD / CAD

 

Observeu com el preu va rebutjar la resistència del triangle i la mitjana mòbil de 200 dies diverses vegades. El preu sol rebotar un nivell de resistència (o suport) important abans de trencar-lo.

 

No aconsellaria als comerciants entrar en posicions llargues en aquest parell ara mateix. Sempre és més segur esperar un retrocés de preus i una formació favorable de canelobres abans de dedicar-se a nous oficis. Vegem un gràfic setmanal:

 

Gràfic setmanal de USD / CAD

La tendència a llarg termini és clarament alcista i potser aviat podríem tornar a trobar una compra impulsiva.

 

De moment, el sentiment minorista del USD / CAD és baixista, cosa que indica que és probable que el parell continuï avançant. Recordeu que el sentiment minorista s’utilitza com a indicador contrari. Actualment, hi ha 1.888 comerciants que són curts per a tots els comerciants que són llargs.

 

La debilitat del dòlar canadenc de divendres probablement està relacionada amb la davallada del preu del petroli. Els números de canvi d’ocupació canadencs publicats divendres (al mateix temps que els febles números de PFN dels EUA) van sortir molt millor del que s’esperava. Malgrat tot, el dòlar canadenc va ser superat pel dòlar nord-americà, tot i que els números del PNF van ser força decebedors. El dòlar canadenc definitivament mostra clars signes de debilitat i, si aconseguim un retrocés més profund dels preus del petroli durant la propera o dues setmanes, el USD / CAD pot oferir algunes configuracions sucoses per a operacions llargues..

 

De moment, GBP / USD i USD / CAD són els únics parells importants que realment m’interessen. A la resta de parells importants els falta una direcció clara.

 

Notícies econòmiques i altres esdeveniments

 

L’esdeveniment informatiu més important que cal veure aquesta setmana és l’últim acta de la reunió del FOMC, que es publica divendres a les 18:00 GMT. A més d’això, tenim vendes minoristes bàsiques dels EUA, PPI i números de vendes minoristes per veure divendres a les 12:30 GMT.

 

Demà tindrem vacances a Hong Kong, Canadà i Japó que poden fer que les condicions del mercat siguin més fines del que sol ser.

Millor sort amb la vostra operació!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me